Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!

Nie jeste¶ zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-03-27 13:15:30

Vendy
Niewinne początki

pryszcz przed imprez±

Mam chyba pecha bo co się wybieram na jak±¶ ważn± imprezę czy spotkanie  to zawsze dzień przed wyskoczy mi jaki¶ badziewny.  pryszcz. Ostatnio miałam bardzo ważne spotkanie z kontrahentami w pracy i oczywi¶cie centralnie na czole, pojawił się wielki i czerwony pryszcz dzień przed. Doprowadzaj± mnie do szału takie niespodzianki mojej cery. Czy też wam się zdarza co¶ takiego ? Co wtedy robicie ? Jak najlepiej zamaskować takiego pryszcza ?

#2 2008-03-29 20:25:06

Carol
Net - EKSPERT

Re: pryszcz przed imprez±

Zamaskowanie to jedna sprawa (jak wiadomo nawet najdoskonalszy make-up schodzi po czasie). Czy nie powinnas przypadkiem przyjrzec sie swojej diecie? Byc moze przed waznym spotkaniem/wyjsciem koisz sobie nerwy slodyczami/czekolada (roznymi zabojczymi dla cery przekaskami)? Nadmiar weglowodanow, tluszczy moze tak tez sie potem na twarzy niespodziewanie objawic. Naturalnie niekoniecznie w twoim przypadku, ale na wszelki wypadek przejdz na oczyszczajaca diete tuz przed waznymi wydarzeniami. Jedz wiecej warzyw mniej pokarmow bogatych w weglawodany, zrezygnuj ze slodyczy i przekasek, pij duzo wody (najlepiej ze swiezym sokiem z cytryny).

Ostatnio edytowany przez Carol (2008-03-29 20:28:30)

Psycholog z wyksztalcenia.
Obszar zainteresowan: piękno człowieka.

#3 2008-04-17 15:41:28

Anna Blaczkowska
Net - EKSPERT
Od: Kraków, Lipińskiego 15
Serwis

Niespodziankę w postaci pryszcza można próbować zniwelować preparatami dostępnymi w aptece: np. Brevoxyl, Davercin, Differin. Natomiast w każdym gabinecie kosmetycznym powinna być usługa d'arsonvalizacji - jest to działanie ozonem, które dezynfekuje skórę i działa antybakteryjnie. Zabieg trwa ok. 10-15 min. i przyspiesza gojenie się stanów zapalnych.

Anna Blaczkowska, Gabinet Kosmetyczny Alter Ego,
ul. Lipińskiego 15 , Kraków
tel. 012-267-45-21, www.alter-ego.net.pl

#4 2008-08-06 15:47:08

Jeanne
Zadomowiłam się na dobre

Mnie wyskakuja niespodzianki od czasu do czasu, wiec w swojej kosmetyczce nie mam nic takiego specjalnego na pryszcze.ale jak mi cos z nienacka wyskoczy , to wieczorem punktowo nakladam odrobine pasty do zebow.To taka pierwsza pomoc w naglych przypadkach smile

Jak się kobieta uprze to diabła przegada.

Stopka forum