Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Jaki stanik powinnam nosić mając mały biust: A małe B? Chciałabym trochę optycznie powiększyć piersi. Poradźcie, proszę.
Najlepsze usztywniane z fiszbiną plunge, wypychającą biust do przodu. Dobry jest push up, bo zbiera piersi i unosi je do góry, co sprawia wrażenie, że są bardziej zaokrąglone i większe. Niektóre modele mają dodatkową wkładkę z silikonu lub gąbki. ![]()
Ja niestety mam troszkę inny problem, ale nie chciałam już zakładać nowego wątku. Chodzi o to, że oprócz tego, że mam bardzo mały biust (miseczka A) to jeszcze mam wystający brzuch (Wygląda jak nadęty balon, jakbym ciągle była w ciąży). Z biustem jakoś sobie poradziłam, są fajne biustonosze z dużą ilością gąbki, ale ciągle mam wrażenie, że mój brzuch mnie "wyprzedza"- proszę poradźcie jakie bluzki nosić aby ukryć brzuszek? Szukałam odpowiednich stron na internecie, ale nie miałam szczęścia- może Wy jakieś znacie:)
ewag napisał:
Ja niestety mam troszkę inny problem, ale nie chciałam już zakładać nowego wątku. Chodzi o to, że oprócz tego, że mam bardzo mały biust (miseczka A) to jeszcze mam wystający brzuch (Wygląda jak nadęty balon, jakbym ciągle była w ciąży). Z biustem jakoś sobie poradziłam, są fajne biustonosze z dużą ilością gąbki, ale ciągle mam wrażenie, że mój brzuch mnie "wyprzedza"- proszę poradźcie jakie bluzki nosić aby ukryć brzuszek? Szukałam odpowiednich stron na internecie, ale nie miałam szczęścia- może Wy jakieś znacie:)
Ja bym polecała takie bluzki ze szwem pod biustem, które podkreślają biust a po brzuchu spływają gładko, nie opinając go. Mam wrażenie, że w takich bluzkach biust wygląda na optycznie większy.
A tak poza tym to nie ma czegoś takiego jak małe A, małe B, czy duże C. Literka idzie zawsze w parze z owodem pod biustem i co obwód, to inna wielkość miseczki! Dla osób z mniejszym biustem, które mają problemy z doborem stanika polecam blog www.b75.blox.pl
Ada napisał:
Jaki stanik powinnam nosić mając mały biust: A małe B? Chciałabym trochę optycznie powiększyć piersi. Poradźcie, proszę.
A jakie dokładnie ma wymiary autorka posta? Nie wiem czy sprawa jest jeszcze aktualna, bo post jest dość stary, ale może uda mi się pomóc ![]()
Od roku zajmuję się dobieraniem odpowiednich biustonoszy więc gdyby jakaś Pani miała problem proszę śmiało pisać, porady oczywiście bezpłatne!
Kup sobie biustonosz push up 75 B i wkładki silikonowe.Proste i bardzo praktyczne.Nie są drogie.Można kupić na Allegro 3 złote za parę.
iksa napisał:
Kup sobie biustonosz push up 75 B i wkładki silikonowe.Proste i bardzo praktyczne.Nie są drogie.Można kupić na Allegro 3 złote za parę.
jak już wkładki to koniecznie proszę odpowiedni obwód! trzeba go zaniżyć przynajmniej 5 cm (np. mierząc się pod biustem wychodzi nam 67 po zaniżeniu o 5 wychodzi 62 więc proszę szukać biustonoszy z obwodem 60) ![]()
są też biustonosze z wkładkami materiałowymi (takimi jak te dostępne na allegro) ale są też specjalne z wkładem żelowym, są bardzo popoularne, gorąco polecam! ![]()
dopasowana napisał:
iksa napisał:
jak już wkładki to koniecznie proszę odpowiedni obwód! trzeba go zaniżyć przynajmniej 5 cm (np. mierząc się pod biustem wychodzi nam 67 po zaniżeniu o 5 wychodzi 62 więc proszę szukać biustonoszy z obwodem 60)
są też biustonosze z wkładkami materiałowymi (takimi jak te dostępne na allegro) ale są też specjalne z wkładem żelowym, są bardzo popoularne, gorąco polecam!
żelowe czy silikonowe..........o tych mówiłam. I wcale nie trzeba znać obwodu biustu....Sa małe średnie i duże.Wystarczy podac rozmiar biustonosza.........
nie nie ja o czymś zupełnie innym!
staniki np. firmy Atlantis mają część puszapową wypełnioną żelem, który jest bardzo przyjemny w dotyku, biust faktyczny ładnie unosi do góry i go eksponuje ![]()