Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Moc kobiety? Czy tego chcemy czy nie, od dawien dawna jest nią przede wszystkim uroda. Umieściłam poniżej zdjęcia piękności z dawnych czasów, które nadal (moim zdaniem) olśniewają swoim wyglądem. Teraz, w dobie sex'u, mocnego makijażu, photo shop'a i porozbieranych 'różowych landrynek' takie kobiety są już rzadkością. A jednak nadal urzekają swoim wyglądem, jest w nich coś... coś co przetrwa jeszcze niejedną epokę. Ponadczasowe, jedyne w swoim rodzaju. Co o tym myślicie? A może macie też swoje typy, inne od przedstawionych poniżej?
Jako pierwsza: moja ulubienica- Brigitte Bardot:

Kolejna piękność- Audrey Hepburn:

Gdy byłam mała, oczarowała mnie swoim słodkim wyrazem twarzy- Pola Raksa:

No i kobieta, o której nie wolno nam zapomnieć w tym temacie- Merlin Monroe:

Jak byłam mała to Pola Raksa dla mnie też była wielką pięknością. I tak jak piszesz, w dobie photoshopa, operacji plastycznych itp te kobiety nadal są piękne i są ikonami urody. Nie jestem zwolennikiem mocnego makijażu, ale te dłuuuugie rzęsy zawsze były czymś ważnym dla mnie, więc gdy widze panie z takimi rzęsami to aż zazdroszczę ![]()
W obecnych czasach króluje nie naturalność, ale sztuczność. Im więcej sztuczności, kombinowania, wymyślania tym lepiej. A jak dla mnie to najpiękniejsze kobiety to takie, któe pokazują, ze potrafią być naturalne i umieją swoje walory urody podkreślić.
Zgadzam się Agatko... Dlatego też te kobiety na zawsze pozostaną ikoną urody, właśnie przez swoją naturalną kobiecość ![]()
Skoro o rzęsach ![]()

Vivian Leigh
No ale nie samymi rzęsami człowiek żyje

Sophia Loren
To kolejne typy po ulubionej
Audrey Hepburn (pomimo że taka chudzinka z niej)
Fakt, Sophia Loren też niczego sobie
A rzęsy długie... uwielbiam ![]()
JA!!! tak się czuję i tak jestem traktowana ![]()
Jak dla mnie to najpiękniejszą kobietą jest Angelina Jolie. Szkoda tylko że w ostatnim czasie tak schudła.
Ale jej twarz, piękne oczy, usta, długie włosy to ideał. Pięknie wygląda nawet kiedy idzie bez filmowego makijażu ulicą z dziećmi. A wystylizowana na starożytną księżniczkę Olimpias w filmie 'Aleksander' to aż brak mi słów. ![]()
hmm, typowanie Angeliny na najpiękniejszą kobietę wszechczasów to dla mnie, delikatnie mówiąc, pomyłka... bo ta pani z nadmuchanymi ustami jest po prostu zwyczajna, pomijając jej wielgachne usta oczywiście
)
moim typem jest Audrey Hepburn, od dziecka uwielbiam jej twarz (miałam z 6 lat jak pierwszy raz oglądałam Rzymskie Wakacje) za niesamowitą delikatność, wielkie piękne oczy, wrażliwość, niewinność, a jednocześnie lekką zadziorność
i byłą pięknością mimo upływu lat.
Młodziutka Liz Taylor to mój drugi typ - niestety się tak pięknie nie zestarzała...
A mi się najbardziej podoba Zeta-Jones. Ballia - każdy ma swój ulubiony typ. Dla Ciebie Angelina może być zwyczajna, dla innych najpiękniejsza na świecie.
Keira Knightley bez dwóch zdań.
Monica Bellucci ![]()

Zgadzam się jak najbardziej z Waszymi typami
Ja chcę dodać to tego jeszcze dwie panie, które dla mnie są najbardziej kobiece ze wszystkich znanych mi kobiet
choć tak bardzo od siebie różne.
1) Niezapomniana księżna Diana. Piękna kobieta o równie pięknym sercu.
2) Tarja Turunen- była wolalistka zespołu Nightwish. Niezwykła uroda i niezwykły głos.