Około 2 w nocy w Polsce (27 na 28 wrzesnia - czyli dziś w nocy, czy jak kto woli jutro rano) zacznie się zacmienie, za parę godzin.
Ja czekam i mam zamiar zrobić zdjęcia, ale nie posiadam 'super' aparatu, jeżeli którąś/któregoś z Was to interesuje i będziecie robić fotki, to była bym wdzięczna za przesłanie ![]()
A tak w ogóle polecam poczekać na ten nietypowy widok nocnego nieba;)
1 2015-09-27 22:26:22 Ostatnio edytowany przez PluszowaZebra (2015-09-27 22:28:30)
Ja czekam i tak rano idę na badania a że ciężko mnie rano obudzić to sobie posiedzę ![]()
3 2015-09-28 02:45:17 Ostatnio edytowany przez PluszowaZebra (2015-09-28 03:01:48)
![]()
Już zrobiłam kilka zdjęć, księżyc jest piękny, pełny
Już cząstką księżyca znikła....
Też oglądam, ale nie wiem czy dotrwam do "krwawego" księżyca.
U nas ślicznie widać, w ogóle pięknie niebo, zdjęcia też robimy, ale to nie jest tyle co kwestia aparatu (mamy dobrą lustrzankę) co obiektywu, ja mam zwykły i macro (do robienia zdjęć robali) no to wiecie obiektywem do robali szału z księżycem nie zrobię ![]()
![]()
Oooo to było dla mnie bardzo ekscytujące przeżycie, jak czekanie na rozpakowanie prezentow;)
Cieszę się, że nie byłam jedyną forumowiczka, która zarwala noc i narzekala na brak snu w poniedziałek:p (żarcik:)
Pozdrawiam gorąco;)
Ja zarywam każdą noc ![]()
9 2015-10-04 02:17:02 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-10-04 02:18:51)
Hej ![]()
Jak macie zdjęcia to mogłaby któraś z Was wysłać? Dotąd nie widziałam krwawego księżyca, a posiedziałabym wtedy, ale byłam wyjątkowo zmęczona tego dnia i nie dałabym rady. Tutaj pisząc maila przez forum nie da się dodać załącznika chyba, ale wtedy na priv podałabym mail. No oczywiście jak to nie kłopot, bardzo fajnie byłoby zobaczyć Wasze zdjęcia, bo niestety mimo chęci nie dałabym rady tego dnia nie spać tak dłużej, mimo że zwykle bym dała radę, ale to był wtedy męczący dzień, byłam bardzo zmęczona.
No tak, założyłam temat i ucieklam:p
No cóż zrobiłam sporo zdjęć, obejzalam je po kilku dniach i wszystkie do usunięcia.
Mam słaby aparat:/
Ale na drugi dzień weszłam na Onet, poczytać wiadomości i były tam super fotki zrobione przez profesjonalistów, tak więc, jeżeli ktoś ma ochotę obejrzeć to zjawisko to w internecie są profesjonalne fotki;)
Ja chciałam amatorskie, ale dobre, no nie wyszło....
No tak, założyłam temat i ucieklam:p
No cóż zrobiłam sporo zdjęć, obejzalam je po kilku dniach i wszystkie do usunięcia.
Mam słaby aparat:/
Ale na drugi dzień weszłam na Onet, poczytać wiadomości i były tam super fotki zrobione przez profesjonalistów, tak więc, jeżeli ktoś ma ochotę obejrzeć to zjawisko to w internecie są profesjonalne fotki;)
Ja chciałam amatorskie, ale dobre, no nie wyszło....
Aha to nie nadawałyby się do wysłania mi, mówisz słabe jednak? Ok no gdzieś jakieś widziałam, ale byłam ciekawa, bo myślałam, że może u Was dobrze widać i tak fajnie by takie zdjęcia mieć. No, ale skoro nie, to tak popatrzę te profesjonalne.