Wakacje w Wiedniu - co sądzicie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wakacje w Wiedniu - co sądzicie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Wakacje w Wiedniu - co sądzicie?

Witajcie dziewczyny. W połowie sierpnia planujemy ze znajomymi urlopowy wyjazd. Decyzja jeszcze nie do końca została podjęta, ale chcemy, żeby było dość niedaleko, tanio i ciekawie. Zastanawiamy się nad Wiedniem. Czy ktoś był i może polecić jakie miejsca warto zwiedzić, gdzie wybrać się z dziećmi i jaki wybrac nocleg? Hostel, hotel, ośrodki czy może jakieś kwatery prywatne?

Z góry dziękuje za pomoc!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wakacje w Wiedniu - co sądzicie?

ja też myślę nad Wiedniem:) Szczerze mówiąc to jeszcze dobrze nie poszperałam na jego temat ale są dość tanie przejazdy pociągiem lub busem. To duzy plus, samoloty trochę drożej ale za to szybko. Na pewno mają bardzo fajne muzea jakbyś się interesowała sztuką to koniecznie sę tam przejdź. Z dziećmi to nie wiem, ale poszukam i najwyżej dopiszę;)

3

HEJ wink

Powiem Ci,że to jest bardzo fajna opcja wink Komunikacja w mieście zasługuje na 6+ (bilet całodobowy i masz autobusy,metro i specjalne kolejki cos jak u nas skm w trójmieście do swojej dyspozycji). Z pewnością warty odwiedzenia jest :
*Schloss Schönbrunn
*Katedra Stephana (Stephansdom) -wstępn płatny duże kolejki ;/
*Karlkirche (kościół Karla) -jeden z ładniejszych jaki widziałam w życiu
*No i z myśla o dzieciach (i nie tylko;)) PRATER -diableski młyn robi wrażenie , poza tym nie trzeba reklamować w jakiś szczególny sposób wystarczy fakt iż to jestem z największych parków rozrywki na  świecie;)

chociaż moim zdaniem Wiedeń jest drogi ;/ zastanów się czy nie lepsza opcja byłaby zrobienia bazy wypadowej w bliskiej Bratysławie (niecałą godzina drogi a ceny za noclegi znacznie niższe i ogólnie tansza stolica;) która moim zdaniem jest również bardzo ciekawą opcją wink

Wisienko szczerze polecam Ci Wiedeń. Jeździmy z rodziną tam co roku, jest fantastycznie. Trochę zwiedzamy, trochę odpoczywamy. Zgadzam się z Migotką PRATER -diabelski młyn to super atrakcja nie tylko dla dzieci, ale dla dorosłych również big_smile Jeśli chodzi o nocleg to ciągle porównujemy różne opcje i taniość kwatery zależy od czasu w jakim chcecie wyjechać. My zazwyczaj wyjeżdżamy w okresie lipiec-sierpień i najlepszy stosunek ceny do jakości jest w Alibi Hostelu (tutaj masz ich stronkę, możesz sobie też sprawdzić czy jest wolny termin w wybranym okresie i zarezerwować przez internet: http://pl.alibihostel.com)

PS. Co do Bratysławy to faktycznie Migotka ma rację , jest o wiele taniej, także się zastanów:)

5

Byłam w sierpniu i w Bratysławie i we Wiedniu i z całego serca (pewnie jestem jedną z nielicznych osób o podobnym zdaniu) bardziej polecam Bratysławę wink Wiedeń jakoś mnie nie urzekł. Ale składa się na to wiele czynników, jakoś los nie sprzyjał chyba mi i chłopakowi, gdy tam byliśmy. Po niemiecku nic nie rozumieliśmy, a znaków po angielsku było na prawdę mało, poza tym mieszkańcy również niechętni rozmawiali w tym języku smile Także mieliśmy problem z dotarciem do centrum (jak się później okazało centrum, to "Zentrum", a kierunki na "Centrum" za którymi szliśmy do tej pory nie wiemy gdzie prowadziły wink )
Po kilku miesiącach jak przypomnę sobie Wiedeń, to pierwsze co przychodzi mi na myśl, to Pomnik Żołnierzy Radzieckich, na środku fontanna, a na kolumnach napis po rosyjsku ogłaszający chwałę bohaterom.

Do Wiednia raczej się już nie wybiorę, ale jednakże - warto było się tam pojawić. Jak i wszędzie zresztą. Żadna podróż nie jest daremna smile

6

Ja się wybieram w majówkę. Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki co do noclegu, punkty w mieście obowiązkowe do zobaczenia, dobra restauracje z lokalnym jedzeniem i jakiś miły pubik ?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wakacje w Wiedniu - co sądzicie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024