Jak prawidłowo nakładać podkład? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jak prawidłowo nakładać podkład?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jak prawidłowo nakładać podkład?

Pytanie stare i wszystkim znane ? jak nakładać podkład na twarz? Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, więc mam nadzieję, że ktoś obeznany podpowie nam coś ciekawego smile Sposobów nakładania podkładu jest kilka. Słyszałam, że nakładanie podkładu palcami (tak jak ja to robię) nie jest dobrą metodą, ponieważ palce rozgrzewają podkład i sprawiają, że może stać się zbyt rzadki, przez co nierównomiernie rozprowadzi się po skórze. Inna szkoła mówi o tym, że lepiej jest podkład wklepywać palcami, a nie go rozcierać. Jeśli mowa o wklepywaniu, to są również gąbeczki przeznaczone do nakładania podkładu. Ale z drugiej strony pochłaniają większą ilość podkładu. Zostaje jeszcze pędzel ? metoda stosowana przez profesjonalistów, ale ja osobiście nie wiedziałabym jak się do tego zabrać smile

Można pisać i pisać, każda metoda ma swoje wady i zalety. Jak wy nakładacie podkład?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak prawidłowo nakładać podkład?

Ja nakladam palcami, gabki  sa dla mnie malo higieniczne. Co do pedzelka nie mialabym tej cierpliwosci i czasu ????

3

Jeśli chodzi o pędzel, to mam podobnie jak ty - brak czasu i cierpliwości. A czemu gąbki mało higieniczne? Przecież co jakiś czas zmienia się na nową, nie brudzą się, codziennie używane. Ja próbowałam nakładać gąbką, ale miałam dziwne wrażenie jakbym ten podkład zamiast nakładać, to ścierała.... no i nie do końca ładnie mi to wychodziło.

4

Podkład nakładam palcami, a jeśli zależy mi, aby makijaż był szczególnie starannie wykonany, na przykład na wielkie wyjście, to sięgam po pędzle - duży do całej twarzy i mały do zagłębienia skrzydełek nosa oraz tam, gdzie wymagana jest większa precyzja.

5

A nie jest tak, że trzeba tego podkładu bardzo dużo nałożyć na pędzel żeby na twarz się coś dostało? Takie mam wrażenie jak sobie to wyobrażam smile

6

Ja podkład nakładam nie na pędzel, a na wierzchnią stronę dłoni, potem palcami stopniowo przenoszę bezpośrednio na twarz, a pędzlem już tylko rozprowadzam.
Moim zdaniem pędzel dobrze sprawdza się przy makijażu wieczorowym, za to kiedy chcę wykonać makijaż bardzo makijaż lekki, codzienny, to palce dają efekt bardziej naturalny.

Nemezys napisał/a:

Ja próbowałam nakładać gąbką, ale miałam dziwne wrażenie jakbym ten podkład zamiast nakładać, to ścierała.... no i nie do końca ładnie mi to wychodziło.

Wracając do gąbeczki - lepiej jest nie pocierać nią skóry, a delikatnie przykładać miejsce po miejscu, czyli jakby wklepywać. Wtedy nic się nie zetrze wink.

7 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2015-04-17 23:02:48)

Ja nakładam pędzlami. Czasami na siebie samą używam beauty blendera. Ale pędzle są dla mnie najbardziej higieniczną forma "kontaktu" z klientkami, bo je zawsze myję, a później (gdy już wyschną) dezynfekuję. No i moim skromnym zdaniem, pędzle idealnie wtapiają podkład w skórę. Dużo zależy od rodzaju pędzla, oraz ruchów. I wbrew pozorom- pędzlem można spokojnie nakładać baardzo cieniutką warstwę podkładu. Powiem więcej- pędzlem można idealnie wystopniować sobie ilość podkładu na twarzy smile Nakłada się kropelke podkładu na dłoń, albo na zdezynfekowaną "paterkę" i... się robi praktycznie samo big_smile

Gąbką najlepiej wtłaczać podkład, jak Olinka pisała smile Najlepiej wilgotną- wtedy podkład mocniej wklei się w skórę, woda odparuje i ta daaam! smile

aha: no i jeszcze trzeba rozróżnić- innym pędzlem nakładamy podkład mineralny, a innym nie-mineralny smile  Kurcze, jak znajdę, to wkleję ci małą "ściągawkę"... gdzieś ją miałam na kompie, kiedyś sobie zrobiłam... na początku mej przygody z kosmetyką big_smile

8

O takie profesjonalne rady mi chodzilo, super! smile ale mam problem z rozroznieniem pedzli, musze poczytac. Mam jeden duzy taki miekki a drugi twardszy. A gabke zmoczyc delikatnie woda wczesniej, tak?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jak prawidłowo nakładać podkład?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024