Mam straszny kompleks związany z nosem- jest długi i garbaty... kiedyś ktoś mi powiedział, że to noś żydowki (jak byłam mała to było traumatyczne) a ostatnio spotkałam koleżanke, której nie widziałam 5lat i pierwsze co od niej usłyszałam to: no nie poznałabym Cię, ale w ostatniej chwili zidentyfikowałam Cię po nosie! No i czara goryczy się przepełniła! I tak muszę skorygować przegrodę więc go sobie od razu zmniejsze... znacie dobrego chirurga? Koleżanka mi poleca warszawską klinike Malia- czy ktoś jeszcze może mi coś o niej powiedzieć?
Ja słyszałam świetne opinie o doktorze Bieńkowskim z Bydgoszczy. Podobno jest bardzo dobrym specjalistą... Ja chyba tez powinnam wyprostować sobie przegrodę bo dopiero jakis czas temu uświadomiono mi, że moje problemy z oddychaniem przez nos są związane z krzywa przegrodą. Ja niestety mieszkam baaardzo daleko od Bydgoszczy więc być może poszukam innego specjalisty;/
ja tak jak autorka chcę "naprostować" swój nos. mam pytanie: czy długo widać ślady? opuchliznę, siniak czy inne?
Ja także mogę polecić miejsce, gdzie warto sie z noskiem udać- w Warszawie jest centrum chirurgii Malia, znam tamtejszych lekarzy ze środowiska medycznego (z niego się też wywodzę) i wiem że to fachowcy. W kwstii gojenia- warto udac się na konsultacje- w zależności od wieku, predyzspozycji każda rekonwalescencja przebiega inaczej, ale myślę, że warto bo efekt cieszy nas całe życie ![]()
Mam pytanie: czy któraś z pań już dokonała zmian w wyglądzie swojego noska?
To ja może nieco odświeżę temat bo mnie kwestia nosa też w pewnym sensie dotyczy ale nie takim estetycznym a bardziej "medycznym"? Nie wiem jak to nazwać
Chodzi o to, że mam czasami problemy z oddychaniem przez moje zatoki. Koleżanka mojej mamy miała kiedyś operację właśnie z tego powodu i teraz jest bardzo zadowolona z efektu i w ogóle z tego, ze się zdecydowała na coś takiego. Ja nawet znalazłam już lekarza, który ew. mógłby operację przeprowadzić (doktor kratochwil - wrocław) no ale i tak wczesniej musze zrobić jeszcze kilka badań ale wydaje mi się, że w tym roku jeszcze do opracji nie dojdzie. A Wy miałyście może podobny problem?