Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Strony: 1
Witam, mam włosy ciemny blond. Chciałabym je troszkę przyciemnić najleiej szamponetką ale nie wiem jaką. Może wy cos poradzicie?! Poza tym moje włosy są długie, gęste i kręcone i naprawde trudno je ułożyc. Może znacie jakies sposoby na takie włosy. Po prostu nie mogę ich naturalnie rozpuścic bo się puszą. W domu są ładne a jak wyjde z domu to zaraz sie rozwiewają na różne strony. A prostować często nie chce. Pozdrawiam i czekam na porady wasze
zaparz mocną kawe fusiastą... płucz nią włosy. a z fusów możesz sobie zrobić niezły peeling ![]()
jezeli chodzi o szamponetki to moge Ci polecić kawowy braz,ciemna czekolada.Zalezy jak bardzo chcesz je przyciemnic.Najlpiej idz do fryzjera,on Ci dobrze doradzi.
No własnie chodzi mi o to aby je troszkę przyciemnić o 2 tony
Masz rację tylko szamponetka bo możesz żałować..
Spróbuj najierw taką o ton ciemniejszą od twoich włosów.Ale jeśli chcesz naprawdę ciekawy kolor bez rozczarowań to nie ryzykuj i idź do fryzjera.
własnie nie moge nigdzie znalesc takiej o ton ciemniejej od moich włosów. ja mam ciemny blond i chciałabym spróbowac jasny brąz ale nie wiem co to wyjdzie. po prostu nie wiem z jakiej firmy było by najl;peiej. słyszałam ze z palette to lepiej nie robic
karciaxxx1 napisał:
własnie nie moge nigdzie znalesc takiej o ton ciemniejej od moich włosów. ja mam ciemny blond i chciałabym spróbowac jasny brąz ale nie wiem co to wyjdzie. po prostu nie wiem z jakiej firmy było by najl;peiej. słyszałam ze z palette to lepiej nie robic
jezeli wezmiesz jasny braz,to wyjdzie rudy.Kolezance tak bynajmniej wyszedl.
bynajmniej to nie to samo co przynajmniej ![]()
Tiff napisał:
bynajmniej to nie to samo co przynajmniej
zle napisalam,ale chyba chodzilo o pomoc autorce watku,a nie czepianie sie
bledow?
użyj szamponetki w takim kolorze jaki chcesz osiągnąć, z farbowaniem blod włosów ogólnie rzecz biorąc nie ma problemu , bo każdy kolor łapią w przeciewieństwie do ciemnych włosów. A żeby włosy się miej puszyły myj je w ziemnej wodzie, wtedy wszystkie łuski się zamykają i włosy się mniej niszczą
Dzięuje Wam bardzo, bede chciała wybróbować orzechowy brąz, szampon z joanny. ciekawe co wyjdzie
Amelia* napisał:
Tiff napisał:
bynajmniej to nie to samo co przynajmniej
zle napisalam,ale chyba chodzilo o pomoc autorce watku,a nie czepianie sie
bledow?
ja się nie czepiam tylko zwracam uwagę, teraz będziesz świadoma ![]()
pozdrawiam
do autorki wątku: dobrze, że pomoc forumowiczów pomogła, daj znać jakie będą efekty
Wczoraj zrobiłam sobie tą szamponetką z joanny orzechowy brąz i szczerze mówiąc nie zauważyłam zadnej różnicy. widac tylko tak pod naturalne swiatło jakby lekki ciemny rudy ale tak to nie widac zadnego przyciemnienia. Chyba zostane przy naturalnych sposobach a nie przy jakis szamponach czy tez farbach.
Karcia - wybrałaś po prostu zbyt zbliżony kolor do swojego - bo ten orzechowy brąz jest dość jasnym kolorkiem, więc nie dziwi mnie to, że tylko refleksy powstały...ale gdybyś już zrobiła jakąś czekolade - to raczej powinien wyjść...no chyba, że Twoje włosy za bardzo nie "łapią" kolory - wtedy farba będzie konieczna...a teraz farby aż tak bardzo nie niszczą włosów, więc nie powinnaś się obawiać o ich stan - a po farbie - efekt jest zawsze i to przeważnie kolor najpierw jest ciemniejszy niż na opakowaniu, po czym się zmywa...
Strony: 1