nie dorosłem do zwiazku / jestem samotnikiem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie dorosłem do zwiazku / jestem samotnikiem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: nie dorosłem do zwiazku / jestem samotnikiem?

Witam,

Poznałem wspaniala kobiete, mieszkamy ze soba 8 miesiecy, kocham ja -> jednak sam zwiazek, gdzie dwie osoby anagazuja sie wzajemnie jest nie do mnie.

Nie wiem, moze jestem samotnikiem, dziwakiem etc bardzo dlugo zylem sam praca->sen->praca, zero kontaktow miedzyludzkich i to mnie tak ukształtowało, przez co:
- lubie z nia spedzac czas, ale nie za duzo
- spotkania z jej rodzicami, lub znajomymi - nie na widze
- nie lubie nigdzie jezdzic, szcegolnie wakacje etc - a ona mi to ciagle wypomina

Jestem chyba antyspoleczny jesli chodzi o dluzsze relacje, i mimo ze ja kocham zaczyna mnie to meczyc.

Co na to powiecie, czy faktycznie powinienem sie z nia rozstac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie dorosłem do zwiazku / jestem samotnikiem?

Tak hmm
I tak zacznie ja to wkrótce irytowac.

3

Wiesz co wcale jej sie nie dziwie ja np lubie wyjazdy co do znajomych da sie wytrzymac no niestety jak sie takim jest to potem nie dziwota ze jest sie samym z wyboru w przeciwienstwie do mnie ty masz wybor.

4

Autorze idź na księdza.
Nie będziesz musiał nigdzie chodzić no chyba tylko do kosciółka msze odprawiać i ewentualnie na tacę zbierać.

Proponuje rozstanie.jesli trawisz tylko swoją rodzinę i siebie no to sory.ona w koncu to zobaczy w pelnej krasie i miłość jej przejdzie.

6

Lexpar napisał/a:

Autorze idź na księdza.
Nie będziesz musiał nigdzie chodzić no chyba tylko do kosciółka msze odprawiać i ewentualnie na tacę zbierać.

No co ty. Ksiądz musi mieć dusze społecznika. Umieć rozmawiać z ludźmi, interesować się ich problemami. Mieć dusze organizatora, pielgrzymki, wycieczki, zbiórki, kolęda.
Już lepiej do zakonu.

A tak poważnie. Rozumiem, że masz dusze samotnika i są tacy ludzie typowi domatorzy. I to jest ok. Ale to  ty jesteś domatorem, nie możesz wymagać żeby ktoś tez był,  ja na przykład nie wyobrażam sobie nie pojechać na wakacje.

Są dwa wyjścia:
a) Zależy Ci na dziewczynie, zmieniasz podejście do życia towarzyskiego i swój styl życia.
b) Zostaje tak jak jest. Jesteś domatorem. Dziewczyna albo to zaakceptuje, albo odejdzie.

7

A mnie zastanawia jedno.

Skoro jak piszesz, jesteś samotnikiem i nie potrzebujesz kontaktów i aktywności z innymi, to po co w ogóle wchodziłeś w związek z tą dziewczyną?
Skoro Ty się nie chcesz angażować w relację opartą na wzajemności na dodatek..

8

Zalezy jak na to patrzysz. Spotykasz roznych ludzi na swej drodze ,czasem cos sie od nich uczysz.
Skoro ona jest inna od Ciebie to moze akurat w tej innosci okryjesz cos ciekawego.
Albo sie przekonasz do tego. Sprobuj zobacz co bedzie przynajmniej bedziesz wiedzial co tracisz.
Jak znajdziesz sobie jakas gotke ktora tez bedzie antyspoleczna to raczej sie pozabijacie w 4 scianach.

9

martin_dds napisał/a:

Witam,

Poznałem wspaniala kobiete, mieszkamy ze soba 8 miesiecy, kocham ja -> jednak sam zwiazek, gdzie dwie osoby anagazuja sie wzajemnie jest nie do mnie.

Sam tak piszesz, więc lepiej Ci samemu niż w związku.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » nie dorosłem do zwiazku / jestem samotnikiem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024