Syn złamał rękę, nie umie sam się umyć - jak mam mu pomóc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Syn złamał rękę, nie umie sam się umyć - jak mam mu pomóc?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Syn złamał rękę, nie umie sam się umyć - jak mam mu pomóc?

Witam, mam problem z 19 letnim synem. Na pracy złamał lewą rękę ma teraz na miesiąc nałożony gips, w dużo czym nie daje radę muszę mu pomagać, nie może sam umyć pod prysznicem lub wannie z jedną reką, także nie wolno namoczyć gipsu. moży ktoś miał podobne sytuacje? jak bym musiała mu pomoc? czy muszę umyć go sama?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Syn złamał rękę, nie umie sam się umyć - jak mam mu pomóc?

Gips można owinąć na czas brania prysznica folią spożywczą taką przeźroczystą w rolce. I jeszcze skórę w pobliżu gipsu aby nie zaciekało też jakoś zabezpieczyć folią i "uszczelkami" z tkaniny np. ręcznikowej.
Możesz pomoc synowi się umyć jeśli wyrazi taką chęć.
Ale jedną ręką też można jakoś się umyć. Można też zakupić specjalne szczotki i gąbki na dłuższym kijku. Są w sklepach z akcesoriami dla osób niepełnosprawnych.

3

19-letni, dorosły facet nie potrafi sam umyć się jedną ręką? Miałam rękę w gipsie i zapewniam, że jest to w pełni wykonalne. Owszem, jest nieco kłopotliwe, zajmuje też więcej czasu, ale spokojnie można sobie poradzić.
Ty możesz pomóc mu rozpiąć guziki i owinąć gips, potem (o ile jest taka możliwość) niech syn trzyma rękę w górze, a sam prysznic (będzie lepszy niż mycie się w wannie) ograniczy w czasie.

4

Też miałam rękę w gipsie jako 13-latka i spokojnie myłam się sama. Sama myłam się też po wszelkich zabiegach (no, poza włosami). Dłużej to trwa, ale nie ma żadnego problemu. Jeśli macie wannę, to doradzałabym kupno maty antypoślizgowej. Nie są drogie, a wiele ułatwią, wiem z własnego doświadczenia niestety. big_smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Syn złamał rękę, nie umie sam się umyć - jak mam mu pomóc?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024