Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Jestem osobą niepełnosprawną. Na co dzień spotykam wiele utrudnień w moim zyciu, spowodowanych barierami architektonicznymi. Długo też nie mogłąm znaleźć pracy, ponieważ jestem osobą poruszającą się na wózku. Może stórzmy listę pracodawców, którzy pomagają niepełnosprawnym, nie gardzą nimi jako potencjalnymi kandydatami do pracy, i ułatwiają dostęp do wielu miejsc!Ja mam szczęście, pracuję z domu, wspierając firmę mojego męża, ale wiem że moi znajomi, mają wiele problemów. Odezwijcie się jak znacie firmy przyjazne nam niepełnosprawnym!Pozdrawiam!
Masz rację, nie ma miejsc, które byłyby stworzone tylko pod niepełnosprawnych!Tacy ludzie mają same utrudnienia, powino być więcej takich miejsc dzięki którym moglbyście normalnie funkcjonowac i nie mieć żadnych przeszkód aby się poruszać. No i nie rozumiem, tez tej dyskryminacji osób niepełnosprawnych przez pracodawców!Bardzo przykre to jest!
Witaj Krokus'ku,
z nadzieją licze, że takich firm bedzie przybywać i oby tak sie działo! niedawno w mojej firmie postawiono olbrzymi obiekt magazynowy i biurowy. piękny, nowoczesny, przestronny. niestety nikt nie wziął pod uwagę w procesie projektowania budynku i działalnosci firmy, że mogłyby w niej pracować osoby niepełnosprawne. podczas rozmowy z dyrektorem zadałam takie pytanie, dlaczego nie uwzględniono możliwości i dostosowania budynku tak, by można byłoby zatrudniać niepełnosprawnych. Nawet nie wiesz jakie zdziwienie zarysowało sie na jego twarzy
. No cóż, a firma sie wychwala jaka to jest PRO równościowa i jakie to ma standardy etyczne - a przecież stwarzanie szans dla niepełnosprawnych jest tego elementem! Odpowiedz otrzymałam tak zawiłą, że nawet nie potrafię jej powtórzyć , po prostu nic z niej nie zrozumiałam
. Mam nadzieję, że kiedyś firmy naprawdę realnie zaczną usuwać te wszystkie sztucznie przez nich stwarzane bariery.
pozdrawiam