Mogę mu wybaczyć wszystko i boję się, że znów ulegnę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mogę mu wybaczyć wszystko i boję się, że znów ulegnę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

1 Ostatnio edytowany przez kiedysbedzielepiej (2015-05-18 19:15:05)

Temat: Mogę mu wybaczyć wszystko i boję się, że znów ulegnę

Ze swoim facetem byłam ponad rok,spotkaliśmy sie po 5 miesiacach.On mowił mi ze nie chce ze mną być, jednak mnie kocha.Później okazało sie że to mowił bo z litości.Mimo wszystko spotykalam sie z Nim,On dzwonił do mnie,ja do Niego dużo pisaliśmy, rozmawialiśmy.Zachowywał sie tak ja by sam nie wiedział czego chce czasami sie kończylo na seksie.Wie że go kocham.Dawał nadzieje ze małymi krokami że znów będziemy tworzyć jedność.Po czym napisał mi ,że idzie sie spotkać z koleżanką i jak sie okazało spal u niej.Mi powiedział że przecież wiedziałam że nie będziemy razem, a że to wszystko ciągłe rozmowy,przytulanie,całowanie i ogólne przymilanie sie ,a nawet wspólne wyjazdy było tylko dlatego że oboje jesteśmy sami jest milo i przyjemnie.Z tamtą z którą spał powiedział, że to tylko jednorazowo-on o tym wie i że i tak myslal o mnie podczas kiedy z nią spał. Wytknełam mu to że jest nie w porządku i to ze do niej pojechał i nie dał znaku życia i spał z nią jest nie w porządku co do mnie,jak taka mała zdrada, gdzie kilka dni wcześniej był ze mną w takiej sytuacji.Powiedział ,że On musi sobie to przemyśleć jak mają wyglądać Nasze dalsze układy,bo mnie potrzebuje i chce sie nadal przyjaznić-bo to akurat nam wychodziło, ta przyjaźń, ale w tym problem że do tego dochodziły te wszystkie sprawy tak jak byśmy byli razem.Jest mi ciężko sie pozbierac bo sama nie wiem co myśleć i czego chce,kocham Go i wybaczam mu wszystko ,ale jak długo moge byc w tak chorej przyjaźni.Lepiej ograniczyć wszystko do zwykłych kontaktów?On do mnie codziennie i tak pisze,wysyła buziaczki,na dobranoc dodaje "slicznotko" itp.W czwartek sie umowiliśmy kilka dni temu że sie spotkamy i porozmawiamy jak ma to wyglądać.Tylko, że ja sama nie wiem co myśleć, co robić.Jestem zła i wkurzona,bo dostałam od Niego troche po d*pie przez ten czas po pierwszym spotkaniu od rozstania.Jest mi przykro...ale Jemu jestem w stanie wybaczyć wszystko i boje sie ze znów ulegne na jego układ między Nami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mogę mu wybaczyć wszystko i boję się, że znów ulegnę

ja mam tylko taki skromny postulat, że jak ktoś ma to przeczytać, zrozumieć, o co chodzi i doradzić, to fajnie by było, gdyby autor stosował spacje, polskie znaki diakrytyczne i wykazał się choć odrobiną szacunku do polskiej interpunkcji. Nie jestem w stanie tego czytać, oczy mi krwawią.

3 Ostatnio edytowany przez Paweło (2015-05-18 19:19:45)

Co do znaków to może nie ma polskich znaków bo np pisze z komórki. W niektórych komórkach nie ma polskich znaków albo z zakładu z za granicy. Poza tym w komórce wersja mobilna przeglądarki jest kitowa warto zmienić na wersję PC.
Teraz autorko słuchaj on cię bierze jak królika ty gonisz za niedostępnym a może się mylę.

Tu masz racje.Korzystam z tableta,a po za tym dookoła tez kilka spraw :-P wiec pisze jak leci.Jak jej lepiej chociaz troche sie bedzie czytac to niech ma.

Być moze i niesdostepny chociaż powiem Ci ze sama nie wiem jak mam go rozumieć.Czy robo to wszystko bo faktycznie ma mnie w d**ie czy poprostu sam sie boi znow wiazac i nie wie sam czego chce

I do tego tak ciężko sobie odpuścić.... :-(

7

Tak, boi sie zwiazac dlatego puka inna, myslac o Tobie:) kobieto, jak Ci ciezko odpuscic to nie marudz i kochaj dalej. Najlepiej jak bedziesz sobie tlumaczyc:
-on mnie kocha, ale sie boi zwiazac
- on mnie na pewno pokocha, ale musze sie bardziej postarac
- on jest zagubiony, ja moge kochac za dwoje, on kiedys doceni
Etc itp itd

Bo jest ciężko.Trudno zrozumiec moze i nie którym ale jest naprqwde cholernie trudno...wiem że ja źle robie nadal sie łudząc ze on zacznie mysleć inaczej i bedzie chciał cos zmienić u Nas na lepsze...
Rzecz w tym ze nie rozumiem go i naprawde zastanawiam sie czemu to robi wszystko i po co...

9

Nie, jest roznica pomiedzy tym, ze Ty nie chcesz zrozumiec, a tym ze nie rozumiesz. O ile to zrozumiesz;)
Ty dobrze wiesz czemu to robi, z braku laku. Nie jestes dla niego nikim waznym, ludziom ktorych sie kocha, nie robi sie swinstw. Zwlaszcza na pocztaku zwiazku?!

My byliśmy ze soba wczesniej ponad rok,spotkalismy sie po 5-ciu miesiącach.Kochal mnie i to wiem.Wlasnie o to chodzi twierdzi ze mnie nie kocha juz,ze gdzies to umknelo to uczucie ale powiedzial ze to nie jest tak ze jestem mu cakkiem obojetna..poznalam go na tyle ze rozpoznaje jego wzrok kiedy patrzy na mnie i widze ze faktycznie jest tak ze nie do konca jestem mu obojetna,mimo wszystko uoiera sie ze nie ootrafi juz ze mna byc...od pierwszego spotkania po rozstaniu taki uklad miedzy Nami ze on nimby tykko dlatego bo jest fajnie i nie jestem mu do konca obojetna a jednak nie potrafi ze mna btc trwal juz dwa miesiace az do tamtego czawrtku kiedy byl u tej panienki.Teraz twierdzi ze musi sobie przemyslec jak ma to dalej z Nami wygladac,podkreslajac to ze nie chce stracic ze mna kontaktu i ze jestem mu potrzebna

11

Przeczytaj wszystko na spokojnie. Przeciez on Cie wykorzystuje. Gdybys byla dla niego wazna, nie krzywdzilby Cie spiac u innej. Powiedzial Ci, ze juz nie kocha.. Moze nie chce tracic z Toba kontaktu, bo bardzo Cie lubi.. Moze nie chce juz z Toba byc, bo nie czuje tego, co wczesniej... Nie czekaj na niego na sile. Poukladaj w glowie i sama zdecyduj czego od niego oczekujesz i poinformuj go o tym! Teraz to on ciagle cos postanawia, a Tymasz to akceptowac. Koniec z tym. Moze cos sie wyklaruje, jesli to Ty pokazesz mu, ze tez masz swoje zdanie i nie bedziesz na kazde jego zawolanie. Przemysl wszystko i uderz reka w stol... a moze nozyce sie odezwa.. wink.
Jesli nie, to bedziesz musiala sie z tym pogodzic i zrozumiec, ze nie chcesz takiego niezdecydowanego faceta. Jesli nie chce z Toba byc, to niech da Ci odejsc. Nie pokochasz nikogo nowego, jesli on bedzie Cie stale blokowal i trzymal przy sobie. To egoistyczne z jego strony i powinien pomyslec o Tobie..
trzymam kciuki, zebys sie nie dala juz wiecej...

Masz wiele racji w tym.Wiem ze musze cos z tym zrobic ale trudno jest sie od tego odciac...Dzisiaj do mnie pisal,zadzwonil w dzien.Nie wiem co on sobie uklada w tej glowie od ostatniej rozmowy,on sie chce spotkac,porozmawiac i wyjasnic co dalej i jak ma to wygladac.Wiem ze nie powinnam sobie pozwolic na takie traktowanie,bo zdaje sobie sprawe ze on ma mnie na pstrykniecie palcem.

Bedzie ciezko ale sama sobie tez tego życze zeby w jakims stopniu sie od Niego uwolnic,zebym wiedziala na czym stoje.Albo w jedna albo w druga.No niestety...duzo myske o Nim i o tym wszystkim od kikku dni i powoli dochodzi do mnie ze to ja powinnam byc teraz twarda i postawic teraz ze swojej strony warunki.Dziekuje za wypowiedz "Koni" kolejna rzecz ktora zmusza do myslenia i utwierdza w tym ze tak nie powinno byc ;-)

14

Nieee kobieto odpuść, buziaczki i kochanie itp. to makaron na uszy. Znam to od podszewki, serio jak to zrozumiesz że facet chce tylko układu to Ci przejdzie miłość.

Wiem ze powinnam juz dawno to odpuscic i olac caly ten uklad a ja w nim tkwilam dwa miesiace bo glupia myslalam ze cos jeszcze sie uda ,patrzac na jego zachowanie.Zranil mnie strasznie przez te dwa miesiace a jednak ja mu to wszystko i tak wybaczam.Bede musiala ograniczyc to wszystko co bylo i sie mu postawic ze nie che takiego ukladu.Nie wiem czemu ake mam dziwne przeczucie ze on najchetniej nic by nie zmienil chyba ze naprawde mu poprostu zalezy tylko na tym zeby miec we mnie kokezanke taka do wygadania sie i ogolnych czystych relacji bez tego wszystkiego, a tego wiem ze nie jestem w stanie odmowic.

16

Koleżance się do wyra nie pcha, on Tobie się będzie wygadywał np opowiadał o swoich podbojach a Ty będziesz mu doradzać, średnio to widzę. Ty będziesz od wypłakania się jak sama przyjdziesz problemem to Ciebie oleje, bo nawet nie będzie mu się chciało słuchać tych problemów.

Ale jak do tej pory kiedy ja potrzebowalam wsparcia sam byl dla mnie Nim nie musialam o nic prosic.Sa tematy o ktorych tylko My wiemy bo jedno p,drugiemu sie zwierza.On sam wykazuje zainteresowanie od kilku dni to on pisze i dzwoni co slychac,co robie.Nie widzielismy sie od kilku dni,nawet mielismy dac sobie czas na ochloniecie i przemyslenie wzystkiego bez zadnego wspolnegi kontaktu...a i tak to on sie kontaktuje zazwyczaj pierwszy.On mi nawet pisze kiedy do domu wraca wieczorem,informuje o tym ze juz jest w domu.No dziwne jak dka mnie to wszystko troszke...

18

Przegiął pałę to mu się wyrzuty sumienie może włączyły jak zachowuje się jak na spowiedzi. Zapytałbym wprost co chce, jak będzie się migał to się dowiesz, że koleżanki w układzie.

Dzieki za rady :-) ...zapytam sie ale jak go spotkam bo woem ze lada moment bedzie chcial sie spotkac i o tym wszystkim pogadac.Wiem ze ja nie chce byc kolezanka do ukladu...na to sie nie zgodze napewno.Jestem bardzo ciekawa co on sobie wymyslił.

20

To nie Twój facet. To ktoś,kto wykorzystuje Twoja naiwność,bo wie,że mu nie odmówisz,że darzysz uczuciem. Nie zdradza Cię,bo wiesz,że ma inna dziewczynę,z którą też śpi itd...Napisałaś,że powiedział Ci,że z litości sie spotyka z Toba. Nie wiem jak można kochac takiego człowieka. Nie mieści mi się to w głowie.

21

Paweło napisał/a:

Co do znaków to może nie ma polskich znaków bo np pisze z komórki. W niektórych komórkach nie ma polskich znaków albo z zakładu z za granicy. Poza tym w komórce wersja mobilna przeglądarki jest kitowa warto zmienić na wersję PC.
Teraz autorko słuchaj on cię bierze jak królika ty gonisz za niedostępnym a może się mylę.

dla mnie laska może smarować nawet z apollo 13, jest coś takiego jak szacunek do rozmówcy.

Napisal mi ze sam nie wie czego chce i ze sie stesknil za mna jako za mna,ze duzo mysli o mnie.Powiem Ci tak,miłosci nie wybierasz...ale wiem jedno ze juz napewno nie bede sie z Nim spotykac,a juz napewno nie na takich warunkach jakie byly do tej pory.Teraz ja postawie swoje warunki. ;-)  a co!Moze do Niego cos wreszcie dojdzie ze moze mnie stracic i nie bedzie mial juz powrotu.

23

On nie chce stracić seksu a nie Ciebie, sprecyzuj swoje oczekiwania i już nie odpisuj na buziaczki i kocham itd., bo to manipulacja z jego strony. Pomyśl sobie jaki jest sens w pisaniu że się o kimś myśli i się z stęskniło, jeżeli nie chce się być z daną osobą i nie można określić swoich uczuć chociaż by w drobnych gestach.

24 Ostatnio edytowany przez kiedysbedzielepiej (2015-05-19 21:33:43)

Jego zachowanie jest dosyc dziwne...

25

Dlaczego dziwne ?
Jak dla mnie jego zachowanie jest skrajnie typowe.
Chce mieć tyle różnorodnego seksu bez zobowiązań, ile się tylko da.

A mi sie wydaje ze nie koniecznie.Facet ma poukladane w glowie.NAPRAWDE.Wiem ze pontym wszystkim dziwnie to moze dla Was zabrzmiec,ale naprawde On jest innym facetem.Ja hestem juz po przejsciach...razem wychowywalismy moje dziecko...on teraz pisze ze poprostu cos dla Niego ma i chce sie spotkac,to jest w pewnym sensie pretekst.Mialam juz doswiadczenie z facetami,On jest inny-taki ktorego nie potrafie ogarnac.Dla mnie taka sytuacja jak Wam opisuje wygladala by tak jak wlasnie Wy myslicie zw tylko poruchac i skorzystac.Ale jemu nie chodzi tykko i wylacznie o to.Znam go na tyle ze moge byc tego pewna ze nie chodzi mu tylko o seks.I na tym rzecz polega ze nie rozumiem po co to wszystko i czemu tak siw zachowuje.Nie pisze i nie tlumacze go tylko dlatego bo go kocham i do poki tak jest to jest dla mnie najwspanialszy,bo zdajw sobie sprawe z tego co on robi ze mna i ze ja sie nie powinnam godzic na to,ake w tym sęk ze go nie rozumiem. Ja wiem ze juz wiecej sobie na to nie powinnam pozwolic,na taki uklad.

27 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2015-05-19 22:24:48)

Myśl sobie o nim co chcesz smile
Możemy go nawet pierdyknac na białego konia i pomnik mu odlac z brązu, czy z cenniejsze go kruszcu ...
Ja nie oceniam go przez pryzmat emocji czy uczuć, bo jestem obcą osobą, która go nie zna.
I z Twojego opisu jego zachowania wyciagam takie właśnie wnioski.
Gość Cię nie szanuje ani nawet tyle, co brudu za paznokciem.
Dodatkowo powiedział Ci wprost, o braku uczuć do Ciebie. O tym, że sypia z inną kobietą.
A Ty doszukujesz się tu innych znaczeń ...
Wiesz dlaczego chce dać coś Twojemu Synkowi ?
Bo nie chce, żebyś się od niego zbyt daleko odsunęła emocjonalnie.
Na wypadek gdyby z innymi mu nie wyszło - będzie mógł wrócić do wygodnego układu z Tobą.

Ale niechbys go spróbowała zapytać o związek, o to co to wszystko ma znaczyć, te jego kwiatuszki, misiaczki i tulaski smsowe.
Zobaczylabys, jakby się natychmiast obruszyl, ze to tylko kolezenstwo, ze chciał być tylko miły, a Ty sobie wyobrazilas nie wiadomo co ...

Moze i jest w tym troche prawdy...i tak nir rozumiem go.Mamy sie jutro spotkac,zobacze co bd mial do powiedzenia

29

IsaBella77 napisał/a:

Myśl sobie o nim co chcesz smile
Możemy go nawet pierdyknac na białego konia i pomnik mu odlac z brązu, czy z cenniejsze go kruszcu ...
Ja nie oceniam go przez pryzmat emocji czy uczuć, bo jestem obcą osobą, która go nie zna.
I z Twojego opisu jego zachowania wyciagam takie właśnie wnioski.
Gość Cię nie szanuje ani nawet tyle, co brudu za paznokciem.
Dodatkowo powiedział Ci wprost, o braku uczuć do Ciebie. O tym, że sypia z inną kobietą.
A Ty doszukujesz się tu innych znaczeń ...
Wiesz dlaczego chce dać coś Twojemu Synkowi ?
Bo nie chce, żebyś się od niego zbyt daleko odsunęła emocjonalnie.
Na wypadek gdyby z innymi mu nie wyszło - będzie mógł wrócić do wygodnego układu z Tobą.

Ale niechbys go spróbowała zapytać o związek, o to co to wszystko ma znaczyć, te jego kwiatuszki, misiaczki i tulaski smsowe.
Zobaczylabys, jakby się natychmiast obruszyl, ze to tylko kolezenstwo, ze chciał być tylko miły, a Ty sobie wyobrazilas nie wiadomo co ...

True, True niestety trzymasz się iluzji. Pisałam kiedyś z kimś z portalu, facet został zdradzony przez kobietę po 10 latach związku wybaczył no i znowu to samo, odszedł, odciął się od niej emocjonalnie. Kobieta pisała do niego że ma prezent dla jego siostrzenicy, był to niestety tylko pretekst by mieć go blisko gdyby z innym nie wyszło.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mogę mu wybaczyć wszystko i boję się, że znów ulegnę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024