zalegle alimenty niezasądzone - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » zalegle alimenty niezasądzone

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: zalegle alimenty niezasądzone

Witam.
Chce pozwać byłego męża o zaległe alimenty na córkę z tym,że dostaje już przez 1,5 roku. Dowiedziałam się,że mogę starać  się o zaległe alimenty na pozostałe 1,5 roku przez tan czas mi nie pomagał finansowo w utrzymaniu córki. Po rozwodzie jestem dopiero 1,5 roku ale z mężem nie jestem już 5 lat. Wcześniej mi nic nie płacił bo nie składałam pozwu o alimenty, ponieważ mieszkałam z córką w naszym wspólnym domu i mąż obiecał zostawić córce swoją część domu. W rzeczywistości nie zrobił tego i muszę spłacić byłego męża. Mam pytanie czy mam szanse na uzyskanie tych zaległych alimentów? A może miał ktoś podobnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zalegle alimenty niezasądzone

Mieszkaliscie ( ty i maz ) razem czy osobno w tym czasie?
Jestes w stanie udowodnic, ze ojciec dziecka nie bral udzialu w utrzymaniu dziecka?
Dla sadu najwazniejsze sa dowody.

3

Mieszkaliśmy osobno, on ze swoja nowa kobieta a ja z corką. Interesował się córką ale nie dawał mi pieniędzy na utrzymanie

4

dla sadu musisz miec dowod . Chociaz niewiem czy udało by ci sie wyegzekwowac zaległosci bo zazwyczaj zaległosci sa spłacane od wpłyniecia pozwu do sadu

5

Witam,
potrzebuję pomocy... Mam 26 lat,a mój ojciec nigdy nie płacił alimentów ani na mnie ani na brata... Teraz sama spodziewam się dziecka, o którym nie mam zamiaru mówić "dziadkowi"... Niestety on nie mając mojego potwierdzenia roznosi plotki o moim dzidziusiu na mieście... Co więcej, ma nową kobietę, która uprzykrza życie moje i mojej rodziny głupimi plotkami... W związku z tym chciałabym im utrzeć nosa i założyć mojego "kochanemu, troskliwemu tatusiowi, dzięki któremu skończyłam szkoły i studia" (tak on mówi o sobie na mieście,choć na edukację nie dostałam od niego złamanego grosza) sprawę o spłatę zaległych alimentów... Czy mam jakąkolwiek szansę na to???

6 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2015-03-10 07:49:21)

olga13 napisał/a:

potrzebuję pomocy... Mam 26 lat,a mój ojciec nigdy nie płacił alimentów ani na mnie ani na brata... Teraz sama spodziewam się dziecka, o którym nie mam zamiaru mówić "dziadkowi"... (...) on nie mając mojego potwierdzenia roznosi plotki o moim dzidziusiu na mieście... Co więcej, ma nową kobietę, która uprzykrza życie moje i mojej rodziny głupimi plotkami... W związku z tym chciałabym im utrzeć nosa i założyć(...) sprawę o spłatę zaległych alimentów... Czy mam jakąkolwiek szansę na to???

To prowokacja?
Troll?
CO trzeba zrobić i jakie warunki spełnić aby otrzymać alimenty, można bez problemu przeczytać w internecie.
Z powodu zemsty na ojcu, za rozliczne plotki, jeszcze nie słyszałam by zasądzono alimenty.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » zalegle alimenty niezasądzone

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024