Straszna sytuacja partner czy rywal jak postapic - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Straszna sytuacja partner czy rywal jak postapic

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Straszna sytuacja partner czy rywal jak postapic

WItam zaczne od tego iz mam wielki problem. Mamy po 30 lat poznalismy sie w pracy nasz zwiazek byl bardziej z rozsadku.  Ja prowadze rodzinna firme on szybko awansowal zostal dyrektorem. Jednak dawniej jak sie pozniej dowiedzialam prowadzil firme i mial odlozona kase. Nalegal na intercyze zgodzialm sie, bo mial uraz z przeszlosci ze niby jakas kobieta wykorzystala go finansowo i odeszla. On dzieki mnei rozwinal swoje pasje. Jednak dosc szybko to wlasnie jemu przeszkadzalo iz wiecej zarabiam (tak sadze iz oto chodzi) bo ajk inaczej wytlumaczyc stopniowo narastajaca chec wzbogacenia sie i porownywania sie ze mna(sprawdza w komputerze wyniki firmy). Jest swietnym dyrektorem wiec zaproponowalam mu by byl dyrektorem generalnym mojej firmy i mai polowe akcji odmowil i zalozyl wlasna firme. Pomyslalam OK ale juz po polroku firma plajtowala zalozyl hipoteke na wlasne mieszkanie, wzial kredyt dokladal nie starczalo czulam jak szaleje. Popadl w totalna paranoje caly czas uwaza iz odbije sie. Po cichu wiec mu pomoglam doplacajac posrednikom by taneij mu sprzedawali dotujac jego frme ale ile mozna sama tez mam przez to problem. Teraz tyle doplacam ze jak tak dalej pojdzie to sama splajtuje pomimo wzrostu obrootw i co najwazniejsze zyskow o 10% w tym roku. Od  roku zero seksu. Nie moge od neigo odejsc bo wiem ze on zrobi glupstwo wo ole wyladuje pod mostem z powodu wlasnej intercyzy i jeszcze zabije sie z powodu swego ego sad Widzialam jak niszczy swoj pokoj bo cos zle poszlo w jego fimie. Jego brat tez nie raz slyszal jak on smial sie iz za kilka lat kupi moja firme choc przeciez wiedzial iz zbacznie szybciej splajtuje. Prawda jest taka ze on jest swietnym dyrektorem ale nie ma talentu do biznesu czego nigdy od neigo nie wymagalam. Jest  wysportowany ale nei meisniak za to go kochalam ale od  roku wlasna matka go nawet nie pzonaje.
Od dwoch meisiecy mam kochanka biednego czlowieka ktoremu pomoglam gdy zmarla mu matka a on pracujac w moejj firmie okazal sie niezwykle pracowity i inteligentny. Robie to z dobroci wobec niego(on wie ze nei odejde od meza) i checi poczucia choc namaistki bliskosci i seksu. Rozmawialam o tymz jjego bratem(on mnie rozumie) na sluch o kochanku on strasznie zpowaznail i widac przerazil sie i powiedizal tylko bym szybko rozbroila jego bron go bo podobno on zawsze chcial idealnie wypasc w swoim meskim przyjacielskim waskim gronie i ze to moze go doprowadzic do ostatecznosci. Ze potrafi byc bezwgledny czego raczej nie zauwaylam. Napisalam raczej poniewaz byla sytuacja w ktorej z jego strony byla wielka checi zwolnien w dobie szczytu stagnacji. Ja jednak  bylam bardziej ostrozna ze wzgledu na trudnosci w znalezienia wykwalifikowanego pracownika z tej branzy)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Straszna sytuacja partner czy rywal jak postapic

Poza tym nie bylo sytuacji w ktorej zauwazulam bym z jego strony bezwglednosc teraz boje sie. Cokolwiek zrobie bedzie  zle sad

3

Nie rozumiem po co na siłę i bez wiedzy męża dotowałaś  jego firmę? nie pomyślałaś że tym sposobem pozwalasz mu na być może dalsze zadłużanie się męża przez ten rok? gdyby firma upadła rok temu być może zobowiązania były by mniejsze?
Znalazłaś sobie kochanka z wybacz ale dość idiotycznych dla mnie pobudek,poinformowałaś brata męża o tym i dziwisz się,że on stał się bezwzględny i nieobliczalny? piszesz,że brat męża Cię rozumie ale weź pod uwagę,że to są zawsze bracia,jesteś pewna że mąż nie wie że masz kochanka?Dobrze wiedziałaś,że mężowi zależało na intercyzie bo sparzył się na poprzednim związku i teraz wycinasz mu taki numer.
Co zrobić w takiej sytuacji-przyznać się do wszystkiego,do potajemnego dotowania i kochanka o ile zależy ci na tym człowieku.

4

Z tego co wywnioskowałem ona napisała że to brat powiedział że on potrafi być bezwzględny. Jeszcze ta broń. W ogóle co to za związek w którym partner rywalizuje z partnerką ja bym nigdy tak nie postąpił. Widać kiepsko się dobraliście takie są związki z tzw "rozsądku"

Zaponialam hasla do serwisu orraz emaila (zrobilam nowy bo sluzbowego oraz osobistego nie urzywam z powodu mozliwosci spamu do rzeczy, juz wyjasniam.
Wczesneij mowilam ale wtedy szalal meczyl mnie ze zwroci, wiec postanowilam mu pomoc z ukrycia ale i tak wiem ze on sie tego domysla ale wypiera to. Sam siebie oszukuje, Widze to po jego mimice zachowaniu po prostu juz dobrze znam go. Znow mi dzis mowil ze jeszcze keidys kupi ma firme i ze ja na tym duzo zarobie. Druga sprawa to jego brat naprawde sie przestraszyl ze chyba on mnie zabije  a na koncu zabije sie sam. Nie napisalam ze byl bezwgledny, napisalam  ze moj maz taki potrafil byc ze potrafil do firmy z usmiechem przyjac ale i zwolnic pracownika. Ja zawsze wtedy jestem pwoazna, podobno zawsze po mnie wszystko widac.  . Podobno keidys taki nie byl, stal sie taki gdy wzial sie za wlasny biznes, z reszta ze zlym skutkiem tak jak obecnie.Wczoraj mi jego brat powiedzial ze on 5 lat temu grozil swojemu parnerowi biznesowemu by przystal na jego warunki.On slyszal ta rozmowe bo byl ponoc neidaleko i niedlugo potem i atk pomimo tego ze tamten przystal na jego warunki jego firma splajtowala. Zaczal wtedy pic ale brat go z tego wyciagnal.

Sytuacja jest patowa nie wiem co robic stoje na rozdrozu. Wydaje mi sie ze kazda droga prowadzi w przepasc. Zawsze radzilam sobie z wszystkimi swoimi przeciwnosciami losu ale teraz blakam sie jak dziecko we mgle.

Magnolia82 zap hasla napisał/a:

Sytuacja jest patowa nie wiem co robic stoje na rozdrozu. Wydaje mi sie ze kazda droga prowadzi w przepasc. Zawsze radzilam sobie z wszystkimi swoimi przeciwnosciami losu ale teraz blakam sie jak dziecko we mgle.

Utrzymywanie cudzego biznesu prowadzi tylko do upośledzenia płynności finansowej, a ponadto może spowodować problem z pasywnym dochodem. Mówisz, że ten związek powstał z rozsądku. Może teraz warto przewartościować ten 'związek' i zająć się wyłącznie sobą?

Zwiazek z poczatku byl z rozsadku ale potem przerodzil sie w glebsza przyjazn a w koncu w milosc z mojej strony. Wtedy akurat on zaczal postepowac jak rywal a nie partner sad

Dzis zaproponowalam mu drugi raz by polaczyl sie z moja firma ale odmowil. Dzis byl po tej rozmowie stracilam nadzieje na jakiekollwiek rozwiazanie.

10

Moim zdaniem popełniasz jeden błąd za drugim.
Przede wszystkim zajmij się swoją firmą i przestań "pomagać" mężowi za jego plecami. Gdyby Tobie powinęła się noga, on prawdopodobnie nie zrobiłby nic by Ci pomóc, miałby jeszcze satysfakcję. Z tego co piszesz, wynika, że on z Tobą rywalizuje, co to za związek?
Jego groźby, że kiedyś Cię wykupi, nie brzmią optymistycznie. Wygląda na to, że Wasze małżeństwo, to jakiś dziwny układ, w którym każde z małżonków próbuje sobie coś udowodnić, jednak zabrakło w nim miłości.
Daj spokój i przestań proponować mężowi udziały w swojej firmie, bo jeszcze zechce skorzystać i wtedy obydwoje będziecie mieli problemy. Nie jest, jak widać takim świetnym dyrektorem za jakiego go uważasz.
Sprawę kochanka pominę, bo uważam, że po prostu pogrążasz się.
Nie rozumiem też po kiego licha zwierzasz się ze wszystkiego jego bratu. To niepoważne i niebezpieczne. Nie masz żadnej pewności, że informacje jakie mu sprzedałaś nie wyjdą na światło dzienne.

11

Magnolia82 napisał/a:

WItam zaczne od tego iz mam wielki problem. Mamy po 30 lat poznalismy sie w pracy nasz zwiazek byl bardziej z rozsadku.  Ja prowadze rodzinna firme on szybko awansowal zostal dyrektorem. Jednak dawniej jak sie pozniej dowiedzialam prowadzil firme i mial odlozona kase. Nalegal na intercyze zgodzialm sie, bo mial uraz z przeszlosci ze niby jakas kobieta wykorzystala go finansowo i odeszla. On dzieki mnei rozwinal swoje pasje. Jednak dosc szybko to wlasnie jemu przeszkadzalo iz wiecej zarabiam (tak sadze iz oto chodzi) bo ajk inaczej wytlumaczyc stopniowo narastajaca chec wzbogacenia sie i porownywania sie ze mna(sprawdza w komputerze wyniki firmy). Jest swietnym dyrektorem wiec zaproponowalam mu by byl dyrektorem generalnym mojej firmy i mai polowe akcji odmowil i zalozyl wlasna firme. Pomyslalam OK ale juz po polroku firma plajtowala zalozyl hipoteke na wlasne mieszkanie, wzial kredyt dokladal nie starczalo czulam jak szaleje. Popadl w totalna paranoje caly czas uwaza iz odbije sie. Po cichu wiec mu pomoglam doplacajac posrednikom by taneij mu sprzedawali dotujac jego frme ale ile mozna sama tez mam przez to problem. Teraz tyle doplacam ze jak tak dalej pojdzie to sama splajtuje pomimo wzrostu obrootw i co najwazniejsze zyskow o 10% w tym roku. Od  roku zero seksu. Nie moge od neigo odejsc bo wiem ze on zrobi glupstwo wo ole wyladuje pod mostem z powodu wlasnej intercyzy i jeszcze zabije sie z powodu swego ego sad Widzialam jak niszczy swoj pokoj bo cos zle poszlo w jego fimie. Jego brat tez nie raz slyszal jak on smial sie iz za kilka lat kupi moja firme choc przeciez wiedzial iz zbacznie szybciej splajtuje. Prawda jest taka ze on jest swietnym dyrektorem ale nie ma talentu do biznesu czego nigdy od neigo nie wymagalam. Jest  wysportowany ale nei meisniak za to go kochalam ale od  roku wlasna matka go nawet nie pzonaje.
Od dwoch meisiecy mam kochanka biednego czlowieka ktoremu pomoglam gdy zmarla mu matka a on pracujac w moejj firmie okazal sie niezwykle pracowity i inteligentny. Robie to z dobroci wobec niego(on wie ze nei odejde od meza) i checi poczucia choc namaistki bliskosci i seksu. Rozmawialam o tymz jjego bratem(on mnie rozumie) na sluch o kochanku on strasznie zpowaznail i widac przerazil sie i powiedizal tylko bym szybko rozbroila jego bron go bo podobno on zawsze chcial idealnie wypasc w swoim meskim przyjacielskim waskim gronie i ze to moze go doprowadzic do ostatecznosci. Ze potrafi byc bezwgledny czego raczej nie zauwaylam. Napisalam raczej poniewaz byla sytuacja w ktorej z jego strony byla wielka checi zwolnien w dobie szczytu stagnacji. Ja jednak  bylam bardziej ostrozna ze wzgledu na trudnosci w znalezienia wykwalifikowanego pracownika z tej branzy)

Nie można nianczyc dorosłego człowieka. Powiem tylko tyle ze "pomagając" mezowi w biznesie tylko zaognilas, odsunelas problem. Gdyby wcześniej "upadl" byłoby już po. Jeśli az tak troszczysz się o meza, to ew. zaproponuj mu rente, taka jak maja wszyscy inni, 700zl/mies. w końcu jest człowiekiem tak jak inni, i nie należy mu się ani nic więcej, ani nic mniej, jeśli chcesz być opiekuncza i wdzieczna. Reszta to jakies Twoje wymyśly moim zdaniem, jakby tolerowanie "nalogu hazardzisty". Nie można być z jednej strony "swietnym" a z drugiej "beznadziejnym" w tym samym bo to sprzeczność. Dla mnie to jakbys bronila obrazu samej siebie przez to. Ciagniecie związku bez milosci, tez nie ma sensu. Zupelnie nie mogę się tu zgodzić z Twoim mysleniem, bo jest pokrętne i fałszywe. I nie ma nic wspólnego z pomocą komus. To jak oszukiwanie dziecka. Utrzymywanie go w jego iluzji. Ale z dobrem kogos nie ma to nic wspólnego. Tu się nie da nic zrobi i moim zdaniem nie powinno się nic zrobić, niezależnie od konsekwnecji, nawet tych najgorszych, lacznie z samobójstwem. Tak, tak tak wygląda wlasnie danei wolności wyboru komus. A jeśli sobie nie radzi psychicznie, to spokoj odnajdzie w szpitalu psychiatrycznym. Oderwie się wtedy od trosk tego swiata i pogodni za pieniadzem. To mu da więcej, niż najlepiej prosperujaca firma. To dobre rady, ale czy Ty potrafisz myslec w kierunku "dobrym"?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Straszna sytuacja partner czy rywal jak postapic

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024