Pomocy! Biore tabletki rigevidon od jakiegos roku. Przewaznie biore o godzinie 20 . w poniedzialek zapommialam o tabletce a we wtorek rano doszlo do stosunku. Wieczorem o 20 wzielam normalnie kolejna tabletke o 20 w srode rowniez wzielam kolejna . Czy mam powody do obaw?
Z tego co czytalam na roznych forach medycznych pominiecie tabletki w 2 tyg jest najmniej szkodliwe dla ochrony.
Jednak z pewnoscia lepiej stosowac dodatkowa antykoncepcje.
A ja mam pytanie gdy wzielam w niedziele tableteke okolo godziny 8 , a dopiero w środę nastepna ale okolo godz 1 w nocy i tego samego dnia doszlo do stosunku może dojść do zaplodnienia? Od jakiegoś czasu znowu biorę tabletki i mam problem z pamiętaniem o nich nie wiem jak narzucić sobie dyscyplinę żeby je brać o jednej o tej samej godzinie.
A ja mam pytanie gdy wzielam w niedziele tableteke okolo godziny 8 , a dopiero w środę nastepna ale okolo godz 1 w nocy i tego samego dnia doszlo do stosunku może dojść do zaplodnienia? Od jakiegoś czasu znowu biorę tabletki i mam problem z pamiętaniem o nich nie wiem jak narzucić sobie dyscyplinę żeby je brać o jednej o tej samej godzinie.
Pominiecie wiecej niz jednej tabletki moze doprowadzic do owulacji szczególnie jesli zaczynasz tabletki. Najwieksze zagrozenie nastepuje w 1 tyg ich brania. Nie napisałaś ktore tabletki pomylilas i ile juz je bierzesz.