Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
I minęły trzy lata od śmierci naszego Papieża Jana Pawła II!Pamiętam ten dzień jak dziś...Mieszkałam wtedy w Poznaniu. Pamiętam pełny Kościół przy Kinie Wilda, godzina 21.37 i wyjście na środek księdza, który przekazał wiernym te smutną wiadomość...Pamiętam świecę, która paliła się przy ołtarzu i której płomień przygasal w okolicach godziny śmierci Papieża...A potem była klasyczna muzyka w rozgośniach radiowych i tłumy ludzi palących świece wzdłuż ulicy Jana Pawła II...I pogrzeb Papieża jaki przyszło mi oglądać na dużym ekranie na Wzgórzach Lednicy...Kiedy trumna z Ojcem Świętym zniknęła z pola widzenia, wszyscy zaczęli bić brawo...
Takie mam wspomnienia tamtych dni!Kolejne rocznice przyszło mi spędzić już w innym mieście, w Krakowie, o godzinie 21.37 wpatrując się w okno papieskie tuż przy kościele oo. Franciszkanów...JEGO już tam nie było, ale wierni pozosatli i niezmiennie co roku, będą GO wypatrywać i palić znicze po tym słynnym oknem...
Widzę, że masz bogate wspomnienia!Tak powinnyśmy były zdecydowanie wspomnieć tu o Janie Pawle II!Ja dwa razy w życiu byłam na Lednicy i bardzo mi się podobało, modlitwa tam ma zupełnie inny wymiar i charakter, jest modlitwą poprzez śpiew, a czy jest piękniejsza forma wyrażania miłości, niż poprzez muzykę i śpiew?