Cześć Netkobietki!
Ile wynosi wasza rata za kredyt?
Chciałabym porównać wysokość raty i do tej kwoty ilość lat za kredyt hipoteczny jaki macie.
Ja płacę ratę 625zł na 30 lat. A Wy? ![]()
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kredyt hipoteczny- ile wynosi was rata?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć Netkobietki!
Ile wynosi wasza rata za kredyt?
Chciałabym porównać wysokość raty i do tej kwoty ilość lat za kredyt hipoteczny jaki macie.
Ja płacę ratę 625zł na 30 lat. A Wy? ![]()
Prawdę mówiąc nie bardzo widzę sens takiego porównywania, bo przecież wysokość raty zależy od całkowitej kwoty kredytu, rodzaju rat (stałe lub malejące), waluty, a także wielu innych czynników.
Zapomniałam dodać żeby też napisać od jakiej kwoty zaciągnięcia kredytu to jest.
Z ciekawości, ale także dla porównania to napisałam.
Znam osoby, które w przybliżonym czasie brały kredyt na podobną kwotę, a raty wyszły u jednych bardzo wysokie.
Każdy bank jest inny, ale porównam gdzie najlepiej brać kredyt.
Każdy bank jest inny, ale porównam gdzie najlepiej brać kredyt.
To znów nie jest niestety takie proste
. Wysokość raty zależy między innymi od marży bankowej, a ta w niektórych bankach jest stała, a w niektórych ruchoma, zależna na przykład od tak zwanego wskaźnika LTV, czyli obciążenia kredytem nieruchomości będącej zabezpieczeniem zobowiązania, historii kredytowej kredytobiorcy, źródła uzyskiwania dochodu i wielu innych. Zmierzam do tego, że ta sama kwota kredytu w tym samym banku może być udzielona na innych warunkach, co automatycznie zmienia wysokość raty.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kredyt hipoteczny- ile wynosi was rata?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024