Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-03-28 12:06:43

Ada
Powoli się zadomawiam

Jaki stanik na mały biust?

Jaki stanik powinnam nosić mając  mały biust: A małe B? Chciałabym trochę optycznie powiększyć piersi. Poradźcie, proszę.

#2 2008-03-29 13:47:16

Black Angel
Wkręcam się coraz bardziej

Re: Jaki stanik na mały biust?

Najlepsze usztywniane z fiszbiną plunge, wypychającą biust do przodu. Dobry jest push up, bo zbiera piersi i unosi je do góry, co sprawia wrażenie, że są bardziej zaokrąglone i większe. Niektóre modele mają dodatkową wkładkę z silikonu lub gąbki. smile

#3 2008-09-29 11:28:11

ewag
100% Netkobieta

Ja niestety mam troszkę inny problem, ale nie chciałam już zakładać nowego wątku. Chodzi o to, że oprócz tego, że mam bardzo mały biust (miseczka A)  to jeszcze mam wystający brzuch (Wygląda jak nadęty balon, jakbym ciągle była w ciąży). Z biustem jakoś sobie poradziłam, są fajne biustonosze z dużą ilością gąbki, ale ciągle mam wrażenie, że mój brzuch mnie "wyprzedza"- proszę poradźcie jakie bluzki nosić aby ukryć brzuszek? Szukałam odpowiednich stron na internecie, ale nie miałam szczęścia- może Wy jakieś znacie:)

Śpieszmy się kochać ludzi
Tak szybko odchodzą.....

#4 2008-11-26 17:10:11

VeryBerry
Zaglądam tu coraz częściej

ewag napisał:

Ja niestety mam troszkę inny problem, ale nie chciałam już zakładać nowego wątku. Chodzi o to, że oprócz tego, że mam bardzo mały biust (miseczka A)  to jeszcze mam wystający brzuch (Wygląda jak nadęty balon, jakbym ciągle była w ciąży). Z biustem jakoś sobie poradziłam, są fajne biustonosze z dużą ilością gąbki, ale ciągle mam wrażenie, że mój brzuch mnie "wyprzedza"- proszę poradźcie jakie bluzki nosić aby ukryć brzuszek? Szukałam odpowiednich stron na internecie, ale nie miałam szczęścia- może Wy jakieś znacie:)

Ja bym polecała takie bluzki ze szwem pod biustem, które podkreślają biust a po brzuchu spływają gładko, nie opinając go. Mam wrażenie, że w takich bluzkach biust wygląda na optycznie większy.

A tak poza tym to nie ma czegoś takiego jak małe A, małe B, czy duże C. Literka idzie zawsze w parze z owodem pod biustem i co obwód, to inna wielkość miseczki! Dla osób z mniejszym biustem, które mają problemy z doborem stanika polecam blog www.b75.blox.pl

#5 2008-11-30 00:13:18

dopasowana
Niewinne początki

Ada napisał:

Jaki stanik powinnam nosić mając  mały biust: A małe B? Chciałabym trochę optycznie powiększyć piersi. Poradźcie, proszę.

A jakie dokładnie ma wymiary autorka posta? Nie wiem czy sprawa jest jeszcze aktualna, bo post jest dość stary, ale może uda mi się pomóc smile

Od roku zajmuję się dobieraniem odpowiednich biustonoszy więc gdyby jakaś Pani miała problem proszę śmiało pisać, porady oczywiście bezpłatne!

#6 2008-11-30 07:53:19

iksa
Gość

Kup sobie biustonosz push up 75 B i wkładki silikonowe.Proste i bardzo praktyczne.Nie są drogie.Można kupić na Allegro  3 złote za parę.

#7 2008-11-30 16:48:54

dopasowana
Niewinne początki

iksa napisał:

Kup sobie biustonosz push up 75 B i wkładki silikonowe.Proste i bardzo praktyczne.Nie są drogie.Można kupić na Allegro  3 złote za parę.

jak już wkładki to koniecznie proszę odpowiedni obwód! trzeba go zaniżyć przynajmniej 5 cm (np. mierząc się pod biustem wychodzi nam 67 po zaniżeniu o 5 wychodzi 62 więc proszę szukać biustonoszy z obwodem 60) smile

są też biustonosze z wkładkami materiałowymi (takimi jak te dostępne na allegro) ale są też specjalne z wkładem żelowym, są bardzo popoularne, gorąco polecam! smile

#8 2008-11-30 18:43:33

iksa
Gość

dopasowana napisał:

iksa napisał:

jak już wkładki to koniecznie proszę odpowiedni obwód! trzeba go zaniżyć przynajmniej 5 cm (np. mierząc się pod biustem wychodzi nam 67 po zaniżeniu o 5 wychodzi 62 więc proszę szukać biustonoszy z obwodem 60) smile

są też biustonosze z wkładkami materiałowymi (takimi jak te dostępne na allegro) ale są też specjalne z wkładem żelowym, są bardzo popoularne, gorąco polecam! smile

żelowe czy silikonowe..........o tych mówiłam. I wcale nie trzeba znać obwodu biustu....Sa małe średnie i duże.Wystarczy podac rozmiar biustonosza.........

#9 2008-11-30 18:46:39

dopasowana
Niewinne początki

nie nie ja o czymś zupełnie innym!

staniki np. firmy Atlantis mają część puszapową wypełnioną żelem, który jest bardzo przyjemny w dotyku, biust faktyczny ładnie unosi do góry i go eksponuje smile

Dodaj odpowiedź

Stopka forum