Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-03-12 18:13:37

noelka
Gość

jak zrobić, ładne duże fale na włosach

Mam półdługie włosy i zawsze chciałam mieć takie ładne duże fale bo uważam ,ze takie fale na włosach są kwintesenscją kobiecości. Ostatnio się za to zabieram, kupiłam duże wałki itd, niestety moje fale rozprostowują się w ciągu dwóch godzin. Cyz możecie polecić jakiś kosmetyk , który je utrwali na dłużej (no i nie będzie ich wysuszał i nie sklei) ?

#2 2008-06-26 18:07:06

Hekate
Zaglądam tu coraz częściej

Re: jak zrobić, ładne duże fale na włosach

probowalas lakierow lub pianek?

#3 2008-07-30 21:57:18

czystajaklza24
Niewinne początki

Nie wiem czy dokładnie chodzi Ci o takie fale, ale efekt jest wg mnie bardzo dobry. Spróbuj po umyciu, kiedy włosy już same lekką przeschną, zbierać po małych pasmach włosów, następnie skręcaj je, ze skręconych zrób niby koka i zepnij je by pozostały skręcone, ja osobiście do spięcia używam najnormalniejszych wsuwek do włosów. Ściąg wsuwki, kiedy włosy jeszcze nie do końca przeschną i lekko rozczochraj je palcami. Broń Boże, nie rozczesuj ich szczotką lub grzebieniem. Po takim skręcaniu fale utrzymują mi się przez cały dzień i nawet po przespanej nocy efekt pozostaje bez zarzutu.
Staraj się jednak nie robić za cienkich pasm do skręcania, ponieważ po wyschnięciu może Ci powstać, delikatnie mówiąc, siano na głowie. Myślę, że po kilku próbach, sama zorientujesz się co i jak.

Powodzenia smile

#4 2008-09-30 10:41:56

yamejka
Gość

polecam karbownice ale nie tę wkładkę do drobnego karbowania, tylko do dużych fal wygląda bombowo. Fakt że włosy się trochę niszczą ale są teraz karbownice z para , poza tym taka fryzura trzyma się KILKA DNI

#5 2008-10-01 19:38:33

martija
Zaglądam tu coraz częściej

To czy fale utrzymają się długo zależy od rodzaju włosów. Jeśli masz stywne wlosy to małe szanse, że kosmetyk pomoże. Jeśli w falach czujesz się dobrze, możesz zrobić lekką trwałą na grube wałeczki i suszyć je dyfuzorem.

#6 2008-10-01 20:36:38

asiulek
O krok od uzależnienia

Mam naturalnie kręcone ( nie falowane - tylko loki ) długie włosy. I powiem tak - kiedy już uzyskasz fale o jakie Ci chodzi to warto je utrwalić. Ja używam serii Nivea do włosów kręconych i fal. Do wyboru masz pianki , lakier do włosów. Naprawdę polecam.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum