Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Słyszałam o tym, że zielona herbata ma pozytywny wpływ na zęby. Na ile jest to prawda, a na ile działanie podświadomości?Wiecie coś na ten temat? Może zamiast pasty do zębów wystarczy picie herbaty?![]()
,
Ostatnio edytowany przez Ewa (2009-02-21 13:07:01)
Co wiecej:
"Oczyszcza organizm z toksyn. Wzmacnia układ oddechowy i nerwowy, pomaga w koncentracji, gdyż aktywizuje pracę mózgu.
Dzięki silnym działaniom bakteriobójczym i neutralizowaniu działania kwasów trawiennych, zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka i ułatwia przyswajanie pokarmów. Niebywale skutecznie gromadzi w organizmie witaminę C. Dostarcza też witaminy: B1, B2, K i PP oraz prowitaminę A, żelazo, potas, wapń i magnez. Spożywanie tej herbaty nie powoduje żadnych skutków ubocznych bez względu na częstotliwość jej picia."
Ja bardzo lubie zieloną herbate.Nie wyobrazam sobie nic innego do picia codziennie rano.Zielona herbata z malina z Bio active zastapiła kawe od której juz slabo mi sie robilo.Niczego zlego nei slyszałam na temat zielonej herbaty.
ja popijam codziennie różne herbaty - czerwone, zielone, białe, z czarnych już praktycznie zrezygnowałam.
z czerwonych bardzo lubię aromatyzowane pu-erh (boi active ma najciekawsze smaki, no i ma bardzo szeroką gamę herbat opartych na pu-erh), zielone i białe - to juz zależy na co trafię w herbaciarniach. poza tym jeszcze yerba mate:)
od kiedy piję herbaty liściaste - głównie yerbę i własnie pu-erh, czuję się świetnie fizycznie i psychicznie, unormował mi się przewód pokarmowy i przemiana materii, schudłam kilka kilogramów wcale się nie odchudzając, mam więcej energii. samo zdrowie :]