Wyszłam z kompleksów na temat wagi, uwierzcie że to możliwe! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wyszłam z kompleksów na temat wagi, uwierzcie że to możliwe!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Wyszłam z kompleksów na temat wagi, uwierzcie że to możliwe!

Kiedyś myślałam,że będę całe życie dobijać się,że mam rozmiar 44 w porywach do 46( zważywszy na chińskie rozmiary ostatnimi czasy gdzie 38 jest na dziecko 13 letnie to nie jest tak źle), całe życie mówiłam sobie: "powinnam schudnąć, powinnam schudnąć", ale ostatnio zdałam sobie sprawę,że wcale nie jest mi tak źle z moim rozmiarem! Czasami patrzę na kobiety na ulicy, o ładnej figurze, ale co z tego? Niektóre z nich nie potrafią się gustownie ubrać, ani wyrażać. (nie generalizuję, są piękne, szczupłe kobiety, które ładnie wyglądają) Pomimo że mam trochę więcej ciała, czuję się pewnie w swojej skorze, kiedy dbam o siebie, staram się ubierać z gustem, kolorowo. Poza tym przecież podobam się swojemu facetowi, gorzej wytrzymać z kapryśna, mało kobiecą kobietą niż z tymi paroma kg więcej.

dziewczyny, cieszcie się z tego co macie, naprawdę, to że płaszcz musi być troszkę większego rozmiaru, albo spódnica czy to ma aż tak wielkie znaczenie kiedy po prostu wyglądacie ładnie?

Polubcie siebie, kobiety! smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyszłam z kompleksów na temat wagi, uwierzcie że to możliwe!

Brawo. Oby więcej takich postów smile Lektura obowiązkowa smile

3

Dokładnie tak. Dobrze wiedzieć że nie wszyscy potrafią tylko i wyłącznie narzekać jeśli chodzi o ich wygląd smile

4

To jest dowód na to, że można pozbyć się kompleksów smile
Kulka87, dzięki za tak pozytywny wpis smile

5

Dokładnie!  Dużo zależy od sposobu ubierania się i doboru odpowiedznich strojów do swojej figury.

6

Żeby dojść do tego, co napisałaś trzeba przejść przez drogi narzekań i wreszcie się podnieść. Więcej pewności siebie nikomu nie za szkodzi wink

7 Ostatnio edytowany przez Marilyn (2009-11-24 11:37:02)

Kulka - jak miło czytać takie posty. Od osoby pewnie czującej się we własnej, zadbanej i ładnie przyodzianej skórze.:)  Pozdrawiam.

8 Ostatnio edytowany przez kulka87 (2009-11-28 20:33:46)

Dziękuję za tak pozytywny odzew smile

Najgorsze w tym wszystkim jest to że kiedy wygląd przeszkadza człowiekowi-zatruwa mu dużo ważniejsze sfery życia. I tak do niedawna widzac jak mój facet robi taka glupia banalna rzecz(dodaje ładna kolezanke ze studiów na nasza klase big_smile) to mialam podły dzien(naprawde) bo patrzyłam w lustro i myslalam " na pewno bedzie wolal ładniejsza a ja jestem tylko wielorybem w dresie,z brudnymi wlosami". Tak wtedy wydaje sie ze jest sie niczym Cruela De Mon, raczej Bestia niż Piekna.
Ale doszlo do sytuacji gdzie zdałam sobie sprawe, ze czesciej jest miedzy nami kiepsko przez moje takie "wywolywanie wilka z lasu". Bo inaczej juz teraz tego nie nazwe. Przestałam widziec w tym sens, bo jezeli ktos jest ze mna prawie 6 lat a przez 6 lat na swojej drodze spotkal setki ładnych kobiet, tzn że w życiu jest cos jednak ważniejszego niz te kg.
Zapewne myslicie ze to co pisze to takie banały z poradnika i jest w tym troche racji, ale ja wiem ze własnie z tych banałow najczesciej najciezej zdac sobie sprawe.
Nie chce robic z siebie zarozumialca, bo tyle ile mialam w zyciu kompleksow to tylko ja wiem, ile niepewnosci, ile przeplakanych nocy bo chlopak poszedl sam na impreze. Kiedys byłam smutnym człowiekiem, a dzisiaj wiem że nie jestem warta rozmiar 44. Moja wartosc to to kim jestem, a chce byc naukowcem, chce byc szczesliwa kobieta- po prostu.
A jezeli boicie sie tak jak ja kiedys, wiem ze wszystko w zyciu jest mozliwe, ale jezeli ktos odchodzi, tzn ze nigdy nie byl nas wart. Znowu banał- ale uwierzcie ze jest OCZYWISTY.

Pozdrawiam wszystkich smile

Wiecie co bylo dla mnie lekarstwem? Działało powoli- zdobyłam sie na odwage i zaczelam eksperymenty- czerwony, fioletowy, zielony, szary, zółty, bluzki swetry, kolorowe paznokcie, wysokie buty, szperanie w dodatkach.
Chociaz zaczelo sie wszystko w glowie- to tez pomoglo. Probujcie! smile

9

Brawo tak trzymac:)))Nie wyglad zewnetrzny sie liczy tylko to co mamy w srodku.Szkoda tylko ze nie wszyscy tak uwazaja:(((

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wyszłam z kompleksów na temat wagi, uwierzcie że to możliwe!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024