Witam. Od dłuższego czasu jestem za zwolnieniu l4 po złamaniu ręki. Kończy mi się juz i nie wiem co zrobić żeby otrzymać odszkodowanie.
A może by tak bardziej szczegółowo?
Szczegóły są takie. 15 luty. Zwykła gra w piłkę. Upadek i ręka w gips po 2tyg i 2 kontroli ponoć źle się zrastalo więc decyzja o operacji. 3 marca operacja. Potem kilkakrotne kontrolę wkońcu skierowanie na rehabilitację którą zaczynam od poniedziałku. A zwolnienie l4 do 3 sierpnia. Na ostatniej kontroli 27 czerwca lekarz określił że mam w 60% sprawna rękę. (Dodam też że byłem 2 razy w warszawie w zus na komisji lekarskiej)
A mi chodzi o to żeby zakończyć juz to wszystko bo nie mam więcej siły i żeby dostać odszkodowanie za ten wypadek np od klubu czy od Zus.
Szczegóły są takie. 15 luty. Zwykła gra w piłkę. Upadek i ręka w gips po 2tyg i 2 kontroli ponoć źle się zrastalo więc decyzja o operacji. 3 marca operacja. Potem kilkakrotne kontrolę wkońcu skierowanie na rehabilitację którą zaczynam od poniedziałku. A zwolnienie l4 do 3 sierpnia. Na ostatniej kontroli 27 czerwca lekarz określił że mam w 60% sprawna rękę. (Dodam też że byłem 2 razy w warszawie w zus na komisji lekarskiej)
A mi chodzi o to żeby zakończyć juz to wszystko bo nie mam więcej siły i żeby dostać odszkodowanie za ten wypadek np od klubu czy od Zus.
od klubu czyli zawodowo grasz czy tylko zwykła gra...?
5 2015-07-20 14:10:33 Ostatnio edytowany przez Anet19 (2015-07-20 14:12:06)
Otrzymujesz pieniądze za grę?
Nie otrzymuje pieniędzy za grę. To taka gra dla przyjemności ale to też klub taki amatorski:) mi po prostu chodzi żeby dostać odszkodowanie jakieś i żeby wrócić do normalnego życia mimo to że ta ręką jest jeszcze nie sprawna.
Jeśli grasz amatorsko w piłkę powinieneś sam się ubezpieczyć.
Jeśli grałeś jako testowany zawodnik to obowiązek klubu.
Jeśli pracujesz to twoje ubezpieczenie w pracy to obejmuje
Komisje lekarskie określają % uszczerbku na zdrowiu bo od tego uzależnione jest odszkodowanie.
Cierpliwości i wytrwałości życzę.W tym akurat przez ostatni miesiąc siedzę i cóż każdy testowany zawodnik musi mieć u nas ubezpieczenie bez tego nie ma prawa wyjść na boisko.
Jeśli pracujesz to twoje ubezpieczenie w pracy to obejmuje
A nie jest tak, że ubezpieczenie wypadkowe, te płacone do ZUS-u obejmuje tylko wypadki przy pracy?
I nawet nie drogę z i do pracy?
rico22 te rękę złamał sobie w swoim czasie wolnym, po pracy i w czasie zajęć nie mających nic wspólnego z pracą.
9 2015-07-25 00:12:57 Ostatnio edytowany przez słodko-kwaśny (2015-07-25 00:17:21)
słodko-kwaśny napisał/a:Jeśli pracujesz to twoje ubezpieczenie w pracy to obejmuje
A nie jest tak, że ubezpieczenie wypadkowe, te płacone do ZUS-u obejmuje tylko wypadki przy pracy?
I nawet nie drogę z i do pracy?
rico22 te rękę złamał sobie w swoim czasie wolnym, po pracy i w czasie zajęć nie mających nic wspólnego z pracą.
Nie nawet jak umrzesz w swoim łóżku ZUS wypłaca odszkodowanie.gając w piłkę i pracując płacisz ubezpiecznie Pzu lub inne w zakładzie pracy i to ubezpieczenie chroni Cię 24/h.Placąc ZUS też jakiś procent odszkodowania dostajesz.Pozdro.
A gdzie się zgłosić po te odszkodowanie? Bo chyba zus sam z siebie bez żadnych papierów to nie wypłaci mi tego odszkodowania.
A gdzie się zgłosić po te odszkodowanie? Bo chyba zus sam z siebie bez żadnych papierów to nie wypłaci mi tego odszkodowania.
Jak zgłosisz wypadek sami się do Ciebie zgłoszą:)
Jak zgłosić wypadek? Przecież chodzę na kontrolę, więc chyba wiedzą że była złamana ręką.
Byłem 28 lipca. I wiesz co mi powiedział lekarze. Cytuje "jak będziesz dalej chodził po zwolnienia lekarskie to nawet ich mam nie wysyłaj tylko na ścianie sobie powieś" sorry ale to chyba nie była ocena mojej nie sprawnej ręki. ![]()