Zanoszenie Cv. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Zanoszenie Cv.

He!  Przejdę do sedna sprawy, aby nie zanudzac. Od kilku miesięcy poszukuje pracy. Kilkanaście CV wysyłałam i jak dzwonili to miejsce zamieszkania bo za daleko, albo braku doświadczenia, albo jeszcze coś tam wymyśla.  Dziś przez przypadek idąc do cioci weszłam do sklepu odzieżowej.  Raz tam nawet kupowałam. I kobieta powiedziała,  że praca jest od 9-18 pon-pt i w sob 9-14. I że najlepiej przynieść CV.  I teraz pytanie.. Jak jutro zajdę tam.  Może zapytać za ile chce pracować? Mogę się spytać na jakiej umowie? 

Bądźcie wyrozumiali..  To nie moja pierwsza praca,  wcześniej pracowałam w Zakładzie Drobiarskim..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zanoszenie Cv.

Jak najbardziej mogą Cię zapytać jakie zarobki chciałabyś otrzymywać. Również i Ty możesz zapytać w oparciu o jaką umowę stosunek do pracy byłby regulowany.

3

Jeśli juz rozmowa będzie to oni będą mówić
- jaka umowa
- jaka stawka
- co będzie należeć do Twoich obowiązków.

Jasne mozesz sie spytać sama o te rzeczy ale myślę ze pracodawca jeśli zdecyduje sie sam na Twoja osobę żeby Cie zatrudnić to poinformuję Cie o warunkach pracy.

4

Temat co prawda jest już nieaktualny, ale zapewne jeszcze nie raz i nie dwa ktoś będzie miał podobnego typu wątpliwości, dlatego odświeżam.

Zatrudnienie, bez względu na rodzaj umowy, jest transakcją wiązaną, w której pracownik wykonuje określoną pracę na rzecz pracodawcy, otrzymując za to ustalone wynagrodzenie. Dla mnie oczywistym jest, że obydwie strony chciałyby mieć poczucie tak zwanej dobrej transakcji, dlatego nie tylko możemy, ale wręcz powinniśmy pytać oraz mówić o własnych oczekiwaniach. Im więcej szczegółów zostanie omówionych już na początku, tym mniejsze nieporozumienia oraz rozczarowanie pojawia się na kolejnych etapach.

Zawsze wychodziłam z założenia, że rozmowa kwalifikacyjna jest obustronnym dialogiem, dzięki któremu zarówno jedna, jak i druga strona powinna dowiedzieć się jak najwięcej. To dlatego absolutnie nie wolno bać się zadawania pytań, a już takie kwestie jak wynagrodzenie, zakres obowiązków czy rodzaj proponowanej umowy - należy omówić wręcz obowiązkowo.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024