Witam.
Chce pozwać byłego męża o zaległe alimenty na córkę z tym,że dostaje już przez 1,5 roku. Dowiedziałam się,że mogę starać się o zaległe alimenty na pozostałe 1,5 roku przez tan czas mi nie pomagał finansowo w utrzymaniu córki. Po rozwodzie jestem dopiero 1,5 roku ale z mężem nie jestem już 5 lat. Wcześniej mi nic nie płacił bo nie składałam pozwu o alimenty, ponieważ mieszkałam z córką w naszym wspólnym domu i mąż obiecał zostawić córce swoją część domu. W rzeczywistości nie zrobił tego i muszę spłacić byłego męża. Mam pytanie czy mam szanse na uzyskanie tych zaległych alimentów? A może miał ktoś podobnie?
Mieszkaliscie ( ty i maz ) razem czy osobno w tym czasie?
Jestes w stanie udowodnic, ze ojciec dziecka nie bral udzialu w utrzymaniu dziecka?
Dla sadu najwazniejsze sa dowody.
Mieszkaliśmy osobno, on ze swoja nowa kobieta a ja z corką. Interesował się córką ale nie dawał mi pieniędzy na utrzymanie
dla sadu musisz miec dowod . Chociaz niewiem czy udało by ci sie wyegzekwowac zaległosci bo zazwyczaj zaległosci sa spłacane od wpłyniecia pozwu do sadu
Witam,
potrzebuję pomocy... Mam 26 lat,a mój ojciec nigdy nie płacił alimentów ani na mnie ani na brata... Teraz sama spodziewam się dziecka, o którym nie mam zamiaru mówić "dziadkowi"... Niestety on nie mając mojego potwierdzenia roznosi plotki o moim dzidziusiu na mieście... Co więcej, ma nową kobietę, która uprzykrza życie moje i mojej rodziny głupimi plotkami... W związku z tym chciałabym im utrzeć nosa i założyć mojego "kochanemu, troskliwemu tatusiowi, dzięki któremu skończyłam szkoły i studia" (tak on mówi o sobie na mieście,choć na edukację nie dostałam od niego złamanego grosza) sprawę o spłatę zaległych alimentów... Czy mam jakąkolwiek szansę na to???
6 2015-03-10 07:48:47 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2015-03-10 07:49:21)
potrzebuję pomocy... Mam 26 lat,a mój ojciec nigdy nie płacił alimentów ani na mnie ani na brata... Teraz sama spodziewam się dziecka, o którym nie mam zamiaru mówić "dziadkowi"... (...) on nie mając mojego potwierdzenia roznosi plotki o moim dzidziusiu na mieście... Co więcej, ma nową kobietę, która uprzykrza życie moje i mojej rodziny głupimi plotkami... W związku z tym chciałabym im utrzeć nosa i założyć(...) sprawę o spłatę zaległych alimentów... Czy mam jakąkolwiek szansę na to???
To prowokacja?
Troll?
CO trzeba zrobić i jakie warunki spełnić aby otrzymać alimenty, można bez problemu przeczytać w internecie.
Z powodu zemsty na ojcu, za rozliczne plotki, jeszcze nie słyszałam by zasądzono alimenty.