Czy ja nie nadaje sie do życia ? wszystkiego się boję - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy ja nie nadaje sie do życia ? wszystkiego się boję

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Czy ja nie nadaje sie do życia ? wszystkiego się boję

-Boję się ludzi z mojej pracy, nie lubię ich, staram się być miła, ale mam w sobie takie coś co denerwuje innych... nie wiem co to i jak to zmienić, często słysze niemile uwagi nawet na błache sprawy. Dziewczyny są wyszczekane, a ja raczej nieśmiała introwertyczka.
-Nie chodze na imprezy, bo boję się pijanych ludzi
-unikam facetów,
-Boję się czasami wychodzić z domu, mam takie chore schizy, że coś mi sie stanie
-Boję się jeżdzic samochodem,wolę czasami zostawić go przed miastem i dalej jechac autobusem,co jest glupie, (jezdze juz kilka lat)
Ja się po prostu nie nadaje;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ja nie nadaje sie do życia ? wszystkiego się boję

A jaka jest Twoja mama? czy nie masz lęku zakodowanego ?? jaki masz stosunek do siebie samej? czy akceptujesz siebie i dobrze się czujesz w swojej skórze? smile może tu tkwi problem/

3

hmm może nie trafiłaś w towarzystwo w pracy. Pamiętaj, to co dla innych postrzegane jest za wadę dla kogoś inneg o może zostać uznane za atut smile Nie każdy lubi rozwydrzone dziewczyny smile) gadające za plecami itd.Może masz jakieś zaniżone poczucie wartości. Kiedyś przeczytałam piękne zdanie, że lęk zabija miłość i że powinniśmy w życiu wybrać albo ścieżkę lęku albo miłości, a Ty którą podążasz? czyżbyś nie kochała siebie Droga autorko wątku? tak to odbieram. Może powinnaś poczuć się pewniej, dać sobie miłość a lęki znikną :0

4

Odpowiedz jest oczywista.Ty po prostu nie lubisz ludzi :-)

5

dieg0 napisał/a:

Odpowiedz jest oczywista.Ty po prostu nie lubisz ludzi :-)

gdyby nie lubiła to nie wsiadałaby w autobus tongue

6

Nie da się polubić, pokochać kogoś , jeśli w stosunku do siebie tych uczuć brak.

7

niebieskamonika napisał/a:

-Boję się ludzi z mojej pracy, nie lubię ich, staram się być miła, ale mam w sobie takie coś co denerwuje innych... nie wiem co to i jak to zmienić, często słysze niemile uwagi nawet na błache sprawy. Dziewczyny są wyszczekane, a ja raczej nieśmiała introwertyczka.

Nie ma niczego złego w byciu nieśmiałą introwertyczką. Taką po prostu masz osobowość, a Twoje koleżanki z pracy mają inną. A na niemiłe uwagi reaguj - jeśli nie zrobiłaś nikomu żadnej krzywdy czy przykrości, nie ma powodu, byś miała akceptować fakt, że ktoś ma ochotę poprawić sobie samopoczucie w brzydki sposób, Twoim kosztem.

-Nie chodze na imprezy, bo boję się pijanych ludzi

W niechodzeniu na imprezy też nie ma niczego złego. Poza tym nie na każdej imprezie są pijani ludzie i alkohol lejący się strumieniem, można chodzić na kameralne "domówki" w towarzystwie osób niepijących bądź pijących niewiele i kulturalnie.

-Boję się czasami wychodzić z domu, mam takie chore schizy, że coś mi sie stanie
-Boję się jeżdzic samochodem,wolę czasami zostawić go przed miastem i dalej jechac autobusem,co jest glupie, (jezdze juz kilka lat)
Ja się po prostu nie nadaje;(

To nie będzie pewnie popularna opinia, ale... życie jest lękiem, tak po prostu jest. Boimy się wielu rzeczy, codziennie, tylko jedni boją się mniej, a inni bardziej (i tym drugim to po prostu bardziej utrudnia życie). Grunt, to postrzegać te stresujące sytuacje jako wyzwania, szanse na oswojenie lęku, poradzenie sobie z nim. Jest takie mądre powiedzenie: "życie zaczyna się poza strefą komfortu". Dopiero wychodząc z naszej osobistej strefy komfortu (czyli znanego, bezpiecznego otoczenia, które nas nie stresuje) możemy zacząć się rozwijać i stawać się lepszą, silniejszą wersją samego siebie. Dlatego nie przejmuj się tym, że się boisz wyjść z domu czy prowadzić samochód, czy czegokolwiek innego - zamiast tego zmuś się do zrobienia tych rzeczy i zobacz, co się stanie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy ja nie nadaje sie do życia ? wszystkiego się boję

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024