Straciła wzrok przez farbowanie włosów! - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-12-02 21:16:40

madziuula
Niewinne początki

Straciła wzrok przez farbowanie włosów!

Hej Smile Ta historia mnie skłoniła do napisania tego tematu.

Charlotte Gilchrist, uczennica Colne Valley High School w Huddersfield w West Yorkshire (hrabstwo w północnej Anglii), która na skutek reakcji alergicznej na farbę do włosów na pięć dni straciła wzrok, otrzymała odszkodowanie w wysokości 20 tysięcy funtów - podaje "Daily Mail".
Źródło: non-sens.pl

Jak dla mnie to straszne. Osobiście słyszałam o jednym takim przypadku, ale to było tak na godzinę dwie. Bo farba się dostała do oczu.

#2 2009-12-02 21:56:11

Anemonne
100% Netkobieta

Re: Straciła wzrok przez farbowanie włosów!

Nie bez powodu na opakowaniu zawsze jest napisane, żeby najpierw sprawdzić na małym kawałku skóry, czy nie ma reakcji alergicznej wink A także, żeby uważać, by preparat nie dostał się do oczu. Jak się nie czyta i nie używa mózgu, to potem się ma takie problemy wink Dziwię się tylko, że wypłacili jej to odszkodowanie.

Whatever doesn't kill you, is gonna leave a scar

#3 2009-12-14 11:35:26

Sarenka
Przyjaciółka Forum

Re: Straciła wzrok przez farbowanie włosów!

No właśnie a to odszkodowanie to za co? Skoro wszystko jest wypisane to jest jej wina!!

Za uśmiech nie płacisz, z uśmiechem nie tracisz, gdy innych trzęsą nerwy, Ty uśmiechaj się bez przerwy wink

Stopka forum