Poznałem fajną kobietę jak się zachować. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Poznałem fajną kobietę jak się zachować.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Poznałem fajną kobietę jak się zachować.

Jestem studentem już 4 roku, jestem trochę nieśmiały, więc wykorzystywałem internet do poznania kobiety. Wiele ciekawych poznałem, jednak ciągle szukam. Niedawno zapisałem się do nowej grupy studentów zaczynających od października.
Była tam jedna fajna dziewczyna, napisałem do niej na FB. Skomentowałem jakoś pozytywnie jej wygląd (zdjęcie) i zapytałem się na co się wybiera. Przeczytała to i po dwóch godzinach dalej nie odpisywała, myślałem, że mnie olała pomyślałem (taka ładna dziewczyna może się jej nie spodobałem, albo ma faceta - sam nie jestem taki brzydki big_smile ). Później odpisała z komputera i mnie zaskoczyła, opisała co chce studiować, co dalej, podziękowała za miłe słowa i zapytała się co ja będę studiować na dodatek jak mało która w jej wieku bez błędnie z dużej litery z kropkami. Odpisałem jej że ja już kolejny etap studiuję i jeszcze coś. Znowu chyba odczytała i nie odpisała, myślałem, że popełniam jakiś błąd. Na drugi dzień po południu napisała, znowu bardzo fajnie i zaczęliśmy się wymieniać wiadomościami, takimi dłuższymi coraz częściej aż co 15 minut do nocy. Pierwsze o ambicjach planach, później już o zainteresowaniach trochę, aż nastał kolejny dzień i już chciałem pierwszy zakończyć, ale zrobiła to szybciej. Napisała, że dziękuję za miłą rozmowę, ale musi się już zbierać i życzyła mi dobrej nocy. Ja odpisałem i powiedziałem, że miło było ją poznać i że może będziemy mieli okazję osobiście. Wcześniej dyskretnie dałem znać, że nie mam dziewczyny "moja już była dziewczyna...". big_smile
Odczytała moją wiadomość wczoraj rano i nie odpisała już. Specjalnie nie pisałem aby nie wyjść na desperata i aby dać jej do myślenia: "czy on jeszcze napisze?", ale ta próbka czasu bardziej mnie nerwowo wykończy. big_smile

Fakty są takie, że wiele razy poznałem tak kobietę i tym razem widać, że była zainteresowana rozmową - pisała długie kilku zdaniowe wiadomości, zawsze miło i interesowała się mną zadawała pytania. Widać, że jest normalną fajną kobietą, bardzo ambitną i że już się cieszy, że będzie studiować na naszej uczelni. Mieszka dość daleko (jakieś 200km), ale od października będziemy mieszkać prawie w jednym mieście.

Nie dość, że mi się podoba, to jeszcze jest ambitna, co jeszcze bardziej mnie kręci. Widziałem tylko małe zdjęcie na którym dużo nie widać nie wiem czy nie ma faceta, chciałem wysłać zaproszenie, ale to chyba zbyt szybko?

Jak się zachować dziś czy jutro się znowu odezwać? Dalej cisnąć z tym spotkanie, że chciałbym ją poznać, czy na razie tak neutralnie się poznawać? Zastanawiam się też czy użyć takich zdań w stylu: "czy też zauważyłaś, że rozmawiamy choćby znaliśmy się od lat" i czy dawać komplementy: "masz fajny styl", "widzę, że jesteś ambitna"? wink

Pomóżcie, bo nie chciałbym przez głupotę tego stracić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznałem fajną kobietę jak się zachować.

O jaki słodziutki (przeprasza, ale to super urocze w pozytywnym znaczeniu tongue).

Poczekaj, aż ona się odezwie. Nie bądź nachalny - zazwyczaj to najbardziej odstrasza. Takie coś w stylu: "O, nie odpisałaś na poprzednią wiadomość.." (coś w tym stylu, nie musi zawierać dokładnie tego samego).
Jak będzie chciała, to odpisze. wink
Na razie bądź neutralny. Nie patrz na nią jak na "dziewczynę do bliższego poznania", tylko "nową znajomość".
Pozdrawiam. (^-^)

3 Ostatnio edytowany przez qw123 (2015-07-12 14:52:42)

Dziewczyna jest bardzo ładna i urocza i mądra - to co lubię, a na dodatek będziemy niedługo blisko mieszkać. Widziałem tylko małe zdjęcie na którym widać 80% jej pięknej buzi, bo tylko tyle ma publicznie pokazane, dlatego chciałem wysłać zaproszenie, aby zobaczyć więcej zdjęć - nie ukrywam tego. big_smile

Tylko to było tak zakończone:
ona: Muszę już iść spać, dziękuję za miłą rozmowę. Dobrej nocy. smile
ja: Rzeczywiście już późno się zrobiło, miło było poznać i może będziemy mieli okazję osobiście. Dobranoc smile

Jakieś koleżanki zazwyczaj wysyłają na to tylko buźkę lub nic, wiec ona tym bardziej raczej nie odpisze. Kiedyś jedna której tak napisała odpisała: Może smile i tyle a na drugi dzień proponowałem spotkanie - tyle że mieszkaliśmy 30km od siebie i codziennie byłem w jej mieście a tutaj jest z innego woja nawet nie sąsiedniego i jest te 200km.

Wydaje mi się, że na tą wiadomość po prostu nie odpisze, a jak już znowu "Hej. Co u Ciebie?" tyle, że znamy się dwa dni więc wątpię, a raczej jest osobą spokojną itp. w tym mieście już była z dokumentami niestety:/ ale zaproponuję że jej pokażę co gdzie jest, ciekawe miejsca itp. ale to później, jak będzie mieszkania szukać.

Nie chcę też pisać  "Hej. Co u Ciebie?" bo to takie proste, wymyślę coś mądrzejszego nawiązującego do rozmowy.

To co dziś czy jutro się odezwać? Jak myślisz i jak z zaproszeniem i sposobem? smile

P.S. Dziewczyna też nie jest taka "nowoczesna" na FB ma polubione niecałe 50 stron - żadnych durnych głupot - widać fajna osoba.

4

To na razie poczekaj. Nie pisz do niej codziennie, najlepiej odczekaj kilka dni. Musisz jej pokazać, że jest bezpieczna (a nie od razu oznajmiać jej, że "ta ładna buzia" najlepiej pasowałaby do Ciebie tongue)
Dawaj znać jak to się kroi, z chęcią o tym poczytam c:

5

Przez moment myślałem,  że to do Ciebie pisałem,  że jesteś pewna że odpisze. tongue
Nawet są na FB jakieś strony "Przeczytał a nie odpisał" a tutaj idzie to w druga stronę. big_smile

Wydaje mi się to w miarę normalne, że nie odpisała na dobranoc juz nic a tamto jedynie dało do myślenia  ale sama inicjatywa tez chyba daje do myślenia, że nie rówieśników pisze i chętnie gada itp. wiec cel jest chyba pewny.

Ostatni raz pisaliśmy w piątek wiec albo dziś albo jutro lub worek napisze, jutro nie będzie mnie do wieczora w domu wiec we wtorek czy to nie za późno?

Będę informował na bieżąco. wink

6

Oczywiście, że nie jest za późno. To jest nowa, świeża znajomość. Musisz ją sobą zaciekawić. Napisałeś do niej pierwszy - ale masz także swoje, prywatne życie, nie zawsze masz czas popisać. Sądzę, że wtorek to dobry dzień.
Bądź tajemniczy. Babeczki na to lecą c:

7

Czy możesz jakoś podać przykład budowania w tym przypadku tajemniczości? smile
Najgorsze jest to, że nie widziałem więcej zdjęć a jestem ciekawy jak wygląda, czy, rzeczywiście tak fajnie jak na tym jednym, a co ważniejsze czy ma faceta, bo dla mnie wydaje się to ważne i początkiem czegoś ciekawego, a ona może kogoś mieć, chociaż wtedy by raczej tak chętnie nie pisała i nie w taki sposób.

8

Akaya Miałem informować o postępach więc napiszę. Pisaliśmy znowu wtedy, znowu zadawała pytania i było fajnie, pogadałem specjalnie z koleżanką, która studiuje jej przyszły kierunek i opowiedziałem jej co mówiła, również że zaoferowała pomoc. Napisała coś, że miło z jej strony, ja też później zaoferowałem ale jakoś nie odniosła się do tego w ogóle.
Pisaliśmy też na inne tematy, dodaliśmy się do znajomych - jest fajna, może nie jakaś urokliwa nieziemsko, ale po prostu ciekawa. Skończyłem jeszcze wcześniej, bo na drugi dzień musiałem wcześnie stanąć (trochę już nie miałem pomysłu co napisać, bo było późno).

Znowu się nie odzywam przez 3 dni i później coś napiszę, albo taką metodą będę działać, albo zaproponuję spotkanie w stylu czy nie przyjedzie za jakiś czas jeszcze coś załatwiać, że moglibyśmy się spotkać. Jak lepiej?

9

qw123 napisał/a:

Akaya Miałem informować o postępach więc napiszę. Pisaliśmy znowu wtedy, znowu zadawała pytania i było fajnie, pogadałem specjalnie z koleżanką, która studiuje jej przyszły kierunek i opowiedziałem jej co mówiła, również że zaoferowała pomoc. Napisała coś, że miło z jej strony, ja też później zaoferowałem ale jakoś nie odniosła się do tego w ogóle.
Pisaliśmy też na inne tematy, dodaliśmy się do znajomych - jest fajna, może nie jakaś urokliwa nieziemsko, ale po prostu ciekawa. Skończyłem jeszcze wcześniej, bo na drugi dzień musiałem wcześnie stanąć (trochę już nie miałem pomysłu co napisać, bo było późno).

Znowu się nie odzywam przez 3 dni i później coś napiszę, albo taką metodą będę działać, albo zaproponuję spotkanie w stylu czy nie przyjedzie za jakiś czas jeszcze coś załatwiać, że moglibyśmy się spotkać. Jak lepiej?

Skontaktuj się ze mną za pomocą wiadomości email, postaram się Ci pomóc smile

10

Mr.Alteration Miło z Twojej strony, ale nie potrafię wysłać do Ciebie mail - musisz mieć zablokowaną opcję dostawania maili od innych użytkowników.

11

Nie mam jeszcze uprawnień do umieszczanie adresów e-mail w poście. Ale moja poczta to Gmail ,a nazwa użytkownika jest taka sama jak tutaj, więc powinieneś sobie poradzić smile

12

Wysłałem maila.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Poznałem fajną kobietę jak się zachować.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024