szybko pogłebiająca sie wada wzroku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » szybko pogłebiająca sie wada wzroku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: szybko pogłebiająca sie wada wzroku

Wiatm kobiety,dziewczyny,panów i proszę o radę   moja córka w sierpniu skończy 16 lat i bardzo jej leci  wzrok ma wadę - 6,5 grube szkłą ,które ładnie nie wyglądają na korektę wzroku i na soczewki okulistka powiedziałą ze jest za młoda  dodam że nikt w rodzinie nie ma tak dużej wady wzroku my z męzem inie nosimy wcale okularów,tylko tęsciowa i męza siostry ale ta wada u nich nie jest tak duża   Córka okulary zaczęła nosic mając 9 lat i tak co 2 lata wzrok się pogarsza  było -2,5  -4,75 a teraz - 6,5   Może ktoś z was wie co jest dobre na wzrok ,żeby przynajmniej tą wadę trochę zatrzymać  słyszałam że jagody  poradźcie coś  Ewa

Zobacz podobne tematy :
Odp: szybko pogłebiająca sie wada wzroku

Beta karoten jest dobry na wzrok (a konkretnie jego niedobór jest przyczyną słabego widzenia o zmroku). Czyli np. marchewka. Ale to nic nie pomoże, wpływ jedzenia czy jakichkolwiek suplementów będzie praktycznie żaden. Radzę porozmawiać z okulistą nad jakąkolwiek możliwością operacji (chociaż je się robi dopiero po 18 r. życia) czy jakimiś sposobami ochrony wzroku. Suplementy, jakieś tajemnicze mikstury to wyrzucanie pieniędzy w błoto, co najwyżej może się poprawić na zasadzie placebo.

3 Ostatnio edytowany przez ewabielecka-1975 (2015-01-17 20:25:55)

Dziękuję Czarodziejko
za odpowiedz,niestety moje dziecko nie je marchewki ani w zupie,ani surowej tylko w sałatce lub surówce a tak jak pisałam jeszcze jest za młoda na korektę,,pozdrawiam

4 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2015-01-17 20:35:54)

Nie wiem jak jest obecnie, ale ja również w dzieciństwie (7 lat) miałem wykrytą wadę wzroku, która podobnie jak u Twojej córki cyklicznie sie pogłębiała. Zatrzymała sie w pewnym momencie i juz był spokój - tak w wieku ok 17-18 lat. Okulista - z tego co pamietam - stwierdził, ze to (ta rosnąca wada wzroku) było związane z jakimis zaburzeniami w okresie dorastania. Też miałem zalecenia picia soku z marchwi w duzych ilosciach a takze dostawałem jakieś zastrzyki domięśniowo, ale jakie - nie pamietam. Faktem jest, ze też przez pewien czas byłem zaniepokojony tą pogłębiającą się wadą. Sugeruję jakies konsultacje, najlepiej z kilkoma okulistami - z pewnoscią to coś pomoże.

5

Ddzięki ,trochę mnie pocieszyłeś,nie wiem czy to ma związek z tym że moja córka była leczona na niskorosłość miałą wszystkie badania ,i wszystko jest ok  ale może to cos wtedy zaczęło się dziać ze wzrokiem.Sama nie wiem,,pozdrawiam,miłego wieczorku życzę.

6

Witaj  Ewo

Ja również  od 1 klasy Szkoły Podstawowej musiałam nosić okulary i również minusy.
W bardzo szybkim tempie pogłębiała się wada wzroku.... leciał do pewnego momentu
zatrzymał się na -8  ,,,

Co do Choroby o jakiej piszesz ...wyczytałam że właśnie przez leczenie tej choroby
zdarzają się kłopoty ze wzrokiem.... utratą masy ciała itp.

Pozdrawiam  smile

ja również skonsultowałabym to z okulistą , jak i z Instytucją gdzie leczona była niskorosłość.

7

Nie okulista, tylko badania ogólne: hormony, krew itp. Taki kompleksowy przegląd. Trzeba zobaczyć czy czegoś Twojej córce nie brakuje. Poza tym mniej telewizora, komputera, smartfona.
Długi wyjazd bez telefonu w tereny z dużą ilością zieleni !!!!
A na koniec okulista, ale nie zwykły konował, tylko ktoś z uniwersytetu medycznego z dorobkiem.
Okulary NIE SĄ ROZWIĄZANIEM i mogą pogarszać (przyspieszać) wadę.

8

Jest nadzieja na zatrzymanie się pogłębiania wady wzroku po zatrzymaniu się okresu wzrostu. Przynajmniej tak stwierdził okulista u mojego syna. I rzeczywiście - w wieku 18 lat wada przestała się pogłębiać. Ale korektę wzroku można zrobić dopiero po ukończeniu 21 lat, bez względu na płeć.

9

Najskuteczniejszą metodą hamowania krótkowzroczności jest obecnie stosowanie ortosoczewek. Są to soczewki twarde, które zakłada się na noc i rano po zdjęciu ostrość wzroku jest zachowana bez zakładania okularów czy zwykłych soczewek. Dodatkowo zahamowany jest proces narastania krótkowzroczności, który widoczny jest u  córki. Istotne jest jak najszybsze zastosowanie leczenia, aby móc osiągnąć najwyższą skuteczność, która w różnych publikacjach naukowych na całym świecie waha się pomięzy 55%  a 100%. Aby uzyskać więcej informacji zapraszam na stronę ortokorekcja.waw.pl oraz kontrolakrotkowzrocznosci.waw.pl
Zespół OKULUX

10

szwagierka zrobiła sobie laserową korekcje, opowiadała ,że zbyt miło nie było...

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » szybko pogłebiająca sie wada wzroku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024