Jak poruszyć temat rachunku na 1 randce? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Jak poruszyć temat rachunku na 1 randce?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Jak poruszyć temat rachunku na 1 randce?

Facet zaprosił mnie do kina, miło jak mężczyzna płaci, ale szczerze mówiac nie czuje sie wtedy komfortowo - nie znosze komuś coś "wisieć":/ Z drugiej strony... nie wiem jak kulturalnie i stanowczo zaproponowac zaplacenie za siebie, a przy kasie przeciez nie bede mu wciskac kasy do portfela... Pomyslałam, że może wczesniej napiszę do niego, że zgodzę się, ale płacę za siebie... Tylko, że jeśli nie miał zamiaru płacic, to może głupio wyjść. Wiem, że to banalne, ale jak kulturalnie rozwiązać tę sytuację? Po prostu mam problem ze stwierdzeniem czy ktos proponuje zaplacenie przez grzecznosc czy to dla niego kwestia dumy...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poruszyć temat rachunku na 1 randce?

Może powiedź coś w stylu "Ok, Ty stawiasz bilety a ja pizze po filmie" ? No nie wiem smile

3

jawaisen napisał/a:

Może powiedź coś w stylu "Ok, Ty stawiasz bilety a ja pizze po filmie" ? No nie wiem smile

Niby rozwiązanie, ale może okazać się, że koszty pizzy znacznie przekroczą kwotę za bilety smile
Jak rozumiem to początki... Wypada w takiej sytuacji pozwolić chłopakowi kupić bilety, po czym oddać mu połowę. Podobnie i z ewentualna pizzą czy czymkolwiek. I nie podczas płacenia "bawić się" we wciskanie pieniędzy - bo to paskudnie wygląda i rodzi konflikt, stawia w dziwnym świetle smile - tylko po. Za jakiś czas, zażyłość między Wami zniweluje takie dylematy i już będzie to całkowicie bezproblemowym...

4

Ja wychodzę z założenia, że płaci ten kto zaprosił, ale to każdy ma swoje zasady w tym względzie. Może daj mu zapłacić i po prostu następnym razem ty go gdzieś zaproś? Albo ta opcja żeby oddać po fakcie połowę, o ile oczywiście nie każe Ci samej kupić biletu.

5

Uuuu wiele wody upłynęło od kiedy byłem na takiej randce ale nie ustalałem niczego nigdy wstępnie tylko przy płaceniu pytałem "to jak, pół na pół czy czujesz się dzisiaj zaproszona? wink" zazwyczaj było pół na pół

6

piroman1981 napisał/a:

"to jak, pół na pół czy czujesz się dzisiaj zaproszona? wink" zazwyczaj było pół na pół

Haha bardzo dobre. Tez tak bede pytal.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Jak poruszyć temat rachunku na 1 randce?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024