Witam. Według wyliczeń lekarza zaczynam dzisiaj 8 tydzień ciąży bliźniaczej, ale coś mi nie pasuje... Do zapłdonienia mogło dość tylkoi wyłącznie po stosunku 7 lipca, więc czy na pewno jest to 8 tydzień? Termin mniej więcej na 31 marca. Pozdrawiam.
To nie może być 8 tydzień, jeśli w ciążę zaszłaś między 7 a 10 lipca.
8 tydzień będzie dopiero w drugim tygodniu września.
3 2015-08-15 15:39:21 Ostatnio edytowany przez Nigdy (2015-08-15 15:40:09)
Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie od momentu zapłodnienia. Myślę, że lekarz wie co mówi:). Jeżeli nie masz do niego zaufania skonsultuj się z innym.
Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie od momentu zapłodnienia. Myślę, że lekarz wie co mówi:). Jeżeli nie masz do niego zaufania skonsultuj się z innym.
Niby tak, ale to dziwne i nie do końca wiadomo, czemu tak jest. Przecież ciąża zaczyna się w momencie zapłodnienia.
Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej menstruacji, dlatego właśnie, że nie można dokładnie określić momentu zapłodnienia. Poród przewiduje się pomiędzy 38 a 40tym tygodniem ciąży gdyż bierze się dwutygodniową poprawkę.
Witam. Według wyliczeń lekarza zaczynam dzisiaj 8 tydzień ciąży bliźniaczej, ale coś mi nie pasuje... Do zapłdonienia mogło dość tylkoi wyłącznie po stosunku 7 lipca, więc czy na pewno jest to 8 tydzień? Termin mniej więcej na 31 marca. Pozdrawiam.
Hej...
U mnie do zaplodnienia doszło 12 lipca i jestem w 7 tygodniu licząc od OM więc i u Ciebie zgadzaja sie wyliczenia.
Pozdrawiam i gratuluje blizniaczej ciąży ![]()
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, podniosłyście mnie na duchu
Jeszcze tyle tygodni przed Nami ![]()
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, podniosłyście mnie na duchu
![]()
Jeszcze tyle tygodni przed Nami
Na usg biły juz serduszka ?
Przed nami ponad 30 tygodni i oby były to szczęsliwe i bezproblemowe miesiące ![]()