Slowa kolezanki i moja zlosc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Slowa kolezanki i moja zlosc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez anna.xoxo (2015-07-30 22:31:08)

Temat: Slowa kolezanki i moja zlosc

Poznałyśmy się w pracy. Ja mam 26 lat, a ona 25. Znajomość była bliska, chociaż jeszcze nie przyjaźń. Zwierzałyśmy się, organizowałyśmy babskie wieczory pełne śmiechu. Zawsze byłam miła, nigdy nie zaznaczałam mojej przewagi w pewnych dziedzinach, wręcz podbudowywałam koleżankę gdy coś jej nie poszło. Znajomość odmieniły...wspólne zakupy. Doradzała mi w zakupie sukienki na wesele. Wskazałam na jedną z nich i zapytałam co sądzi o kolorze, powiedziała, że jest szary, kiepski, przeciętny - tak jak ja....i wskazała na inny kolor, w którym miało mi być lepiej. Poczułam się dziwnie, ale zbagatelizowałam to. Było mi przykro że słyszę to z ust osoby którą uważałam za bliską. Nie chciałam wierzyć w jej złe zamiary, ale przestałam być ufna i podświadomie przestałam ją lubić, aktualnie w ogóle nie czuję do niej sympatii. Nie czuję się też taka jak ona określiła. Czuję się piękna i jestem zadowolona z wyglądu w zdrowy sposób. Ostatnio ona często opowiada o jakże cudownych sytuacjach, rzekomo bogatym życiu towarzyskim, uczuciowym. Kiedyś odbierałam to jako opowieści przyjaciółki która dzieli się szczęściem, teraz we wszystkim węszę chęć rywalizacji. Źle się przy niej czuje chociaż ostatnio mało się widujemy - nie proponuje mi spotkań mimo że zaprasza nasze dwie bliskie koleżanki, a ja mam ewentualnie iść z nią na kawę osobno.

Czy myślicie, że ona przesadziła ze słowami wtedy czy ja przesadzam? Poza tym jak poznać że czyjeś zwierzenia to zwykłe opowiadanie szczęśliwej znajomej, a nie przechwałki?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Slowa kolezanki i moja zlosc

Na pewno powinnaś być ostrożna i ograniczyć swoje zaufanie do niej. Pewnie ma jakiś kompleks, może na przykład zazdrości Ci urody i przy pomocy złośliwych uwag oraz historyjek o "bogatym życiu towarzyskim, uczuciowym" próbuje się dowartościować. Dziwne jest to zapraszanie Cię osobno na kawę. Możliwe, że z tamtymi koleżankami nie rywalizuje i może być szczera, może też lubi Cię przy nich obgadywać.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Slowa kolezanki i moja zlosc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024