Czy ktoraś z was urzywała jakies kremy przwciw rozstępom w ciazy? i byly skuteczne jesli tak to prosila bym o nazwe zalerzy mi na uczciwej odpowiedzi ?
Balsam Palmers przeciw rozstępom. Rano po kąpieli Palmers, wieczorem po prysznicu oliwka bambino. I tak 8 miesięcy codziennie. Warto, bo nie mam ani jednego rozstępu po ciąży, mimo, iż tyłek i uda mam popękane jeszcze z czasów dojrzewania. Rodziłam w maju ![]()
Ja używam bio oil , co do skutecznosci to nie wiem bo jestem w 17tc wiec jeszcze za wcześnie na rozstępy ale dużo ludzi chwali ![]()
Ja stosowałam biooil na rozstepy. Zmniejszyły swoją widoczność i rozjaśniły się, więc jestem zadwolona z efektu
5 2015-08-10 16:26:55 Ostatnio edytowany przez Martula92 (2015-08-10 16:28:23)
Ja uzywalam palmersa przez pare pierwszych miesiecy bio olejkiem a pozniej bio oil I swoj wlasny domowy krem - masło shea, masło kakaowe, olej z oliwy albo kokosowy albo ze słodkich migdałów, możesz wszystko zamieszac ale nie musisz wszystkich olejów dodać. To kwestia co działa na twoje ciało
.
Zero rozstepow, tylko po poradzie kilka wyszlo ale dosłownie ze 3 I bardzo slabo widodzne. A więc smaruj się i po porodzie! Ja wiedziałam o tym że trzeba ale nie miałam czasu ani siły ![]()
Ja używam mleczka marki HIPP dla kobiet w ciąży. wyczytałam w internecie, że ma dobry skład a przede wszystkim zdrowe składniki, które nie szkodzą jak przenikają przez skórę - trzeba uważać z chemią i czytać etykietki.
Polecam krem uelastyczniający Yam firmy RVB. Produkt jest przeznaczony dla przyszłych mam i ukierunkowany na zapobieganie rozstępom. Wzmacnia strukturę skóry właściwej i naskórka. Chroni, regeneruje i zwalcza poluźnienia. Jest bogaty w organiczny olej arganowy, sezamowy, masło shea,alantoine i witamine E. Zalecane jest codzienne stosowanie rano i wieczorem na miejsca podatne na rozstępy i poluźnienia. W trakcie ciąży nakładać kilka razy dziennie.
ola, jakaś taka ta Twoja wiadomość.. podpada pod reklamę ![]()
Jako kosmetolog mogę podpowiedzieć tak: dobry jest jakikolwiek preparat na rozstępy, ważne jest by stosować go bardzo regularnie, to podstawa skutecznego działania. Drugą ważną rzeczą jest codzienny masaż szorstką gąbką ( z luffy), to poprawia ukrwienie, wygładza i ujędrnia.
Prawda jest taka, że jak rozstęp się pojawi to jedyne co możemy zrobić to to by go spłycić zabiegami u kosmetologa lub u chirurga estetycznego.
Natomiast kosmetyki, które stosujemy w domu działają w taki sposób, że silnie nawilżają skórę i optycznie wyrównują skórę. A jak ciało wygląda lepiej to wiadomo, że lepiej się czujemy.
Akya, stosuje i pracuje na kosmetykach z firmy Rvb stad moja wiedza i chęć zarekomendowania produktów które przynoszą bardzo fajne efekty ,a przede wszystkim są naturalne i bezpieczne.
Ja stosowałam palmers, bio oil, mustella i kicha, rozstępy jak byk w ilości hurtowej. pojawiły sie w ciągu jednego dnia pod sam koniec ciąży.
Ja nie smarowalam się niczym przez całą ciążę i zero rozstępów ostatni tydzień używałam właśnie bio oil i po porodzie pojawiło się mnóstwo rozstępów a cieszyłam się ze mnie ominą ( oczywiście nie mowie ze to przez olejek tylko ze warto zacząć profilaktycznie wcześniej )
ja uzywałam sexy mama od bielendy na rozstepy, mimo, źe dużo przytyłam w ciązy, to nie mam ani jednego- smarowałam 2 razy dziennie.