Który to tydzień ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Który to tydzień ciąży?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Który to tydzień ciąży?

Witam. Według wyliczeń lekarza zaczynam dzisiaj 8 tydzień ciąży bliźniaczej, ale coś mi nie pasuje... Do zapłdonienia mogło dość  tylkoi wyłącznie po stosunku 7 lipca, więc czy na pewno jest to 8 tydzień? Termin mniej więcej na 31 marca. Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Który to tydzień ciąży?

To nie może być 8 tydzień, jeśli w ciążę zaszłaś między 7 a 10 lipca.
8 tydzień będzie dopiero w drugim tygodniu września.

3 Ostatnio edytowany przez Nigdy (2015-08-15 15:40:09)

Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie od momentu zapłodnienia. Myślę, że lekarz wie co mówi:). Jeżeli nie masz do niego zaufania skonsultuj się  z innym.

4

Nigdy napisał/a:

Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie od momentu zapłodnienia. Myślę, że lekarz wie co mówi:). Jeżeli nie masz do niego zaufania skonsultuj się  z innym.

Niby tak, ale to dziwne i nie do końca wiadomo, czemu tak jest. Przecież ciąża zaczyna się w momencie zapłodnienia.

5

Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej menstruacji, dlatego właśnie, że nie można dokładnie określić momentu zapłodnienia. Poród przewiduje się pomiędzy 38 a 40tym tygodniem ciąży gdyż bierze się dwutygodniową poprawkę.

Eestelaugh napisał/a:

Witam. Według wyliczeń lekarza zaczynam dzisiaj 8 tydzień ciąży bliźniaczej, ale coś mi nie pasuje... Do zapłdonienia mogło dość  tylkoi wyłącznie po stosunku 7 lipca, więc czy na pewno jest to 8 tydzień? Termin mniej więcej na 31 marca. Pozdrawiam.

Hej...
U mnie do zaplodnienia doszło 12 lipca i jestem w 7 tygodniu licząc od OM więc i u Ciebie zgadzaja sie wyliczenia.
Pozdrawiam i gratuluje blizniaczej ciąży smile

7

Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, podniosłyście mnie na duchu smile
Jeszcze tyle tygodni przed Nami smile

Eestelaugh napisał/a:

Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, podniosłyście mnie na duchu smile
Jeszcze tyle tygodni przed Nami smile

Na usg biły juz serduszka ?
Przed nami ponad 30 tygodni i oby były to szczęsliwe i bezproblemowe miesiące smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Który to tydzień ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024