czy mężczyzna może zauroczyć się po jednym seksie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » czy mężczyzna może zauroczyć się po jednym seksie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48 ]

1 Ostatnio edytowany przez kowalczykk (2015-08-19 18:19:02)

Temat: czy mężczyzna może zauroczyć się po jednym seksie?

Cześć,
moje pytanie jest dość dziwne.

Nie chcę sobie tutaj wkręcać żadnych sytuacji.
Chodzi o to, że kilka tygodni temu kochałam się z kolegą, który zwracał uwagę na mnie już od pewnego czasu.Na imprezach puszczałam do niego oczka, uśmiechałam się, byłam miła. On chyba nie zrozumiał, że chcę flirtu, ale i tak zgodziłam się na seks.
Myślę, że to była zbyt szybka gra z mojej strony, bo teraz jest dziwnie.
Sytuacja wygląda tak, że byłam  'u niego' ok 17-18 godzin. Kochaliśmy się kilka razy, rozmawialiśmy i śmialiśmy się. Kilka razy zasypialiśmy wtuleni w siebie, na łyżeczkę. On całował mnie po całej twarzy, wydawał się być rozanielony- nawet po zabawach a przed seksem. Czułam się z nim bezpiecznie. Byłam delikatna.
Przepraszam za takie opisy, ale mam pewne odczucie, że on mógł się we mnie zauroczyć. A dlaczego?
Dlatego, że zaprosił mnie następnego dnia do siebie na imprezę- ja, myślałam, że chodzi mu tylko o przyjacielski seks, a on na imprezie wydawał się być mną zainteresowany w sposób inny niż np pierwsza lepsza. Pocałunek w usta, branie za biodra, pod boczki, jakieś muśnięcie dłońmi.
Wydawało mi się, że taki typ jak ON czyli zapracowany, mający dużo kumpli, ma na celu tylko jedno- aby zaliczyć laski. Widziałam wczesniej kilka razy jak na każdej imprezie miał 'inne'. Jak wychodził z nim z różnymi dziewczynami, jak rozmawiał z innymi- ale zawsze na mnie się patrzył, zawsze mnie obserwował. Na każdym spotkaniu zawsze mnie oglądał, uśmiechał się i rozmawiał.

Na tej imprezie nie zostałam u niego. Wydawało mi się, że byłoby to nieodpowiednie. Od tego momentu minęło kilka tygodni. Nie wyjaśniliśmy sobie tego. Czasem wydaje mi się, że on mnie ignoruje, chce pokazać się w towarzystwie. Ni ewiem czy ma inne dziewczyny czy nie. Ale zawsze jak ja jestem gdzieś 'obok' i on mnie widzi to ma 'spinę'.
Trzy razy ignorował mnie w towarzystwie- brak kontaktu wzrokowego, kiedy byłam dość atrakcyjnie ubrana a on był z jakimiś koleżankami.Ale np odzywał się w sprawach zawodowych na facebook.
Nie wiem co myśleć. Bo bardzo zdziwiło mnie jego zachowanie tego drugiego dnia, a także zachowanie po seksie. Tak jakby chciał mnie mnieć bardzo blisko.
Nie wiem czy on tak robi z każdą czy nie. Nie mam pojęcia , natomiast mi było bardzo dobrze z nim. I kiedy on zaczął być oschły w stosunku do mnie oczywiście we mnie coś drgnęło.

Jak to jest Panowie i Panie. Czy facet może się w kimś od razu zauroczyć po seksie? Ja nie rozumiem jego zachowania. Nawet nie rozmawialiśmy ze sobą długo wcześniej. Zwykle widywaliśmy się na tanecznych imprezach. Chodzi mi też o takie zachowanie typowo po seksie, jesli facet przytula, jeśli kładzie się i przytula na łyżeczkę, chce abym ja też mu tak robiła albo nasze nogi się splatają bardzo często. Robi mi kawę i herbatę, albo nie chce żebym wychodziła szybko ( ok wiadomo dlaczego).

Nie wiem czy dobrze dobieram te sygnały bo ja zawsze tak się zachowywałam kiedy byłam w związkach i dlatego kiedy on zaczął tak się zachowywać coś we mnie drgnęło i zastanawiałam się czego on chce. I czy to tylko dla niego seks czy nie.

Proszę o rady/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy mężczyzna może zauroczyć się po jednym seksie?

Dla faceta seks to też czułość. Potrzebował od Ciebie bliskości, ale raczej bez zobowiązań, albo chciał Cię omamić tą czułością. Na imprezie był miły, bo zapewne liczył, że zostaniesz na noc. Skoro nie zostałaś to zaczął Cię olewać. Na Twoim miejscu nie robiłabym sobie nadziei.

3

mielismy sie pozniej spotkać.
napisalam mu wiadomosc po tygodniu- odpisal pozytywnie ale sie nie spotkaliśmy. od tej pory było dziwnie. tzn wiem, ze jest zapracowany. JAKBY CHCIAŁ TO BY NAPISAŁ. a teraz? wiem, ze mnie olewa, bo zapraszal tez mnie 2 raz do siebie- a ja sie nie dałam. moze jestem za harda. może- nie wiem.
ale nie chodze do lozka z ludzmi, do ktorych nic nie czuje.
nie wiem czy on jest inwalida emocjonalnym. od roku nikogo nie mial, zmienil sie, zmienil styl zycia. moze teraz zyje z kwiatka na kwiatek.. sama nie wiem...

4

Nie rozumiem trochę o co chodzi. Pisałaś, że myślałaś, że to przyjacielski seks. Zaczęło Cię irytować, że tak nie jest, kiedy on zaczął Cię ignorować. Jesteś pewna, że on Ci się zaczął podobać, a nie jest to kwestia kobiecej dumy? W stylu "jak chcę to rozkocham każdego"? Jakby co to nie jest żaden pocisk wink.

5

chodzi o to ,że on mi się podoba. i wiedziałam, że mu się podobam już od dawna. ale źle to rozegrałam, bo od razu poszłam z nim do łóżka. chociaż chciałam. nie pohamowałam się...
i tu jest problem bo nie wiem czy po prostu on dostał tego czego chciał od iluśtam miesięcy i koniec czy coś jest więcej.
on mi się podoba i pamiętam, że ja czekałam aż on do mnie napisze, czy będzie się chciał spotkac. aż w końcu zaczęłam do niego pisać. tak jak powiedziałam, miałam się znim spotkać, on się zgodził, ale do spotkania nie doszło.
później było kilka tygodni ciszy. aż w końcu spotkaliśmy się na jakieś imprezie i on zaprosił mnie znowu do siebie. ale dla mnie to była pierwsza myśl- on chce tylko jednego- więc nie poszłam, ale usprawiedliłam się.
mamy oddzielne życia, mamy niby wspólnych znajomych. on nigdy do mnie na facebook nie pisał.
zawsze jak coś to spotykaliśmy się gdzies na imprezach, wśród znajomych. mam mój nr telefonu.

nie chodzi o to, że on za mną nie lata, ale o to, że to nie jest wyjaśnione i ja nie wiem jak się za to zabrać. a minęło już z 6 tygodni. a on wyglądał na takiego jakby mu zależało. nie chodzi o to, że ktoś ma za mną latać. ale oczywiście od 'dupy' strony się zaczęło. nie wiem jak teraz wyjść z tego ( jesli oczywiście jest z czego). bo wydaje mi się, że on ma już bardzo dużo innych spraw na głowie smile

możliwe, że to była chwila. ale dla mnie ten następny dzien był 'za szybki' dla mnie to wszystko' za szybko się rozegrało' dlatego też 'uciekłam' w pewien sposób i czekąłam też na jego znak.
a on żyje bardzo szybko i jest mobilny, więc może nasze sposoby życia też się różnią. o to mi chodzi.

6

Kotek, toż widziałaś, że casanova ciągle z jakąś dziunią wychodzi i pozwoliłaś mu na to, żeby być "kolejną" big_smile?

Jak bardzo Ci się podoba?
Jak dobra jesteś w łóżku?
Jak dobrze flirtujesz?
Jak Wam się rozmawia?
Na ile jesteście na tym samym "poziomie" (chodzi mi o status towarzyski i poziom atrakcyjności u płci przeciwnej)?

7

o jezus. nie wiem big_smile
mysle ze jestem niczego sobie w lozku. podobno sie rozpalił bardzo i chcial sie ze mna kilka razy kochac wiec chyba to dobry znak tongue
chyba dobrze flirtuje- podobno jestem niesmiala i urocza i to przyciaga niektorych

mielismy malo okazji do rozmowy ale zawsze on jak ze mna rozmawial to sie 'wstydzil' albo peszyl? nie ogarniam tego bo z innymi jakos szybciej rozmawia i bez spiny. a ze mna niby sie stresowal/ to bylo dziwne, myslalam ze mnie nie lubi. ale chyba sie zorientowalam ze moge mu sie podobac.

status towarzyski- on jest osoba kt ciagle postuje cos na fejsie- tzn mamy takich wspolnych znajomych- ja mam innych znajomych, troche robie w jego branzy, sama sie wkrecilam, nie przez niego i on to wie.
szczerze powiem mam zawod troche bardziej prestizowy niz on moge robic 1000 rzeczy poza zwiazanych z moim zawodem ale zawsze moge do niego wrocic i zarobic duzo. a on ma jeden zawod i z tego powodu ma duzo znajomych bo musi ciagle zmieniac zlecenia i ogarniac wszystko.
wiec jest mobilny.

8

A jak bardzo Ci się podoba? Zawsze możesz iść na całość, ale jak się przeliczysz to będziesz mieć kaca moralnego hmm. W sumie nie wiem czy na Twoim miejscu bym nie odpuściła. Jeśli chłopak prowadzi takie bujne życie seksualne, to ryzyko szalenie wzrasta. Poobserwuj jego zachowanie, ale rzeczywiście chyba wszystko poszło zbyt szybko.

9

tzn nie wiem czy prowadzi mega duże życie seksualne. znajomi np mówili, że on jest taki imprezowicz, że na każdej imprezie ma nową pannę. ale czy z nimi do domu wychodził to ja nie wiem.
wgl niby go znam, ale jakoś tak nigdy nie gadaliśmy na facebooku o prywatnych sprawach, tylko o zawodowych. poza tym takie krótkie rozmowy na spotkaniach.

koleżanka mi powiedziała, że on nic ode mnie nie chce. ale skąd ja moge to wiedzieć. bylo to tego 2 dnia kiedy zaprosił mnie do siebie. no i od tej jej wypowiedzi wszystko ze mnie zeszło. i jakos nie chcialam tez u niego zostac. nawet nie chcialam z nim rozmawiac.
nie wiem o co chodzi.
skad z drugiej strony ona mogla tow iedzieć. podobno jej to mowil.
pozniej nie odzywałam się do niego 3 tygodnie. była cisza. ale spotykaliśmy się czasem na mieście w takim jednym barze, gdzie zawsze chodzilismy z roznymi znajomymi. ale nie gadalismy o tym.
dziwnie sie czuje.
nie wiem czy on też.

z jednej strony uwazam, że dla niego było to nic nie znaczace, a z drugiej np teraz uważam, że moglam go olać i teraz kontaktujac sie z nim czy wysylajac zdjecia  w internecie on moze uważać, że ja go 'friendzonuję'.
wiecie o co chodzi mam 2 sprzeczne mysli. bo z 1 strony chce miec z nim kontakt i chcialabym aby coś z tego było, naturalnie, koleżeńsko i bez spiny. a z drugiej strony moze on mnie ignorować bo powiedzmy ze tyle za mną laził i mnie obczajał a ja np dałam mu kosza?

ale wtedy po tych 3 tygodniach znowu mnie zaprosil do siebie a ja odmowiłam...

10

Jak chcesz to zaryzykuj. Znasz stawkę. Na 100% jest nastawiony głównie na seks. Czy jesteś w stanie go przekonać, żeby traktował Cię jak potencjalną partnerkę? Wg mnie niestety szanse są niskie, przykro mi. Jeśli to co znajomi mówili to prawda, to jesteś po prostu "kolejną" sad

Facet może się zakochać po jednym spojrzeniu, więc pytanie o zauroczenie po seksie jest nie na miejscu wink

12

pomocnikgargamela napisał/a:

Facet może się zakochać po jednym spojrzeniu

A to podobno kobiety bywają łatwe lol

13

Ja to widzę tak - on chciał czegoś więcej poza seksem, a Ty dałaś mu odczuć, że bliższa relacja Cię nie interesuje.
No i dał sobie spokój.

LunaPARK napisał/a:

Cała życie w przeświadczeniu, że łatwa to jest dziewczyna która sama nogi rozkłada, a tu porównanie romantyka do "łatwego". Ciekawe smile

15

Nie mozecie po prostu pogadac i zobaczyc czy jest o czym gadac ?
Jak kazde bedzie patrzec co robi drugi to minie z poł roku.

16 Ostatnio edytowany przez LunaPARK (2015-08-19 21:44:25)

Cynicznahipo napisał/a:

Ja to widzę tak - on chciał czegoś więcej poza seksem, a Ty dałaś mu odczuć, że bliższa relacja Cię nie interesuje.
No i dał sobie spokój.

Facet przespał się z nią na imprezie, następnego dnia zaprosił na imprezę, całował i obmacywał, ale autorka nie została na noc. Facet nie pisał przez tydzień, autorka się złamała - napisała i zaproponowała spotkanie, do którego nie doszło. Spotkał autorkę na następnej imprezie i zaproponował jej, żeby przyszła do niego (na noc?). Autorka odmówiła.

Autorka -atrakcyjna, lekko nieśmiała
Facet - atrakcyjny, casanova, kobieciarz

Koleżanka powiedziała już dzień po seksie, że on niczego od autorki nie chce ("ten typ tak ma"). Sam zainteresowany o tym powiedział koleżance. Znajomi mówią, że stale wychodzi z jakimś panienkami z imprez.

Cyniczna, oczywiście możemy zakładać, że koleżanka kłamie i możemy zakładać, że chłopak (atrakcyjny, towarzyski) nie sfinalizował spotkania, które wyszło z inicjatywy autorki, ze strachu przed zaangażowaniem, nieśmiałości czy z innej przyczyny (chłopak-pewny siebie, dziewczyna-nieśmiała!!!). Albo możemy założyć, że chce seksu i kiedy jest okazja to z niej korzysta.

Zwróć uwagę, że oni nawet porządnie nie rozmawiali przed seksem. On ją praktycznie znał tylko z widzenia.

Może i jestem staroświecka, ale jak znam mężczyzn to gdy oni są zauroczeni to są w stanie znacznie więcej zaproponować niż wpadnięcie do nich na hawirę smile

17

LunaPARK napisał/a:

Cała życie w przeświadczeniu, że łatwa to jest dziewczyna która sama nogi rozkłada, a tu porównanie romantyka do "łatwego". Ciekawe smile

No jak miałabym oceniać mężczyzn po chęciach do igraszek to nie byłoby rozróżnienia. Wszyscy bylibyście "łatwi" big_smile

18

Ja w podobny (tzn od seksu) zaczęłam 2 swoje związki - więc da się. Ale z pewnością nie tak to wygłalo, ze potem bawiiliśmy się tygodniami w kotka i myszkę, tylko po prostu przychodzilismy na imprezę osobno, a na drugi dzień byliśmy para.
I było tak w obu przypadkach - sprawa była mniej wieecej jasna jeszcze tego samego dnia.

Po 6 tygodniach to już jest musztarda po obiedzie.

19

'No jak miałabym oceniać mężczyzn po chęciach do igraszek to nie byłoby rozróżnienia. Wszyscy bylibyście "łatwi"'

To Wasza wina, że nas nie karcicie wzrokiem za to. A nawet jeżeli to robicie, to w sumie odnosi odwrotny skutek;]. No, ale to Wasza wina, by czyjaś być musi, prawda?

20

Burzowy napisał/a:

'No jak miałabym oceniać mężczyzn po chęciach do igraszek to nie byłoby rozróżnienia. Wszyscy bylibyście "łatwi"'

To Wasza wina, że nas nie karcicie wzrokiem za to. A nawet jeżeli to robicie, to w sumie odnosi odwrotny skutek;]. No, ale to Wasza wina, by czyjaś być musi, prawda?

Jak tu tylko się spojrzę, Kotek, a Ty się we mnie zakochasz od pierwszego wejrzenia... Dbam po prostu o spokój Twej romantycznej duszy. Nie musisz dziękować big_smile

21

Cóż, myślę, że nikt nad koleżanką z toporem nie stał, kiedy godziła się na seks.

22

LunaPARK napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Jak tu tylko się spojrzę, Kotek, a Ty się we mnie zakochasz od pierwszego wejrzenia... Dbam po prostu o spokój Twej romantycznej duszy. Nie musisz dziękować big_smile

Nie sądziłem, że mówimy o zakochaniu. Na tym polu to akurat ciężko mnie podejść;].

23

Burzowy napisał/a:

Nie sądziłem, że mówimy o zakochaniu. Na tym polu to akurat ciężko mnie podejść;].

Nie schlebiaj sobie wink. Myślę, że Twojego rozmówcę znacznie ciężej lol.

24

kowalczykk napisał/a:

Czy facet może się w kimś od razu zauroczyć po seksie?

Moim zdaniem nie. Faceci się nie zakochują po seksie. Oni raczej myślą, że to kobiety zawsze po seksie się zakochują, więc może on podejrzewa, że to Ty się w nim mogłaś zakochać?

25 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2015-08-19 22:33:11)

@LunaPARK

Tobie to bym kupił ładne zeszyty z kolorowymi okładkami i dał lizaczka. Nie mów, że nie pękałabyś z dumy;].

Drogie Panie i Panowie, naturalnie, że uprawiając seks zbliżamy się do drugiej osoby. Tak działa nasz organizm i nasze hormony.

26

Burzowy napisał/a:

@LunaPARK
Tobie to bym kupił ładne zeszyty z kolorowymi okładkami i dał lizaczka. Nie mów, że nie pękałabyś z dumy;].

Zdecydowanie marzyciel lol

27

dzięki za komentarze.
jak ktoś z Was powiedział- po 6 tygodniach jest już musztarda po obedzie. może i tak, może i nie.zobaczymy.
ja mam swoje życie - on swoje.
wydaje mi się, też że jakby czegoś chciał to by do spotkania doszło? to by napisał?

28

CatLady napisał/a:
kowalczykk napisał/a:

Moim zdaniem nie. Faceci się nie zakochują po seksie. Oni raczej myślą, że to kobiety zawsze po seksie się zakochują, więc może on podejrzewa, że to Ty się w nim mogłaś zakochać?

Moim zdaniem po seksie zakochują się osoby wrażliwe,zarówno faceci,jak i kobiety,żaden maczo ani zimna suka,po seksie się nie zakochuje.

29

theonlyone napisał/a:
CatLady napisał/a:
kowalczykk napisał/a:

Moim zdaniem po seksie zakochują się osoby wrażliwe,zarówno faceci,jak i kobiety,żaden maczo ani zimna suka,po seksie się nie zakochuje.

I ja tak myślę, nie o płeć chodzi, a o wnętrze i potrzeby duszy

30

najlepsze jest to, że ja nie wiem jaki on jest tak naprawdę.
on jest z 'innej ' grupy znajomych. nie wiem czy jest taki pozerski, czy po prostu ma jakiś kompleks i chce być taki 'ważny', a naprawdę jest normalny i niesmiały.

nie chcę robić psychoanaliz, bo bardzo dużo czasu już minęło. i widzę, że on też pracuje, wyjeżdża, a to możliwe, że ja rozkminiam ( brzydko mówiąc) tą sytuację ciągle. ja nie wychodzę często jak on, prowadzę inne życie niż on. mimo, że jestem trochę rozstrzepana i energiczna nie wychodzę codziennie na miasto ze znajomymi ( nawet w wakacje). mieszkam nadal z rodzicami, nie sama. nie mam firmy- on ma.
nie chcę mówić , że jest taka bardzo duża różnica, ale może sposoby życia i priorytety są inne.
ja np na swojej drodze nie spotykam tylu osób co on. może dlatego,że jestem jeszcze na studiach, nie jestem tak mobilna jak on.
możlwe, że on nie bierze mnie za 'kogoś' bliższego ale za jakąś koleżankę, z która nie chce stracić kontaktu.
widzę, że o 'relację koleżeńską' nawet nie zabiega wink

kontakt sie ochładza.

31

No ale tak jest, jak się zaczyna od dupy strony bardzo często. Ja np na jego miejscu w życiu bym w takiej relacji nie chciał iść dalej.

32

Amare napisał/a:
theonlyone napisał/a:
CatLady napisał/a:

Myślę, że to kwestia odpowiedniej "półki". Nikt się nie zakochuje w osobach z "niższej" niezależnie czy był seks czy randka.

33

LunaPARK napisał/a:
Amare napisał/a:
theonlyone napisał/a:

Myślę, że to kwestia odpowiedniej "półki". Nikt się nie zakochuje w osobach z "niższej" niezależnie czy był seks czy randka.

Hmm,ale kto uprawia sex z kimś z niższe półki?kobieta raczej nie ...  yikes

34

Jak można kogoś w ten sposób oceniać? Wieje szczeniactwem na kilometr. Puste w ch*j...

35

Burzowy napisał/a:

Jak można kogoś w ten sposób oceniać? Wieje szczeniactwem na kilometr. Puste w ch*j...

A ilu znasz pracownikow biurowych zakochanych w sprzataczkach, sprzatajacych ich biuro, lekarzy zakochanych w salowych, nauczycielek zakochanych w woznych albo pracownic banku zwiazanych z pomocnikiem budowlanym? Prawda jest taka, ze ludzie instynktownie dobieraja sie mniej wiecej w tej samej kategorii intelektualno-finansowo-spolecznej.

36

Cynicznahipo napisał/a:

No i dał sobie spokój.

Zgadzam się. Coś w tym jest.
Kowalczykk, sama zauważyłaś, że zanim poszliście na całość, on zwracał na Ciebie uwagę, nawet rozmawiając z innymi dziewczynami.
Ehhhh, a mówią że to faceci myślą Wackiem smile
Szkoda, bo wyglądacie na fajną parę smile
Może znasz kogoś, zaufanego, kto "przypadkiem" doniósł by na Ciebie, albo delikatnie porozmawiaj z nim. Roztrząsanie tego to tylko strata czasu, którego już trochę minęło...

37 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2015-08-21 16:49:14)

Iceni napisał/a:
Burzowy napisał/a:

A ilu znasz pracownikow biurowych zakochanych w sprzataczkach, sprzatajacych ich biuro, lekarzy zakochanych w salowych, nauczycielek zakochanych w woznych albo pracownic banku zwiazanych z pomocnikiem budowlanym? Prawda jest taka, ze ludzie instynktownie dobieraja sie mniej wiecej w tej samej kategorii intelektualno-finansowo-spolecznej.

Oj szpitalny romans normalna rzecz big_smile. Zresztą mówiliśmy raczej o tym seksie i późniejszych uczuciach. Skoro pożądanie ktoś jest w stanie wzbudzić, to i raczej dalsze uczucia. Potrzeba mniej lub więcej czasu. Tak, kobiety zwracają uwagę na takie rzeczy jak status społeczny, ale faceci różnie. Nikt nie lubi osób o IQ równym rozmiarowi buta, ale nie każdy mógł pozwolić sobie na super wykształcenie. Czasem poznając kogoś nie wiedząc czym się on zajmuje można się naprawdę zdziwić. Po prostu seks prowadzi do zakochania, tylko jednemu będzie potrzebne tych stosunków 100, innemu 1. Ja zawsze uciekam gdy czuję, że coś się dzieje ze mną nie tak;).

38

theonlyone napisał/a:
LunaPARK napisał/a:
Amare napisał/a:

Dlatego zazwyczaj zakochują się kobiety, szare myszki idące do łóżka z casanovą, który może mieć każdą.

Burzowy napisał/a:

Oj szpitalny romans normalna rzecz big_smile.

Znasz jakieś małżeństwo lekarza z salową, a nawet pielęgniarką (nie oddziałową)? O romansie gdzie lekarz zamoczył, a potem znalazł sobie żonę gdzie indziej to też  słyszałam.

Burzowy napisał/a:

Zresztą mówiliśmy raczej o tym seksie i późniejszych uczuciach. Skoro pożądanie ktoś jest w stanie wzbudzić, to i raczej dalsze uczucia. Potrzeba mniej lub więcej czasu.

Nie zgadzam się. Pożądanie jak w wyżej wymienionym przypadku autorki jest oparte tylko na wyglądzie i powierzchownym zachowaniu, nie na rozmowie. Tak jak pożądać mogę przystojnego przeciętnika intelektualnego, tak wątpię by mógł wzbudzić we mnie wyższe uczucia. Po moich męskich znajomych mogę śmiało powiedzieć, że są kobiety, które się tylko pożąda (głównym kryterium jest atrakcyjność fizyczna), a kobiety, które się pożąda i widzi jako potencjalną partnerkę (głównym kryterium jest atrakcyjność psychiczna).

Burzowy napisał/a:

Tak, kobiety zwracają uwagę na takie rzeczy jak status społeczny, ale faceci różnie.

Pisząc "półka" nie miałam na myśli stricte statusu społecznego. Raczej podsumowanie naszych wymagań. To znaczy że Tobie na przykład nie będzie przeszkadzać brak finansów czy niski status społeczny, ale wymagasz ponadprzeciętnej urody i średniego poziomu intelektualnego. Na tej podstawie oceniasz kto jest Twoją "półką". Jeśli prześpisz się czy nawet umówisz na spotkanie z "niższą" to ona szybciej zacznie się angażować niż Ty (większość ludzi bardzo podobnie ocenia "półki"). Czy to dowodzi jej większej wrażliwości? Nie. Po prostu jesteś dla niej lepszą partią niż ona dla Cb. Ten kto może więcej zyskać, łatwiej się angażuje.

Burzowy napisał/a:

Nikt nie lubi osób o IQ równym rozmiarowi buta, ale nie każdy mógł pozwolić sobie na super wykształcenie.

Nikt przecież nie wiąże bezpośrednio IQ ze studiami. Co nie zmienia faktu, że są kierunku gdzie ludzi "ogarniętych" jest więcej i łatwiej kogoś znaleźć.

Burzowy napisał/a:

Po prostu seks prowadzi do zakochania, tylko jednemu będzie potrzebne tych stosunków 100, innemu 1.

Czy to na pewno zakochanie? To jest tak jak masz tylko jednego kumpla i z nim flirtujesz a masz 20 kumpli i z nimi flirtujesz. Przy tym jednym szybciej się przywiążesz niż przy tej drugiej sytuacji. To nie sam seks wiąże, ale czułość, bliskość i poczucie wyjątkowości dla drugiej osoby, a przy tym brak kontaktu z innymi (wszystkie ff, romanse są jednak oparte na pewnej wyłączności). Czy jeśli wyjdę za mąż bez miłości to i tak zakocham się dlatego że uprawiam seks z mężem?

39 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2015-08-21 21:14:44)

Znasz jakieś małżeństwo lekarza z salową, a nawet pielęgniarką (nie oddziałową)? O romansie gdzie lekarz zamoczył, a potem znalazł sobie żonę gdzie indziej to też  słyszałam.

Znam jeszcze większy dysonans, gdzie facet swoim stanowiskiem i osobą przyciągał dziesiątki lasek, a wybrał sobie właśnie pielęgniarkę szarą myszkę, która miała to "coś".

To nie jest tak, że ja totalnie neguję to co Ty piszesz, ale brzmisz trochę jak jakiś podręcznik. Klasyfikujesz, ustalasz... i w tym nie ma jakoś miejsca na "życie". Seks prowadzi do zakochania, to nie jest moja teoria, tylko biologia potwierdzona badaniami. Te Twoje półki można złamać różnymi doświadczeniami i sytuacjami ludzkimi. Chyba, że chcesz to wszystko właśnie brać pod uwagę, ale wtedy użyłbym zupełnie innego wyrażenia niż "półka". Całe szczęście, że ja się nigdy nie zakochałem i nie musiałem stawiać się na szalę z moim zawodem, a tym co druga osoba ma do zaoferowania oO

40 Ostatnio edytowany przez LunaPARK (2015-08-21 21:27:56)

Burzowy napisał/a:

Znam jeszcze większy dysonans, gdzie facet swoim stanowiskiem i osobą przyciągał dziesiątki lasek, a wybrał sobie właśnie pielęgniarkę szarą myszkę, która miała to "coś".

To nie jest tak, że ja totalnie neguję to co Ty piszesz, ale brzmisz trochę jak jakiś podręcznik. Klasyfikujesz, ustalasz... i w tym nie ma jakoś miejsca na "życie". Seks prowadzi do zakochania, to nie jest moja teoria, tylko biologia potwierdzona badaniami. Te Twoje półki można złamać różnymi doświadczeniami i sytuacjami ludzkimi. Chyba, że chcesz to wszystko właśnie brać pod uwagę, ale wtedy użyłbym zupełnie innego wyrażenia niż "półka". Całe szczęście, że ja się nigdy nie zakochałem i nie musiałem stawiać się na szalę z moim zawodem, a tym co druga osoba ma do zaoferowania oO

Też się nigdy nie zakochałam, więc możemy sobie dalej teoretyzować lol

Powtarzam: "półka" to subiektywna ocena przez pryzmat naszych wymagań. My ustalamy nasze priorytety i oczekiwania.

Jedno jest pewne: my mamy zupełnie inną nomenklaturę tych samych rzeczy wink

41 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2015-08-21 22:08:08)

Niech Ci będzie, znaj łaskę.

Edit: @LunaPARK nie wiem o co Ci chodzi tam na dole, ale chyba nie chcę wiedzieć. Albo wiem, ale wolę udać, że nie.

42

Dla mnie  sex to uwieńczenie znajomości, przyjaźni, bliskości  taka wisienka na torcie .. nie zaczyna się znajomości od sexu, bo jak pokazuje życie mało kiedy jest cd..
No ale z drugiej strony gdyby nie takie sytuacje nie mielibyśmy o czym tutaj pisać smile

43

Burzowy napisał/a:

Niech Ci będzie, znaj łaskę.

Widać, że nie masz zerowe wyczucie swojej "półki" lol

44

LunaPARK napisał/a:
theonlyone napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Dlatego zazwyczaj zakochują się kobiety, szare myszki idące do łóżka z casanovą, który może mieć każdą.

A ja dalej będe się upierał,że jest to kwestia wrażliwości,szara myszka jest kobietą wrażliwą i dla niej seks to duże przeżycie,często łączone z uczuciem i bliskością.Chodzi o to,że seks jest dużym przeżyciem dla osób wrażliwych,jeśli dla kogoś seks jest sportem,to przecież się nie zakocha,bo to tylko seks...

45

Burzowy napisał/a:

To nie jest tak, że ja totalnie neguję to co Ty piszesz, ale brzmisz trochę jak jakiś podręcznik. Klasyfikujesz, ustalasz... i w tym nie ma jakoś miejsca na "życie". Seks prowadzi do zakochania, to nie jest moja teoria, tylko biologia potwierdzona badaniami. Te Twoje półki można złamać różnymi doświadczeniami i sytuacjami ludzkimi. Chyba, że chcesz to wszystko właśnie brać pod uwagę, ale wtedy użyłbym zupełnie innego wyrażenia niż "półka".

Ale to wlasnie "biologia potwierdzona badaniami" pokazuje, ze ludzie najczesciej wybieraja sobie partnerow na podobnym poziomie co swoj i takie zwiazki sa najbardziej trwale - co nie wyklucza wyjatkow, ale wyjatki to tylko wyjatki - znasz jakas tam parw gdzie on jest taki, a ona taka itd... ale wlasnie TO pokazuje, ze jest to sytuacja wyjatkowa, a nie nagminna, bo na jedna taka pare przypada 20 czy 30 typowych.

46 Ostatnio edytowany przez opllo (2015-08-22 11:19:52)

..czyli ktos po "studjach" oznacza kogos lepszego madrzejszego-"półka wyzsza"..
a  ci z "niższej półki" to..gorsi nie godni mojej osoby..

"jestem po "studjach" -cwansza, manipulatorka, wywyzszajaca sie, lepsza big_smile lol"

LunaPARK  napisał/a:

burza napisał/a:

To nie jest tak, że ja totalnie neguję to co Ty piszesz,

ale brzmisz trochę jak jakiś podręcznik. Klasyfikujesz, ustalasz...

i w tym nie ma jakoś miejsca na "życie". Seks prowadzi do zakochania, to nie jest moja teoria, tylko biologia potwierdzona badaniami. Te Twoje półki można złamać różnymi doświadczeniami i sytuacjami ludzkimi. Chyba, że chcesz to wszystko właśnie brać pod uwagę, ale wtedy użyłbym zupełnie innego wyrażenia niż "półka". Całe szczęście, że ja się nigdy nie zakochałem i nie musiałem stawiać się na szalę z moim zawodem, a tym co druga osoba ma do zaoferowania oO

to ja manipuluje glupim ludem tym z "niższejpółki"

LunaPARK  napisał/a:

Nikt się nie zakochuje w osobach z "niższej" niezależnie czy był seks czy randka.

yikes

47

Iceni napisał/a:
Burzowy napisał/a:

To nie jest tak, że ja totalnie neguję to co Ty piszesz, ale brzmisz trochę jak jakiś podręcznik. Klasyfikujesz, ustalasz... i w tym nie ma jakoś miejsca na "życie". Seks prowadzi do zakochania, to nie jest moja teoria, tylko biologia potwierdzona badaniami. Te Twoje półki można złamać różnymi doświadczeniami i sytuacjami ludzkimi. Chyba, że chcesz to wszystko właśnie brać pod uwagę, ale wtedy użyłbym zupełnie innego wyrażenia niż "półka".

Ale to wlasnie "biologia potwierdzona badaniami" pokazuje, ze ludzie najczesciej wybieraja sobie partnerow na podobnym poziomie co swoj i takie zwiazki sa najbardziej trwale - co nie wyklucza wyjatkow, ale wyjatki to tylko wyjatki - znasz jakas tam parw gdzie on jest taki, a ona taka itd... ale wlasnie TO pokazuje, ze jest to sytuacja wyjatkowa, a nie nagminna, bo na jedna taka pare przypada 20 czy 30 typowych.

Tylko, że na człowieka przypada tak wiele składowych, że tego się nie da tak określić. Mi się wydaje, że to prędzej chodzi o sposób w jaki poznają się ludzie., tzn poprzez pracę czy studia... to automatycznie jak gdyby stawia nas na tym samym poziomie. Aczkolwiek ja nie przepadam za kobietami ze swojego otoczenia, zawsze spoglądam nieco wyżej (teoretycznie wyżej). To ciekawe co ja mam takiego do zaoferowania, że się udaje;).

48

Burzowy napisał/a:

brzmisz trochę jak jakiś podręcznik. Klasyfikujesz, ustalasz... i w tym nie ma jakoś miejsca na "życie". Seks prowadzi do zakochania, to nie jest moja teoria, tylko biologia potwierdzona badaniami. Te Twoje półki można złamać różnymi doświadczeniami i sytuacjami ludzkimi. Chyba, że chcesz to wszystko właśnie brać pod uwagę, ale wtedy użyłbym zupełnie innego wyrażenia niż "półka".

...brak szacunku

Posty [ 48 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » czy mężczyzna może zauroczyć się po jednym seksie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024