Witam Was ![]()
Niebawem skończy się dla mnie studencka sielanka (pod warunkiem, że się pomyślnie obronię, jak to mam w planach
) i trzeba będzie wkroczyć na rynek pracy. Niestety z obserwacji moich i znajomych - ciężko o dobrą pracę
Ostatnio ciągle po głowie mi chodzi pomysł, że może warto pomyslec nad własnym biznesem? Mam pewien pomysl, który od jakiegoś czasu krąży mi po głowie, jednak potrzebowałabym wspólników a przede wszystkim inwestorów... Jako student niestety grubym portfelem nie dysponuję.
Czytałam trochę o różnych możliwościach wsparcia dla młodych i ambitnych - o inkubatorach przedsiębiorczości czy o wsparciu finansowym (np venture capital). Ale chciałabym znaleźć coś konkretnego - jakiś konkurs czy program, które pomagają takim ludziom jak ja. Słyszeliście o jakiś takich akcjach?? Jesli tak, to dajcie znać - chętnie poczytam o każdej mozliwości, by znaleźć coś ciekawego dla siebie ![]()
A może któraś z Was miała jakiś ciekawy - innowacyjny pomysl na biznes i podzieli się ze mną jakimiś radami - na co warto uważac, jak się wogóle zabrać za biznes, żeby się nie sparzyć?
A może jednak nie warto ryzykować i poszukać tradycyjnej pracy??
Pozdrawiam ![]()