Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-04-02 00:26:30

Ewa
Po prostu Netbabeczka

Lednica, Jan Paweł II...

I minęły  trzy lata od śmierci naszego Papieża Jana Pawła II!Pamiętam ten dzień jak dziś...Mieszkałam wtedy w Poznaniu. Pamiętam pełny Kościół przy Kinie Wilda, godzina 21.37 i wyjście na środek księdza, który przekazał wiernym te smutną wiadomość...Pamiętam świecę, która paliła się przy ołtarzu i której płomień przygasal w okolicach godziny  śmierci Papieża...A potem była klasyczna muzyka w rozgośniach radiowych i tłumy ludzi palących świece wzdłuż ulicy Jana Pawła II...I pogrzeb Papieża jaki przyszło mi oglądać na dużym ekranie na Wzgórzach Lednicy...Kiedy trumna z Ojcem Świętym zniknęła z pola widzenia, wszyscy zaczęli bić brawo...
Takie mam wspomnienia tamtych dni!Kolejne rocznice przyszło mi spędzić już w innym mieście, w Krakowie, o godzinie 21.37 wpatrując się w okno papieskie tuż przy kościele oo. Franciszkanów...JEGO już tam nie było, ale wierni pozosatli i niezmiennie  co roku, będą GO wypatrywać i palić znicze po tym słynnym oknem...

#2 2008-04-02 10:21:29

Ada
Powoli się zadomawiam

Re: Lednica, Jan Paweł II...

Widzę, że masz bogate wspomnienia!Tak powinnyśmy były zdecydowanie wspomnieć tu o Janie Pawle II!Ja dwa razy w życiu byłam na Lednicy i bardzo mi się podobało, modlitwa tam ma zupełnie inny wymiar i charakter, jest modlitwą poprzez śpiew, a czy jest piękniejsza forma wyrażania miłości, niż poprzez muzykę i śpiew?

Dodaj odpowiedź

Stopka forum