Soul-mate czy nie soul-mate? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Soul-mate czy nie soul-mate?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Soul-mate czy nie soul-mate?

Banalnie i po 'babsku';)
Poznałam gościa. Od pierwszej rozmowy miałam to poczucie, że to jest 'ktoś'. Im dalej w las, tym uczucie się pogłębiało. Jestem przekonana na 99,99%, że to jest facet, na którego czekam całe życie...jakby pensjonarsko to nie brzmiało. Po prostu "wiem".
A on...a on poza tym, że rozumie mnie na ogół w pół słowa, poddaje moim działaniom, to nie wykazuje żadnej inicjatywy.
Gdy ja o uczuciach, to on po płaskim...Przycisnęłam i się dowiedziałam, że on niczego/nikogo nie szuka, ale chce mieć ze mną kontakt, bo przecież tak fajnie się gada..
Znajomość jest czysto koleżeńska- wspólne rozmowy i głupoty. Ja bym chciała czegoś więcej, On raczej nie. I chyba nie widzi między nami niczego szczególnego- a więc dla mnie jest bratnią dusza, a ja dla niego niekoniecznie.
Choć żadną miarą nie sposób się go pozbyć. Tak jest- ale go nie ma. Nie ma go- ale jednak jest.
Czy ja się łudzę?
I czy da się kolegować, chcąc dużo więcej?

Że też te całe relacje nie mogą być prostsze...

2

Odp: Soul-mate czy nie soul-mate?
Mandalay napisał/a:

Banalnie i po 'babsku';)
Poznałam gościa. Od pierwszej rozmowy miałam to poczucie, że to jest 'ktoś'. Im dalej w las, tym uczucie się pogłębiało. Jestem przekonana na 99,99%, że to jest facet, na którego czekam całe życie...jakby pensjonarsko to nie brzmiało. Po prostu "wiem".
A on...a on poza tym, że rozumie mnie na ogół w pół słowa, poddaje moim działaniom, to nie wykazuje żadnej inicjatywy.
Gdy ja o uczuciach, to on po płaskim...Przycisnęłam i się dowiedziałam, że on niczego/nikogo nie szuka, ale chce mieć ze mną kontakt, bo przecież tak fajnie się gada..
Znajomość jest czysto koleżeńska- wspólne rozmowy i głupoty. Ja bym chciała czegoś więcej, On raczej nie. I chyba nie widzi między nami niczego szczególnego- a więc dla mnie jest bratnią dusza, a ja dla niego niekoniecznie.
Choć żadną miarą nie sposób się go pozbyć. Tak jest- ale go nie ma. Nie ma go- ale jednak jest.
Czy ja się łudzę?
I czy da się kolegować, chcąc dużo więcej?

ooo, zostalas "przyjaciolka"
wspolczuje....

3 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-05-13 00:19:25)

Poznałam gościa. Od pierwszej rozmowy miałam to poczucie, że to jest 'ktoś'. Im dalej w las, tym uczucie się pogłębiało.

Uczucie ZAWSZE ma początek w podziwie i szacunku dla kogoś. To dlatego łatwiej zakochać się w kimś kogo nawet nie lubimy, ale czujemy przed nim respekt, niż kimś kogo lubimy jako kolegę, ale nie szanujemy i nie podziwiamy.

Przycisnęłam i się dowiedziałam, że on niczego/nikogo nie szuka,

Tlumaczenie: "Nie zakochałem się w Tobie."

On jest, bo jest. A Ty myślisz, że jest, bo na coś skrycie liczy..z czasem oczywiście wink

Czy ja się łudzę?

YES.

Mogą, ale Ty wolisz te skomplikowane wink

4

oldorando napisał/a:

ooo, zostalas "przyjaciolka"
wspolczuje....

Niee, okazuje się, że "przyjaciółką' też nie zostałam, bo on nie używa takich słów na wyrost..
Cholera wie czym zostałam, raczej niczym...

5

Elle88 napisał/a:

Przycisnęłam i się dowiedziałam, że on niczego/nikogo nie szuka,

Tlumaczenie: "Nie zakochałem się w Tobie."

No tak.

On jest, bo jest. A Ty myślisz, że jest, bo na coś skrycie liczy..z czasem oczywiście wink

Jest, bo mu tak wygodnie. To takie 'mieć ciastko i zjeść ciastko". A ja liczę..no jasne..

Czy ja się łudzę?

YES.

Good to know.

Mogą, ale Ty wolisz te skomplikowane wink

:)Rozwiń:)

6 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2015-05-13 00:58:51)

Aseksualnym kumplem z ci..ą wink

Którego fragmentu nie zrozumiałaś?

7

Elle88 napisał/a:

Aseksualnym kumplem z ci..ą wink

Którego fragmentu nie zrozumiałaś?

Zrozumiałam wszystko- chodziło mi o możliwość nietrudnych i moje trudnych wybory.

8

Chodzi o to, że sami komplikujemy sobie życie/relacje, a nie ono samo w sobie jest skomplikowane.

Przykładowo:
Dziś nie traciłabym czasu na tkwienie w relacji, z której nie mam satysfakcji.
Nie próbowałabym zwisać z żyrandola by zainteresować sobą osobę, która tego zainteresowania nie odwzajemnia.
Nie traciłabym czasu na znajomości z osobami, które nie potrafią oceniać jaki mają do mnie stosunek - skoro ja mam dość jasny przykładowo.
Itd. etc. wink

To TY decydujesz, na jaką jakość relacji dajesz swoja zgodę, a na co nie.
Nic się "samo" nie robi.

9

Elle88 napisał/a:

Chodzi o to, że sami komplikujemy sobie życie/relacje, a nie ono samo w sobie jest skomplikowane.

Przykładowo:
Dziś nie traciłabym czasu na tkwienie w relacji, z której nie mam satysfakcji.
Nie próbowałabym zwisać z żyrandola by zainteresować sobą osobę, która tego zainteresowania nie odwzajemnia.
Nie traciłabym czasu na znajomości z osobami, które nie potrafią oceniać jaki mają do mnie stosunek - skoro ja mam dość jasny przykładowo.
Itd. etc. wink

To TY decydujesz, na jaką jakość relacji dajesz swoja zgodę, a na co nie.
Nic się "samo" nie robi.

No też racja;)
Grunt to uczyć się na własnych błędach.
Albo cudzych- jeśli się da.;)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Soul-mate czy nie soul-mate?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024