jak go zatrzymać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: jak go zatrzymać?

witam,

od kilku tygodnii spotykam sie z facetem, bardzo dobrze nam sie rozmawia, spotykalismy sie kilka razy, bardzo duzo rozmawialismy czy to przez facebooka, czy inny komunikator. Rozmawialismy tak luzno, nie bylo spiny na spotkania etc w koncu zaczęłam sie z nim spotykac - bylo mega cudownie,

wczoraj po bardzo milego wieczora, powiedzial mi ze nie chce sie juz wiecej spotykac, poniewaz zaczyna sie zakochiwać,
a on nie ma na to czasu (mamy po 27 lat, on jest bardzo ambitny - prowadzi kilka spolek), bardzo mi z tym zle, czy moge go jakos zatrzymac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak go zatrzymać?

Ciekawe, ze na rozmowy z toba, spotkanie czasu mu nie brakowalo?
( na uwodzenie ciebie czas mial, na zwiazek nie ma)

Na moje oko, nie, nie mozesz- bo on wie, ze ty chcesz, a sam nie chce.

Jesli jest jakis sposob na " zatrzymanie" , " przywiazanie", to ja go nie znam- chetnie poczytam.....

3

no wiem, ze nikogo na sile nie zatrzymam,
ale umawialam sie z wieloma kolesiami, ten ma wszystko co szukam, czuje sie ze jak go puszcze, to juz drugi raz taka szansa sie nie powtorzy...

tzn to nie byly randki, przez znajoma ktora nas poznala, on mi pomagal ale w pewnym momencie zaczelismy sie do siebie zblizac.

4

Witaj. Wydaje mi się , że najlepszym sposobem będzie lekkie unikanie tego faceta. Nie narzucaj się . Jeśli czuje to samo co ty to nadal będzie odzywał się do Ciebie.

Najgorsze co możesz zrobić to zacząć go męczyć . Pozwól mu zatęsknić za sobą. Myślę, że to najlepszy sposób na to by go do siebie przyciągnąć.

5

no wlasnie on chyba nic nie czuje, nie reaguje na zadne podteksty, zmywa mnie nie wiem tj nie widzial we mnie kobiety sad

6

Nie da się zatrzymać drugiego człowieka, który tego nie chce. Nie wiesz jaka jest prawdziwa przyczyna jego postępowania, zawsze jest powód wyrażany i powód prawdziwy, który nie zawsze wychodzi na jaw.
Po prostu uwierz mu na słowo, zaakceptuj i podziękuj za wspólnie spędzony czas.
Idź dalej swoją drogą, to że wydaje ci się , że on uosabia wszystko to czego pragniesz to złudzenie, za krotko go znasz aby móc to ocenić.

7

To co na pierwszy ogień rzuca się to to : " powiedzial mi ze nie chce sie juz wiecej spotykac, poniewaz zaczyna sie zakochiwać,
a on nie ma na to czasu". Można z tego wnioskować, że on chciał niezobowiązującej znajomości zatem z Tobą, zapomniał Ci jednak chyba o tym fakcie powiedzieć na początku znajomości i gdy zaczęła się tak równowaga chwiać to zaczął tonować znajomość.
Nie podoba mi się sposób w jaki to rozegrał ani trochę. Nie czarujmy się, mężczyzna który się zakochuje chce być bliżej kobiety którą poznaje, więc na moje oko to zalatuje tu farmazonem po całości..Szkoda, że nie poinformował na początku Ciebie, że widzi tylko niezobowiązującą znajomość..no ale w takiej sytuacji która kobieta pozwoliłaby na zabawę sobą.
Macie po 27 lat, więc dziećmi nie jesteście a takie zagranie jak on zrobił jest dobre dla nastolatka. Prawdziwy mężczyzna mówi wprost czego od danej znajomości oczekuje.
Pytasz, " czy moge go jakos zatrzymac?" : odpowiedź jest jedna : nie..,nie można na siłę nikogo zatrzymać, on najwidoczniej chciał znajomość bez zobowiązań, musiał zauważyć, że zaczęłaś się angażować i zaczął zwiewać potocznie rzecz ujmując.
Jesteś pewna, że go w ogóle znasz?. Może ma kogoś i stąd takie zachowanie?. (np. żonę / narzeczoną?)

8 Ostatnio edytowany przez joannna_z (2015-07-11 13:30:42)

grazyna

no wlasnie zaczelismy sie spotykac, ale jako przyjaciele - po prostu mega dobrze nam sie gadalo - potrafilismy spotkac sie o 18 i gadac do 7-8 nad ranem. Dla mnie to fenomen z nikim tak dobrze sie nei dogadywałam, nawet z najblizszymi przyjaciolkami, gdy ja zawsze wychodzilam z jakims podstektem typu ze czuje sie z nim jak para etc, on tj zmienial dyplomatycznie temati od poczatku nie okazywal zainteresowania zwiazkiem, to nie tak, ze on chcial sie zabawic i sobie pojsc.

Mimo, ze duzo gadalismy nie zwracalam na to uwagi, ze on tak nie podchodzi do nas jak do pary, ale widzialam ze do siebie mega pasujemy.
Osttanio jednak powiedzial wprost, ze ta znajomosc kosztuje go bardzo duzo czasu, ze zaczyna sie powoli zakochiwać, a on nie ma na to zupelnie czasu, i musimy mega zminimalizowac kontakt

"Jesteś pewna, że go w ogóle znasz?. Może ma kogoś i stąd takie zachowanie?. (np. żonę / narzeczoną?)"
Nie, od 4 lat nie jest w zadnym zwiazku, to troche pracoholik, taki indywidualista ...

_________

JuliaKaa

No nie da sie zatrzymac na sile, jednak na tyle zwiazkow ile bylam, ile osob znam on jest dla mnie jak tlen, takiego faceta wlasnie sobie wyobrazalam.
Boje sie, ze odpuszcze i do konca zycia bede zalowala jak moja matka sad

9

Jesli on czuje to samo, jesli jemu tez tak fajnie bylo z toba, jesli on podziela twoja wizje, ze do siebie pasujecie......

To zateskni.

10

W odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie wątku - ale po co, droga Autorko, chcesz na siłę  zatrzymać faceta przy sobie?  Powiedział Ci (dość mętnie zresztą), dlaczego chce zminimalizować kontakt. Zobaczył, że się angażujesz i niezobowiązująca znajomość nagle zaczyna przechodzić w coś poważniejszego. Zamiast wymyślać sposoby, jak go usidlić, zrób dokładnie to, czego sobie życzy. Ogranicz kontakty do minimum. Może się chłop namyśli, o co mu tak naprawdę chodzi.

11

joannna_z napisał/a:

No nie da sie zatrzymac na sile, jednak na tyle zwiazkow ile bylam, ile osob znam on jest dla mnie jak tlen, takiego faceta wlasnie sobie wyobrazalam.
Boje sie, ze odpuszcze i do konca zycia bede zalowala jak moja matka sad

Jeśli mężczyzna jest dla Ciebie jak tlen to jest to bardzo źle..zatraciłaś się, Ciebie jako jednostki nie ma. Mężczyzna może być "dodatkiem", nie może być całym światem, wiem po sobie..  . Ja walczyłam i zgadnij co..jak ktoś nie chce to nie chce. Dwie strony muszą chcieć..inaczej możesz stanąć na rzęsach i nic z tego nie będzie.

Ten mężczyzna nie jest zainteresowany niczym poważnym. Kropka. Gemma napisała zdanie takie jak ja : "Zobaczył, że się angażujesz i niezobowiązująca znajomość nagle zaczyna przechodzić w coś poważniejszego.". I z tym zdaniem się zgadzam.
Im mocniej będziesz biegać za nim desperacyjnie chcąc go zatrzymać tym on szybciej będzie uciekać, to naturalny odruch ochronny kogoś kto nie chce czegoś więcej z kimś.. .

12

joannna_z napisał/a:

witam,

od kilku tygodnii spotykam sie z facetem, bardzo dobrze nam sie rozmawia, spotykalismy sie kilka razy, bardzo duzo rozmawialismy czy to przez facebooka, czy inny komunikator. Rozmawialismy tak luzno, nie bylo spiny na spotkania etc w koncu zaczęłam sie z nim spotykac - bylo mega cudownie,

wczoraj po bardzo milego wieczora, powiedzial mi ze nie chce sie juz wiecej spotykac, poniewaz zaczyna sie zakochiwać,
a on nie ma na to czasu (mamy po 27 lat, on jest bardzo ambitny - prowadzi kilka spolek), bardzo mi z tym zle, czy moge go jakos zatrzymac?

dla mnie facet rzucający taki tekst to dzieciuch nie mężczyzna i albo nie wie czego chce (a po co ci facet który nie wie czego chce?), albo chce ci powiedzieć że nie jest już zainteresowany, ale jest zbyt dużym tchórzem, żeby powiedzieć ci to wprost, więc też dałabym sobie spokój, a już na pewno nie poniżałabym się próbując zatrzymać go na siłe. Miej do siebie szacunek i nie narzucaj się

13

Dobra- ja to widze tak:

Facet ci w czyms tam pomagal...poswiecil swoj czas i fatyge.
Imponowal ci( znal sie na czyms, byl kulturalny, pomocny)
Wkrecilas sobie, ze to " cos wiecej"
On sie odzegnywal od myslenia o tobie w kontekscie zwiazku.....
Ty sie zaangazowalas...
On ucial te znajomosc, bo nie chcial sie angazowac...

To byla :-) forma stwierdzenia" jestes fajna wartosciowa dziewczyna, ale ja cie nie chce, szukaj sobie kogos innego"

Tak to widze, jesli bedziesz naciskac, facet bedzie uciekal jeszcze bardziej.
Jak nie bedziesz naciskac, moze pozostanie znajomosc....

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024