Kredyt hipoteczny- ile wynosi was rata? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kredyt hipoteczny- ile wynosi was rata?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Kredyt hipoteczny- ile wynosi was rata?

Cześć Netkobietki!

Ile wynosi wasza rata za kredyt?

Chciałabym porównać wysokość raty i do tej kwoty ilość lat za kredyt hipoteczny jaki macie.

Ja płacę ratę 625zł na 30 lat.  A Wy? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kredyt hipoteczny- ile wynosi was rata?

Prawdę mówiąc nie bardzo widzę sens takiego porównywania, bo przecież wysokość raty zależy od całkowitej kwoty kredytu, rodzaju rat (stałe lub malejące), waluty, a także wielu innych czynników.

3

Zapomniałam dodać żeby też napisać od jakiej kwoty zaciągnięcia kredytu to jest.
Z ciekawości, ale także dla porównania to napisałam.
Znam osoby, które w przybliżonym czasie brały kredyt na podobną kwotę, a raty wyszły u jednych bardzo wysokie.
Każdy bank jest inny, ale porównam gdzie najlepiej brać kredyt.

4

sandruniaa920 napisał/a:

Każdy bank jest inny, ale porównam gdzie najlepiej brać kredyt.

To znów nie jest niestety takie proste smile. Wysokość raty zależy między innymi od marży bankowej, a ta w niektórych bankach jest stała, a w niektórych ruchoma, zależna na przykład od tak zwanego wskaźnika LTV, czyli obciążenia kredytem nieruchomości będącej zabezpieczeniem zobowiązania, historii kredytowej kredytobiorcy, źródła uzyskiwania dochodu i wielu innych. Zmierzam do tego, że ta sama kwota kredytu w tym samym banku może być udzielona na innych warunkach, co automatycznie zmienia wysokość raty.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kredyt hipoteczny- ile wynosi was rata?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024