Sukienka na wesele - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Sukienka na wesele

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-07-10 13:31:15)

Temat: Sukienka na wesele

Pierwszego sierpnia jadę na wesele kuzynki i potrzebuję sukienki na zaraz:) Spodobała mi się w necie ta:

http://puu.sh/iTXVl/22572a044e.jpg

(zdjęcie pochodzi ze strony fairfashionstore.com)

ale nie jestem pewna czy ten czarny dół jest ok na wesele? Wydaje mi się, że fajnie wygląda z tym bladoróżowym gorsetem. Chciałabym kupić coś w tym sklepie FairFashionStore.com, bo zależy mi by te ubrania były produkowane zgodnie z zasadą fair trade (kuzynka która wychodzi za mąż jest bardzo eko i kupuje produkty tylko fair trade - sama zasugerowała mi ten sklep, więc muszę tu coś wybrać:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sukienka na wesele

Pomijając fakt, że ten model akurat w mój gust nie trafia, to absolutnie nie przejmowałabym się czarnym dołem. Zresztą nawet gdyby sukienka była cała czarna, to też zupełnie bym się tym nie przejmowała wink.

3

W moj gust tez raczej nie trafia i ja rowniez bym sie nie przejmowala, czarny to taki sam kolor jak inne, jedynym kolorem ktory nie pasuje bylaby biel, bylam na kilku weselach w sukienkach w ktorych dominowala czern. Najwazniejsze ze tobie ta sukienka sie podoba:))

4

Mi się jednak wydaje, że warto byłoby wziąć pod uwagę zasadę, że nie zakłada się czarnych sukienek. Przejrzałam ofertę tego sklepu i nic mi się (nieczarnego) nie spodobało. Nie wydaje mi się, żeby potem miała się ciebie pytać czy tam kupiłaś...

5

Susane napisał/a:

Mi się jednak wydaje, że warto byłoby wziąć pod uwagę zasadę, że nie zakłada się czarnych sukienek. Przejrzałam ofertę tego sklepu i nic mi się (nieczarnego) nie spodobało. Nie wydaje mi się, żeby potem miała się ciebie pytać czy tam kupiłaś...

Nie ma takiej zasady, na wesele mozna ubrac czarna sukienke a poza tym sukienka ktora podoba sie autorce ma jedynie czarny dol

6

Czarna sukienka dla niektórych oznacza żałobę i to, że źle się życzy parze.

7

To sa zwykle zabobony w ktore ludzie wierzyli wiele lat temu a co do zaloby to bez przesady, to ludzie na co dzien tez nie powinni ubierac czarnych spodni, bluzek, zakietow czy kardiganow itp. bo to kolor zaloby?

8

Susane napisał/a:

Czarna sukienka dla niektórych oznacza żałobę i to, że źle się życzy parze.

Uwielbiam kolor czarny i w takim czuję się bardzo dobrze, dlatego kiedy zależy mi, aby wyglądać elegancko, to wcale się go nie boję. Na przykład w ubiegłym roku bawiłam się na weselu przyjaciółki, miałam na sobie czarną sukienkę, a do tego biały, krótki żakiecik z rypsu, srebrną biżuterię oraz torebkę i buty w mocnym, bordowym kolorze. Nie zauważyłam, aby ktokolwiek, łącznie z przyjaciółką i jej rodziną, poczuł się zniesmaczony. Ba, było wręcz przeciwnie wink.

9

Wiadomo, że coraz mniej osób się przejmuje tą weselną zasadą, ale mogą się znaleźć takie osoby, więc chyba lepiej być ostrożnym?

10 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-07-22 20:01:14)

Jak dla mnie to ona zbyt zwyczajna, jak na wesele. Lepiej ubrać cos takiego:

http://puu.sh/j8OEv/0fda15a927.jpg

(źródło: molly.pl)

Wklejanie linków do komercyjnych stron internetowych jest regulaminowo zabronione, dlatego Twój link zamieniłam na zdjęcie.

11

Emma12 napisał/a:

Jak dla mnie to ona zbyt zwyczajna, jak na wesele. Lepiej ubrać cos takiego:

http://puu.sh/j8OEv/0fda15a927.jpg

W Opolu widzialam ta sukienke tylko ze miala czarna gore i kosztowala 250 czy 300zl

12

Moim zdaniem czarna część sukienki to absolutnie nie zadne faux pas! Sukienka w pełni czarna moglaby się źle kojarzyć, ale sama chodzę na śluby na ogół w biało-czarnej sukience w kwiaty i nawet starsze osoby mówiły później, że jest elegancka i ładna. Chociaż ja lubię raczej tylko proste sukienki, nic wystawnego smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Sukienka na wesele

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024