Witam.
Wybieram się na pedagogike wczesnoszkolno przedszkolną. Widziałam na stronie uczelni dsw, że są tam takie przedmioty jak metodyka edukacji muzycznej i plastycznej a ja ani śpiewać ani malować kompletnie nie potrafię. Mółby ktoś kto jest na takim kierunki mi powiedzieć jak wyglądają te zajęcia? i czy rzeczywiście trzeba tam umieć spiewać i malować? z góry dzięki za odpowiedź
Ja studiuję pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną:) Niestety nie na DSW, ale oba wspomniane przez Ciebie przedmioty miałam. Jeśli o mnie chodzi to również nie czuję się mocna w plastyce ani muzyce i też na początku studiów obawiałam się jak to będzie. Okazało się jednak, że bardzo dobrze sobie poradziłam. Warto zwrócić uwagę na to, że oba przedmioty mają w nazwie słowo 'metodyka'. Na tych zajęciach więc nie tyle jesteśmy sprawdzane z naszych umiejętności muzycznych czy zdolności plastycznych, ale uczymy się jak przekazywać dzieciom wiedzę w tych dziedzinach. Jest to głównie nauka tego jak prowadzić z dziećmi zajęcia plastyczne i muzyczne. Myślę, że warto też abyś zorientowała się jakie są opinie o wykładowcach na Twojej uczelni, bo każdy wykładowca ma jakiś swój inny pomysł na zajęcia;)
Dzięki;-) bardzo mi Twoja odpowiedź pomogła;-)