Czy istnieją kobiety gustujące w kierowcach tirów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy istnieją kobiety gustujące w kierowcach tirów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Czy istnieją kobiety gustujące w kierowcach tirów

Cóż, spory kawał czasu mnie tu nie było, może ktoś tam skojarzy moją osobę. Mniejsza z tym.

Piszę raczej szukając pocieszenia, pewnego rodzaju - tak mi się wydaje.

Jak tytuł może wskazywać - jestem kierowcą. Nie takim, który wybrał ten zawód, bo nic innego nie umiał, czy nie miał do niczego innego predyspozycji. Przyznam bez bicia, że kocham to co robię i realizuję swoje marzenie z dzieciństwa. Praca mnie nie męczy psychicznie, odbieram ją jako permanentny urlop. Lubię ten klimat.
Niemniej jednak wiadomo jak jest, każdy ma oprócz tego potrzebę "posiadania" kogoś bliskiego. Przez niecałe 5 lat byłem z kobietą, ale nie wyszło, trudno. Mija 3 rok samotności, wykorzystałem go właśnie na zdobywanie uprawnień i realizację marzenia z dzieciństwa.

Jednak wiadomo, kierowcy tirów raczej nie działają na kobiety specjalnie pociągająco - a przynajmniej tak to odbieram.
Czasem obije się o uszy, że są kobiety, które to lubią...i tu pojawia się moje pytanie...
Czy faktycznie istnieją kobiety, które w jakiś niewytłumaczalny sposób gustują w kierowcach? Nie wiem... lubią z nim podróżować, rajcuje ich to, że ich mężczyźni to robią? Znacie takie kobiety?
Faktycznie szukam pewnego rodzaju pocieszenia i poklepania po ramieniu, że można spotkać kobietę, która zaakceptuje to, że wykonuję taki, a nie inny zawód, bo to moja pasja i marzenie z dzieciństwa.
Znacie takie kobiety? One istnieją?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy istnieją kobiety gustujące w kierowcach tirów

Witaj

Jasne że znam taką kobietę smile i jestem na to żywym dowodem .
Jest w tym zawodzie dla mnie coś intrygującego...bo to taki bardzo męski zawód i szczerze mówiąc mogłabym być z TIR'owcem . Imponuje mi facet za kółkiem takiego kolosa  i to że jest to także pasja.  Wiem że to się wiąże z wyjazdami na pare tyg i rozłąką pary ale takie rozstania paradoksalnie scalają. I wiem że może pojawić się zazdrość ale jeśli sie ufa to nie ma problemów nie do pokonania.   
Tak więc odpowiadając na pyt : tak takie kobiety istnieją!

3

No ale jednak zdecydowana większość kobiet tej rozłąki znieść nie może. Pytam też i skłaniam do refleksji z tego powodu, bo dosyć często spotykam się po prostu z pogardą. Tak jakbyśmy my kierowcy byli inną kategorią ludzi, kategorią ludzi niezasługujących na miłość przez wzgląd na wykonywany zawód, stający niemal nagminnie przed wyborem "miłość, czy pasja/marzenie", ilekroć kierowcy muszą wybierać pomiędzy miłością, a rezygnacją z zawodu...

4 Ostatnio edytowany przez Mishia (2015-07-16 19:13:44)

Pewnie jest tak jak piszesz że zdecydowanej większości kobiet taki zawód i rozłąka nie odpowiadają, a l e ważne jest  i wystarczy że tej jednej kobiecie nie będzie to stwarzało problemów.
Jest dużo takich zawodów , szczególnie teraz gdy co któryś Polak / Polka pracuje za granicą  gdzie praca wiąże sie z wyjazdami. Dla mnie to normalna sprawa. Może nie natrafiłeś na osobę która te sprawy potrafi zrozumieć , bo ma ciepłą posadkę i 5 min z pracy do domu.
Niewiadoma czy za jakiś czas ci co teraz gardzą nie będą musieli robić co innego w życiu np wyjechać za chlebem i zostawić najbliższych....także ich miej głęboko w D. :-)

5

Znaczy się wiesz tu bardziej chodzi o zrozumienie faktu, że w życiu każdy chciałby robić to co lubi. Często można spotkać się z sytuacją, że kobiety tirowców próbują ich zmieniać, nagabywać do zmiany pracy... ech, nie wiem no. Staram się być optymistą, że swoją ukochaną kiedyś znajdę pomimo tego co robię...

6 Ostatnio edytowany przez Mishia (2015-07-16 19:23:41)

Kobiety nagabują do zmiany pracy nie tylko kierowców tir-ów .uwierz że jeżeli kobiecie będzie na prawdę na tobie zależało i będzie cię akceptować takim jakim jesteś to nie przyjdzie jej na myśl żeby ciebie zmieniać. A jeżeli będzie miała takie dylematy to szkoda czasu na takich ludzi...

Facet który jest autentyczny w tym co robi , czerpie z tego satysfakcję i radość z pracy jest b atrakcyjny dla kobiety...i nie ma ona potrzeby chcieć go przerabiać : ) . Tylko kluczem jest odpowiednia kobieta.

7

Miło znaleźć potwierdzenie, że nie jestem na "straconej" pozycji wink
Dzięki

8 Ostatnio edytowany przez Mishia (2015-07-16 19:47:45)

Dla niektórych kobiet TW notowania mogą nawet wzrosnąć wink

Życzę dużo dobrego !

9

No na razie mam wątpliwą przyjemność poznawać takie na które to nie działa raczej jak afrodyzjak tongue

10 Ostatnio edytowany przez Uciekająca Amy (2015-07-16 20:22:04)

Coś ci powiem. Moi znajomi mówią ze tirowcy to chlopaki które mają dwie lewe ręce do pracy.i ze tirowcami i ochroniazami zostają właśnie tacy panowie.To ich zdanie.no a panie...mam wiele koleżanek ktore mają mężów na tirach.czesc jest na prawdę szczesliwa,jedna walczy z problemem tzw. tirówek....No i jest jeszcze taka opinia właśnie. Tirowcy lubią niby takie panie....To tyle z negatywów. Nie slyszalam natomiast by jakiś związek się rozpadl przez tego typu rozłąke.wiec głowa do góry. Nie trzeba generalizowac .na pewno znajdziesz taką która zrozumie i doceni ciebie i twoja pracę

11

Jasne, no pewnie stereotyp zrobił swoje. Bo i ja nie twierdzę, że wszyscy tirowcy są idealni, bo spora część to faktycznie permanentne marudy i adoratorzy wątpliwej atrakcyjności tzw. tirówek.
No ja osobiście nigdy nie pałałem nawet chęcią zbliżenia się do tirówki, wszak no nie są to najczęściej panie zbyt atrakcyjne. To już raczej desperaci z tego korzystają.

12

Endar Spire napisał/a:

Jasne, no pewnie stereotyp zrobił swoje. Bo i ja nie twierdzę, że wszyscy tirowcy są idealni, bo spora część to faktycznie permanentne marudy i adoratorzy wątpliwej atrakcyjności tzw. tirówek.
No ja osobiście nigdy nie pałałem nawet chęcią zbliżenia się do tirówki, wszak no nie są to najczęściej panie zbyt atrakcyjne. To już raczej desperaci z tego korzystają.

No nie tylko desperaci Moj ex desperatem nie jest a wykonuje ten zawód i tymi paniami nie gardzi.nie jest desperatem. Dla niego sex to sex nie liczy się wiele więcej zależy wiec od faceta. Są różne typy osobowości. I faktycznie fachowiec też z niego nie jest

13 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-07-16 20:55:14)

No fakt, sama nie chciałabym i nie umiałabym być z kierowcą tira. Po prostu chciałam zawsze związku, gdzie jest się ze sobą na co dzień i jest to pewne moje wymaganie - no mam już faceta 7 lat i nie ma akurat pracy, która niesie za sobą częste bycie oddzielnie. Oczywiście co innego jak czasem są wyjazdy z pracy, to rozumiem, ale co innego jak zawód, gdzie często nie ma faceta w domu jak żołnierz, kierowca tira, marynarz, to nie dla mnie. Niemniej, nie rozumiem też osób, które jak piszesz czują pogardę dla kierowców z racji zawodu. To, że moim wymaganiem jest, by jednak być razem jak zamieszkamy razem na co dzień to po prostu wymaganie odnośnie związku, ale do kierowców jako do ludzi nic nie mam. Wiadomo, że nie mogłabym się zmuszać do związku z kierowcą, skoro nie dla mnie bycie na taką odległość często. No, ale jak chodzi o Twoje pytanie to są też kobiety, które będą chciały z Tobą być. No tak, możesz mieć trudniej, ale rozumiem pasję, dlatego właśnie nie wybrałabym kierowcy tira, bo rozumiem pasję i ja bym nie potrafiła mu mówić, by z niej rezygnował. A sama nie mogłabym z nim być, bo jak pisałam nie dla mnie częste rozłąki.

Jednak sama pasja jest zrozumiała i po prostu szukaj kobiety, której będzie to odpowiadać. Mnie by nie odpowiadało, bo dla mnie jak zamieszkamy razem z facetem, to jednak dla mnie wspólne życie to życie razem na co dzień. No, ale są też kobiety, którym nie będzie to przeszkadzać lub to zaakceptują. Wiesz, nie spodziewaj się mimo wszystko, że nawet jak kobieta zaakceptuje to, to że będzie zadowolona, że jesteście na odległość często, bo wiesz mimo wszystko to jest trudne, ale myślę, że też masz szansę znaleźć kobietę, która to zaakceptuje, nie będzie Ciebie przekonywać ani do zmiany pracy i jakoś dacie radę mimo tych rozłąk. Chcę Ci tylko pokazać, że powinieneś zrozumieć, że nie każdej kobiecie to odpowiada, ale też to nie znaczy, byś się poddawał.

No i masz dopiero 22 lata, byłeś już w 5 letnim związku, więc jak widzę jako nastolatek, więc wtedy związki też są inne. Wszystko zależy od Ciebie, od tej dziewczyny. Mnie by jeszcze nie męczyła może ta zazdrość, bo ufam swojemu facetowi, ale po prostu tak częsta rozłąka to nie dla mnie, o to tu chodzi. No, ale spokojnie, jak widać i tak dużo kierowców tira ma swoje kobiety, więc to jest możliwe.

14

Nie wiem do końca co może kierować Twoim facetem. Czasem przyglądam się tym Paniom przy drogach i naprawdę powiem jako facet z ogromnym libido, młodym, że musiałbym być naprawdę mocno zdesperowany xD
No, ale kto co lubi. Pozostaje nie zazdrościć.

No to jest bez wątpienia specyficzny zawód, który w sumie po pewnym czasie wchodzi w krew i człowiek staje się niezdolny do tego by wykonywać coś innego...
Mój poprzedni związek też był na odległość... kto ciekawy to odkopie mój pierwszy post na tym forum sprzed prawie 3 lat.
Czasem mam tą nadzieję, że znajdę sobie kobietę, która pokocha mnie takim jaki jestem i tym co robię.

15

Mój kuzyn też jest kierowcą, zanim się ożenił pracował w innej branży. Zona jest z zawodu szwaczką (jedziła pracować do Holandii i Niemiec), żeby być razem zrobiła prawko na auta ciężarowe i jezdza razem jako ekipa. On 2 m, a ona 1,6 m - jak wdrapywała sie do tira to cały konwój się śmiał. Także nie poddawaj się, życie pisze najciekawsze scenariusze smile

16

Ja znam. Mój brat jest kierowcą - także z pasji, bo zawsze kochał samochody, szybko zrobił prawo jazdy, uwielbiał prowadzić. Od kilku lat - 2, może 3 jest tirowcem. Jeździ po Europie, do domu wpada na weekend raz na 2 tygodnie. Poznał jakiś czas temu kobietę, właśnie planują razem zamieszkać.

Tobie też się uda.

17

No miejmy nadzieję. Z drugiej zaś strony ciężko w takim trybie pracy kogokolwiek poznać. Przy takim trybie pracy to i znajomych się specjalnie nie ma. Też głównie posiadam znajomości internetowe... i niby może nawet lepiej... bo jak poznam dziewczynę na odległość to szybciej się przyzwyczaimy do takiego trybu... kto wie. Staram się być optymistą, ale chwilami dość... ciężko.
3 rok samotności mija i przyznam, że powoli staję się kłębkiem frustracji.

18

No właśnie, zazdrość jest problem. Związki są różne. Będąc ze sobą na co dzień ma się czasem różne podejrzenia. A na odległość to podejrzenia do kwadratu. Zależy od zwiazku.od ludzi. Od twojego podejscia

19

Nie TIR, tylko ciągnik siodłowy. big_smile

TIR- Transport International Routier ? Międzynarodowy Transport Drogowy

20 Ostatnio edytowany przez Endar Spire (2015-07-17 11:22:59)

Bzdura smile
Proszę Cię nie rób z siebie.... ja to nazywam transportowego gimbusa big_smile tj. gościa, który fascynuje się ciężarówkami i pod każdym tekstem, gdzie zostaje użyte słowo "tir" (w jego mniemaniu błędnie) musi pouczać, że to konwencja, a nie nazwa pojazdu. W ten sposób manifestuje swoje zainteresowanie tematem, chce pokazać, że "coś wie".

Ale to błąd, bo to jest, oficjalnie przyjęta, potoczna nazwa ciągnika siodłowego z naczepą.

Bo faktycznie TIR to będzie konwencja, ale już "tir" nie.

Więc oszczędź mi proszę tej ignorancji językowej tongue
Od biedy wśród samych kierowców panuje po prostu określenie "zestaw" i wiadomo, że chodzi o zestaw ciągnika z naczepą, albo solówki z przyczepą.

---

A co do tematu. Miło by było faktycznie poznać jakąś "drajwerkę"... przynajmniej rozumiałaby o co w tym chodzi i dlaczego wygląda to tak jak wygląda.

21 Ostatnio edytowany przez EasyRider88 (2015-07-17 12:53:46)

Nie no tak rzuciłem te parę słów w formie żartu. Przecież na co dzień sam używam określenia TIR. wink

Moje zainteresownia są bardziej skierowane do motocykli. Chociaż, w przyszłości planuje zrobić kat. C+E

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy istnieją kobiety gustujące w kierowcach tirów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024