Ryby a zdrowie - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-03-14 09:59:34

Michaśka
Niewinne początki

Ryby a zdrowie

Wszyscy dookoła mówią, że warto jeść ryby, bo korzystanie wpływają nma nasze zdrowie.
Zampominamy jednak, że zawierają one dioksyny w tym metylortęć, jakie gromadzą się w tkankach ryb z powodu zanieczyszczenia środowiska. Więc chyba nie do końca są takie zdrowe! Czy ktoś może to wyjaśnić?

#2 2008-03-14 16:04:15

Carol
Słodka Czarodziejka

Re: Ryby a zdrowie

Owszem zawieraja te substancje, ale by zaszkodzily czlowikowi trzeba by jesc ryby w naprawde duzych ilosciach. Najzdrowsza jest urozmaicona dieta, kazdego po trochu z przewaga zdrowych produktow.

Psycholog z wyksztalcenia.
Obszar zainteresowan: piękno człowieka.

#3 2008-03-16 15:44:52

Suzzen
Dobry Duszek Forum

.

Ostatnio edytowany przez Ewa (2009-02-21 12:53:11)

#4 2008-10-08 00:45:02

begar
Wkręcam się coraz bardziej

Istotne jest też skąd ryby pochodzą, jak są przechowywane. Trzeba zawsze zwracać uwage na świeżość. Ja zawsze kupuję w Realu- moja siostra tam sprzedaje, więc mam wtykę;) i wiem, że mają towar pierwszej jakości i  nie natknę się na nic nieświeżego.
Ryby fantastycznie działaja na skórę, paznokcie i włosy. Poza tym bardzo je lubię:>

#5 2008-10-14 14:06:15

Iroko
Zaglądam tu coraz częściej

Jestem nowym użytkownikiem i nie mogę dodawać linków ale chciałam wszystkim miłośnikom ryb, ku przestrodze polecić przeczytanie artykułu na blogu olalazar.blox.pl
albo wpiszcie w google "panga ryba" i druga pozycja to będzie to.
Bardzo mną to wstrząsneło, lubiłam pangę, często robiłam, dawałam dzieciom...

#6 2008-10-14 17:53:16

Danusia
Zbanowany

Lubię karpia- i to nie tylko z okazji Wigilii.Ryba ta ..... wiąże się ze wspomnieniami z moim tatą.Zachorował  na raka i brał chemię.Po każdorazowym przyjeździe ze szpitala nie tolerował nawet zapachu mięsa.Jadł tylko ryby,śledzie i jajka.W czasach ,o których piszę - trudno było zdobyć cokolwiek - ryb nie wyłączając.Jeśli już komukolwiek udało się kupić ryby - to były karpie,bo mieszkamy niedaleko gospodarstwa rybackiego.Ja Mu je zawsze przyrządzałam,a jak poczułam ten cudny zapach smażonej ryby- myślałam,że język mi  ucieknie- ale wiedziałam.......... nie wolno ruszać...... bo to dla taty.Tata nie żyje od wielu lat- a ja  dotąd jak sobie chcę poprawić humor- kupuję karpia.I.......... pomaga.

#7 2008-10-14 20:36:24

atina
Zbanowany

Moja rodzinka uwielbia rybę,najczęściej jest to karpik.Szczególnie teraz w okresie jesiennym,kiedy mamy stały dostęp do świeżutkiego(mamy własny staw).Wiem że jest to rybka zdrowa,gdyż mieszkamy w bardzo ekologicznym miejscu,tym bardziej wiem czym są one karmione.smile Staram się żeby przynajmniej raz w tygodniu gościła na naszym stole.A ja osobiście najbardziej lubię sandacza,pycha.tongue

Miłość - to dwie dusze w jednym ciele. Przyjaźń - to jedna dusza w dwóch ciałach. A gdy miłość łączy się z przyjaźnią, powstaje wówczas jedność podwójna i zupełna.

#8 2008-10-17 15:42:43

aktywna
Niewinne początki

Ja ostatnio jestem pod wrażeniem kampanii prorybnej w TV. Spotkałyście się z tymi śmiesznymi reklamami, że ryba dobra na cerę, skórę itp?

O pandze też się nasłuchałam. Przyjeżdża do nas z Chin i nikt w Polsce nie widział jej pływającej. Jej mówię "nie". Natomiast inne mrożone często kupuję. Filet mrożony (fajny pakowany z mintaja), tilapię (o tej rybie nic nie wiem, pojawiła się niedawno i bardzo mi smakuje), no i 100% paluszki rybne.

#9 2008-10-21 18:39:38

czarna w czerwone kropki
Dobry Duszek Forum

tylko i tak najzdrowsze jest sushi, bo kwasy moega-3 giną w wysokiej temperaturze, więc w smażonej rybce czy gotowanej to już ich jest tam niewiele

biedronka morderca ]:-P

#10 2008-11-04 13:44:43

alfaiomega
Zaglądam tu coraz częściej

NIE MA CHYBA NIC ZDROWSZEGO NIZ RYBKA NA OBIAD

#11 2008-11-04 14:53:41

Malwinka317
Woman In Red

Iroko napisał:

Jestem nowym użytkownikiem i nie mogę dodawać linków ale chciałam wszystkim miłośnikom ryb, ku przestrodze polecić przeczytanie artykułu na blogu olalazar.blox.pl
albo wpiszcie w google "panga ryba" i druga pozycja to będzie to.
Bardzo mną to wstrząsneło, lubiłam pangę, często robiłam, dawałam dzieciom...

Domyslam sie, ze chodzi o sposob ich rozmnazania.To prawda, czytałam o tym , niezły czad.
Poza tym przestroga dla wszystkich dziewczyn, nie kupujcie pangi czerwonej, straszna ohyda.

Wlasciwie teraz człowiek czego nie zje, nawet z własnego ogródka to zawiera chemie...

Hell is other people.
Jean-Paul Sartre,French philosopher

Stopka forum