Żelazo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Żelazo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Żelazo

Witam byłam wczoraj ba pobraniu krwi do ogólnych badań i lekarka dziś mi zadzwoniła i powiedziała ze mam za mało żelaza że komo powinnam mieć 150 a mam 50 czy jest na prawdę źle proszę o konkretne informacje.

A skłoniło mnie tam pójść bo jakoś dziwnie się czuje od jakiegoś czasu....?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żelazo

Albo Twoja lekarka to przepraszam głupek, albo nie zrozumiałaś bo norma dla kobiet to 37-145, więc gdybyś miała 150 to było by już za dużo. 50 to żelazo w normie, więc przyczyną złego samopoczucia w Twoim wypadku nie jest zbyt mała ilość żelaza

3

To jest norma ale norma blisko pogranicza i dlatego możesz się źle czuć tym bardziej, że jest teraz taki okres roku że pogoda na polu dokłada się do złego samopoczucia. Mojej znajomej lekarka na niedobór żelaza zaleciła jedzenie dużej ilości warzyw i owoców zawierających chlorofil, głównie brokuły. Mimo że żelazo masz niby w normie to powinnaś je uzupełnić napewno bardziej takimi naturalnymi metodami niż środkami z apteki chociaż jak Ci lekarz zaleci witaminy w tabletkach to też możesz spróbować z tym że ja radzę skonsultować się z jeszcze jednym lekarzem.

4

Ona ma żelazo w normie i nie musi go uzupełniać i proponuję zmienić lekarza, bo jeżeli lekarka twierdzi że powinna mieć żelazo na poziomie 150 no to fajnie że zaleca pacjentom wyższy poziom żelaza niż zalecany, przypominam że nadmiar tak jak i niedobór jest niewskazany, a wręcz szkodliwy.

5

Wrr to co według Ciebie znaczy te żelazo 50 ..?

6

Że- powtarzam, jest w NORMIE.

7

Też mi się wydaje, że się nie zrozumiałyście, bo 150 to zdecydowanie dużo. 50 to mało być może, ale ciągle w granicach normy.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Żelazo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024