Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Składniki:
Długa bagietka
czosnek
zioła wg uznania (np. bazylia, oregano)
sól
ok 1/4 kostki masła
Naciąć całą bagietkę na małe kromeczki, ale nie do końca - tak, żeby się nie rozerwała.
Przygotować folię, w której będzie się piec bagietka, rozgrzać piekarnik. Naciętą bagietkę ułożyć na folii.
Czosnek (ilość ząbków wg uznania) pokroić w drobną kostkę, posolić do smaku, połączyć z masłem i ziołami.
Po kolei smarować każde nacięcie w bułce.
Zawinąć dokładnie w folię.
Piec ok. 15-20 minut, zależy od piekarnika.
Jak w całym domu czuć czosnkiem to znaczy, że zaraz można spałaszować tą pyszność! Najlepiej na gorąco,ale zimna też jest pycha.
Ja bym jeszcze już pod koniec pieczenia, położyła na nią żółty ser
i mmm pychota, muszę sobie kiedyś ją zrobić ![]()
No z tym żółtym serem to też dobry pomysł ![]()
Mylenne,masz moze jakies ciekawe przepisy.Szybkie i smaczne.Interesuje mnie np coś z ciabatą,pitą ?
Pracowałam w pewnej pizzerii, ale nie zdradzę nazwy:P podawaliśmy tam ciabatki, w sumie były to zwykłe bułeczki kajzerki, 3 połówki, na jednej był pomidorek drobno pokrojony, na drugiej pesto, a na trzeciej mozarella, wszystko do piecyka na chwile żeby się podpiekło i gotowe
Oczywiście jeśli ktoś lubi pesto:)
O skoro pracowałaś w pizzeri to moze zdradzisz jak tam robi sie takie typowe spody ?
Chodzi o spody pod pizze tak? Bo się już teraz troszkę zamotałam:P
Tak,tak. ![]()
Mąka, woda, trochę drożdży, w dużych ilościach, to idzie do takiej maszyny która sama wyrabia ciasto, a potem się je dzieli wg wagi na kulki z których już wygniata się ciasto
tak dokładnie to nie wiem w jakich proporcjach bo się tym nie zajmowałam ![]()
To za dużo sie nie dowiedzialam ![]()
To moze jakies inne specjalnosci z pizzeri ? ![]()
Polecić mogę różne makarony i spagetti;) tylko nie wiem czy jesteś takimi daniami zainteresowana ![]()
Ja uwielbiam tę bagietkę, gdy z moim chłopakiem chodzimy do pizzeri to on je pizze a ja bagietkię, a Wy mi zrobiłyście chętkę na nią.... mmm muszę sama spróbować ją zrobić ![]()
NO a ja ta bagietke jem sama,bo zapach jest zabojczy w kontaktach ludzkich ![]()
A makarony to najlepsze jedzenie pod słońcem
![]()
W takim razie polecam penne con crimini- cebulka, pierś z kurczaka, pieczarki podsmażamy, potem śmietanka, przyprawy wg uznania, i makaronik ![]()
Penne 4 sery: penne zapiekane z czterema serami:fetą, blue cheese, parmezanem, mozzarellą trochę smażonego boczku i śmietany, pychota ![]()
Spagetti carbonare: podsmażamy boczek, dodajemy śmietane, potem żółtko z jajka, to się zagęści samo z siebie;)
bardzo dobre zupełnie inne niż bolońskie spagetti, polecam ![]()
No wlasnie ja nie przepadam za mielonym miesem,ale piers z kurczaka wymiata ![]()
Dzięki Mylenne :*
A ja jak zawsze dowiaduję się ostatnia!
Pyszne są te bagietki, trzeba się zmobilizować i wziąć do roboty:D
oo właśnie.Dla chcącego nic trudnego ![]()