toksyczna milosc - jak odpuscic ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » toksyczna milosc - jak odpuscic ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: toksyczna milosc - jak odpuscic ?

Czesc dziewczyny . Jestem tu nowa na tym forum pisze poniewaz pptrzebuje sie wygadac . Nie oczekuje ze powoecie mi co mam robic ale ze ocenicie sytuacje z boku . W sobote rozstalam sie z facetem , z ktorym bylam 3 lata i ktorego uwazalam za jedna jedyna milosc a zawsze .Ale pod poczatku . Gdy sie poznalismy ja mialam 18 lat a on 23 i to szczerze byla millsc od pierwszego wejrzenia poprstu szal . On byl chlopakiem z patologicznej rodziny , kryminalna przeszlosc , brak wyksztalcenia ( nie skonczyl nawet gimnazjum ) pracowal gdzies na budowie ale i tak wszystkie pieniadze wydawal w weekend na imprezy . Dodatkowo ma male dziecko z dziewczyna z poprzedniego zwiazku , na ktore nie placil alimentow wiec mial sporo dlugow nie tylko wobec panstwa ale takze wobec znajomych , rodziny . Nigdy nie oddawal tych pieniedzy. Ja wychowalam sie w normalnej rodzinie konczylam akurat liceum zalezalo mi na przyszlosci . Ogolnie jestem bardzo wrazliwa osoba , zawsze kazdemu pomoge i chyba mam za miekkie serce . Mimo wzszystko zwiazalismy sie ( mialam totalne klapki na oczach ) bardzo przez niego cierpialam przez pierwsze miesiace poniewaz on caly czas balowal i mial mnie centralnie gdzies a ja jak ta debilka latalam za nim . Po pol roku zabawy w kotka i myszke wszystko sie odmienilo . Jego nagle chwycila wielka milosc a wtedy juz bylo tylko lepiej  lepiej . Bylismy mega szczesliwi zakochani w sobie na maxa . Ja po ukonczeniu liceum znalazlam prace i poszlam na studia zaocznie , wszystko po to zeby byc z nim bo moje kolezanki wyjechaly do innego miasta . Chcielismy zamieszkac razem wiec on wyjechal za granice na 3 miesiace zeby zarobic . Po jego powrocie do domu zawital listonosz z pismem ze dokladnie za 2 tyodnie ma sie stawic w zakladzie karnym na odbycie kary roku pozbawiena wolnosci za nieplacenie alimentow No i tak sie stalo siedzial 3 miesiace a potem wyszedl odbywac kare w domu na tzw dozor elektroniczny . Wntym czasie poznalam go na wylot . On jest nalogowym klamca , mitomanem . Oklamuje wszystkich dookola wymysla gluie bajki zeby sie popisac albo kogos oczernic. Dodatkowo bierze narkotyki , klamie ze nie . Jest uzalezniony cpa nawet sam . Jest zazdosny o wszystkich moich zajomych nawet o koezanki . Ja przez ten rok kiedy on siedzial w domu siedzialam z nim . On nie pracowal ja pracowalam i stawialam wszystkie przyjemnosci . Staral sie mnie ograniczac miec tylko dla siebie . Przez caly rok nawet nie szukal pracy gdy jego kara sie skonczyla zalatwilam mu prace u mojego taty ktory nigdy go nie tolerowal i postanlwil dac mu szanse . Dodam ze nasz zwiazek byl bardzo klotliwy , tydzien klotni i tydzienmilosci i tak ciagle. Z pracy byl bardzo zadowolony wiedzialam ze nie zepsuje tego poniewaz moj tata jest bardzo honorowym i wzbudzajacym szacunek czlowiekiem . Dochodzac do sedna najgorsze wydarzylo sie w piatek . Poszlam z kolezankami pic i o dobrze o tym wedzial mialam przyjechac do niego o 23 a on nie dosc ze caly czas wydzania gdzie jestem i ze on chce przyjsc , ja mu mowilam ze nie bo jesfem z dziewczynami awno sie nie widzialysmy i mamy mnostwo tematow do obgadania pozatym oni sie nke lubia . On i tak mimo to przyszedl o 21 zapytal czy ide z nim juz do domu , ja odpowiedzialam ze teraz nie wroce pozniej ak chce to niech na mnie poczeka . On odwrocil sie a piecie wykrzyczal ze to koniec ze wyieram jak zwykle klezanki a powinnam byc z nim . Dzwonilam prosilam nic to nie dalo . Na drugi dzien nie poszedl do pracy , wylaczyl telefon moj tata czekal na niego wiele godzi . Jak sie dowiedzialam o tym to od razu zadzwonilam do jego mamy . Okazalo sie ze on specjalnie nie poszedl powoedzial ze to moja wina bo moglam nie wybierac kolezanek. Nie wytrzymalam tego postanowilam sobie ze to aprawde koniec , wiele razy juz probowalam i nigdy nie wychodzilo zawsze pierwsza bieglam z placzem. I oczywiscie teraz jest tak samo placze juz 3 dzien nie moge jesc ciagle za nim tesknie chcce do niego tak bardzo ze nie jestem w stanie tego zniesc . Nie pojmje jak moge go tak kochac , bezwarunkowo a zaboj skoro wylalam przez niego moze lez . On teraz nie chce mnie znac bo dowoedzial sie ze bylam na dyskotece a dla niego to jjz chyba jak zdrada . Walcze sama ze soba zeby tylko nie dzwonic . Jestem pewna ze sobie nie poradze. Co myslicie o tej sytuacji ? Czy jak on sie odezwie mam odbierac spotkac sie pogadac czy dciac sie . Chce byc z nim mimo ze mnie to niszczy to jest chore sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: toksyczna milosc - jak odpuscic ?

bądź z nim, utrzymuj ćpuna, urodź mu 2 dzieci, niech je bije, nie płaci ci na nie, naćpany pewnie jedno skatuje,  niech idzie do pierdla a ty stój pod płotem i płacz z tęsknoty. może wam te dzieci zabierze pomoc spopeczna, to jedyne co się dobre może wydarzyć.
haha, i tak do niego wrócisz smile

Nasuwa mi się do głowy jeden komentarz: "Łobuz kocha najbardziej".

A bardziej poważnie: dziewczyno, uciekaj gdzie pieprz rośnie. To co opisałaś to jest skrajna patologia. Jeśli musisz to wyrzuć telefon do kibla i wyjedź do Australii.
Chyba, że taki tryb życia Ci odpowiada i masz z tego jakąś masochistyczną przyjemność, wtedy powodzenia ...

4

...ale sobie faceta wybrałaś.
Zobacz jaki on nieodpowiedzialny.
Chcesz, by Twoje życie wyglądało jak ŚWIAT WG KIEPSKICH?
To Ty będziesz go utrzymywać, bo on ma słomiany zapał + co to za rodzic z niego, jak nie płaci swojemu dziecku alimenty?
Do tego ma nałogi..
Boże dziewczyno, opamiętaj się.
wiem, że serce nie sługa, ale wylecz się z tego, inaczej będziesz płakać...

5

natkap napisał/a:

...ale sobie faceta wybrałaś.
Zobacz jaki on nieodpowiedzialny.
Chcesz, by Twoje życie wyglądało jak ŚWIAT WG KIEPSKICH?
To Ty będziesz go utrzymywać, bo on ma słomiany zapał + co to za rodzic z niego, jak nie płaci swojemu dziecku alimenty?
Do tego ma nałogi..
Boże dziewczyno, opamiętaj się.
wiem, że serce nie sługa, ale wylecz się z tego, inaczej będziesz płakać...

ja sobie zdaje z tego sprawe wydaje mi sie ze ja jestem jakas uzalezniona od niego. Jak bylismy razem to codziennie sie widywalismy  teraz zostala taka pustka nie wiem kompletnie co ze soba zrobic hmm  na szczescie ida wakacje wiec moze latwiej bedzie zapomniec...

6

Zaplanuj sobie wakacje, wyjedz, pozniej idz do pracy, zapelnij sobie czas.I umow wizyte u pschologa, bo to nie koniec.

7

verdad napisał/a:

Zaplanuj sobie wakacje, wyjedz, pozniej idz do pracy, zapelnij sobie czas.I umow wizyte u pschologa, bo to nie koniec.

Ciezko z tymi wakacjami bo dostalam urlop do konca miesiaca a toraczej oznacza zwolnienie . Jak sie ma walic to wszystko naraz . Co masz na mysli piszac ,, to nie koniec" ?

8

Planuj sobie, co danego dnia masz zrobić, ulepszaj ten dzień, wychodź ze znajomymi.
On naprawdę nie jest Ci do niczego potrzebny.
Przeczytaj, co o nim napisałaś.. naprawdę chciałabyś z kimś takim być i budować przyszłość?

9

Kompletnie nie to jest czlowiek z ktorym nie ma przyszlosci . Cale zycie mamusia stoi za nim murem wszystko podstawione pod nos kompletnie nie jeest nauczony odpowedzalnosci . Nie wiem jak moglam zakochac sie w kims takim . Powinnam od razu wiac a wjeb*lam sie po uszy .

10

Klaudia1425 napisał/a:
verdad napisał/a:

Ciezko z tymi wakacjami bo dostalam urlop do konca miesiaca a toraczej oznacza zwolnienie . Jak sie ma walic to wszystko naraz . Co masz na mysli piszac ,, to nie koniec" ?

Nie powinnas miec chwili czasu.
Pisalas, ze on pracowal u Twojego ojca.A Ty nie moglabys ? O ile nie jest to typowo meskie zajecie..
Pisalam, ze to nie koniec, bo on nie popusci.Jeszcze bedzie lazil za Toba.
Nie prawda, ze wszystko Ci sie wali naraz.Akurat to to jest podarunek od losu, a nie nieszczescie.
A co zrobisz z tym podarunkiem, zalezy od Ciebie.Modl sie o sile, zebys do niego nie wrocila.
Moze gdzies za granice do pracy ? Masz nie myslec, masz odciac sie od niego, telefonow nie odbierac, bo takowe na pewno beda.
Zrozum sama siebie, dlaczego tak wybralas, co Cie przy nim trzyma.Dlaczego wybierasz cierpienie na wlasne zyczenie.
Widujesz na ulicy szczesliwe pary ? Nie chcialabys byc szczesliwa ? Wejrzyj w siebie.

11

No wlasnie u mojego taty to typowo meskie zajecie . Ja mam umowe do konca czerwca w obecnej pracy . Na 99% mi nie przedluza . A wyjazd za granice jest mozliwy , mam opcje jechac do Anglii na wakacje zarobic i chyba to wykorzystam.
Ja wiem ze nie chce tego zwiazku ale obawiam sie ze mile wspomnienia nie dadza mi zyc . Juz teraz jak sobie cos przypomne milego zwiazanego z nim to lzy same ciekna mam ochote od razu do niergo zadzwonic a najlepiej jechac . To jest okropne nigdy czegos takiego nie czulam ale tym razem sie nie dam , mam nadzieje ze z dnia na dzien bede mniej tesknic ..

12

To dla rownowagi przypominaj sobie rowniez zle rzeczy.
Wyobraz sobie swoja przyszlosc, to tez lzy powinny same cieknac..

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » toksyczna milosc - jak odpuscic ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024