Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-03-26 12:50:54

tygryska
Zaglądam tu coraz częściej

Mały pokój - jak go optycznie powiększyć

Jak optycznie powiększyć mały pokój, 9m kwadratowych.  Czy musiałabym wynieść z niego wszystkie szafki i łóżko?Czy wystarczy np, zabawa kolorem, zasłonami, dywanem itp. Prawde mówiąc nie miałabym gdzie powynosić wszystkich mebli!

#2 2008-04-24 21:21:34

Anna
Moderator

Re: Mały pokój - jak go optycznie powiększyć

Ja może nie mam małego pokoju, ale mam małe dziecko i musieliśmy przed jego porodem jakoś zorganizować wszystko i wstawić łóżeczko, komodę. Zrezygnowałam cprawie całkowicie z zasłon i firanek. Zamontowałam rolety, a karnisz mam tylko nad oknem, żadne tam ciężkie kontary na pół ściany. Lekkie zasłonki, krótka firanka (choć obecnie nawet jej nie zakładam) dzięki temu pod oknem postawiłam sobie fotel, stolik, na parapecie kwiatki (polecam wysokie kaktusy, świetnie wyglądają), I chyba ważne jest teminimalizm i brak dużej ilości bibelotów (najlepiej pochować w pudła, lub koszyki) Powodzenia

"Nie ma przymusu religii. Prawość wyróżniła się od nieprawości. (K2:256)"

#3 2008-08-09 22:34:33

luzaczek
Na razie czysta sympatia

Re: Mały pokój - jak go optycznie powiększyć

ustawienie meli to jedno,
jasne kolory i gra kolorami to pewnie tez pomoze - ale nie znam sie na tym smile
ja jestem amatorka luster, jesli jest mozliwosc to wraz z gra swiatel i kolorow powinny duzo dac.

Stopka forum