Czy zwolnić się z pracy?? Nie wytrzymuję psychicznie :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czy zwolnić się z pracy?? Nie wytrzymuję psychicznie :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Czy zwolnić się z pracy?? Nie wytrzymuję psychicznie :(

Witajcie.
Założyłam konto, bo mam duży problem. Przepraszam jeśli zamieściłam wątek w złym dziale.

Od jakiegoś czasu pracuje w kasynie jako krupierka, ale nie wytrzymuję już tam psychicznie. Praca sama w sobie nie jest ciężka, ale ciągły kontakt z hazardzistami jest ponad moje siły. Często rzucają przekleństwami, awanturują się. Najchętniej rzuciłabym tą pracę dzisiaj. Szukam czegoś innego, ale to pewnie trochę zajmie...  Mój TŻ od początku odradzał mi pracę tam. Mówi mi, żebym zrezygnowała i poszukała czegoś normalnego. On w chwili obecnej pracuje za granicą, więc to nie tak, że zostałabym bez środków do życia.

Sama nie wiem dziewczyny... Jak pomyślę, że jutro znowu muszę tam iść i grać z tymi ludźmi, to chce mi się płakać. Jestem za słaba psychicznie. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy zwolnić się z pracy?? Nie wytrzymuję psychicznie :(

Witaj stokrotkapaprotka,
sluchaj zawsze swoich uczuc, nie zmuszaj sie do przebywania z ludzmi od ktorych Cie totalnie odrzuca.

3

Ja jak w Polsce miałam swoją poprzednią pracę, to też już psychicznie nie wytrzymyywałam, ale to przez szefa. Był takim psychologicznym tyranem. Uważał się za najlepszego i najbardziej wyrozumiałego szefa, a prawda była taka, że to my mieliśmy być dla niego wyrozumiali jak nie miał nam z czego wypłacić, jak czepial się o byle co,  kiedy w międzyczasie był mega ruch i nie było czasu aby zająć się czymś mniej istotnym, itp. Doszło do tego, że jak miałam wychodzić do pracy, to tak mnie brzuch z nerwów bolał, że wystąpily u mnie objawy drażliwego jelita, w pracy to samo. I w końcu znalazłam prace za granicą, wyjazd za 2-3 dni, i też musiałam się nasłuchać wiele od niego, że powinnam mu od razu pod nos podsunąć zastępstwo za siebie, itp. Mało tego, nie chciał mi wypłacić za urlop za poprzedni rok i chyba tej kasy już nie zobaczę. Zaszczycił mnie słowami, że jadąc za granicę zdradzam Polskę i nie mam szacunku do Polskich pracodawców wink Ciekawe dlaczego?
Dlatego jak Ci radzę, że jeśli Twój partner może Cię przez jakiś czas utrzymywać i sam mówi, żebyś zrezygnowała z pracy tam, to tak zrób, bo psychicznie może się to później odbić na waszych relacjach, bo będziesz przynosiła problemy z pracy do waszego związku. Zwolnij się, a w międzyczasie możesz szukać dalej innej pracy, albo pojechać do niego za granicę smile

4

Ja też nienawidzę swojej pracy - też obsługa klienta, powiedzmy. Horror. W dość niewesołej dzielnicy, w szpitalu.

Mój poprzedni manager doprowadzał nas wszystkie do ogromnego stresu. W pewnym momencie zdałam sobie sprawę, że mam problemy ze snem - a nigdy, ale to nigdy wcześniej nie miałam. Moje miesiączki rozhuśtały się w cały świat, miałam okropny PMS, drażliwość na codzień. Miałam taki dzień, że zadzwoniłam do pracy, że źle się czuję, potem zadzwoniłam do swojej lekarki, by się umówić na wizytę i dostać zwolnienie na kilka dni. A potem siedziałam na dywanie, ryczałam i nie mogłam przestać. Byłam sama sobą przerażona, nie wiedziałam, co się dzieje.

Facet już tam nie pracuje - częściowo dzięki mnie i mojej koleżance smile jest nowy szef, doszli nowi ludzie, atmosfera jest inna. Tyle, że nienawidzę samej specyfiki tej pracy - tego usługiwania innym, obsługiwania.

Robię jednak pewien kurs, mam już dwa egzaminy za sobą, drobnymi kroczkami planuję odwrót.

5

Ja zawsze robię tak, ze jeżeli w pracy jest coś inaczej  niż ja potrzebuję to się z niej zwalniam.  Kiedyś nagle zostały mi zmienione obowiazki, na takie, które w ogóle nie pasowały do mojej przyszłej kariery - co zrobiłam? zwolniąłm się. ALbo jak czuję ze duzą presję w pracy i nie jest przychylne dla mnie to środowisko, to tez tak kiedyś było, ze sie zwolniłam.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czy zwolnić się z pracy?? Nie wytrzymuję psychicznie :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024