Koleżanka - Kraków :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Koleżanka - Kraków :)

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Temat: Koleżanka - Kraków :)

Cześć. Jestem tu nowa ale forum śledzę od jakiegoś czasu. Mam 20 lat, studiuję, jestem z Krakowa. Chętnie poznałabym kogoś do pogadania czy to przez internet czy spotkanie 'face to face' na jakąś kawę, piwko big_smile. Pomimo że mam koleżanki to czasami, jak chyba każdemu, doskwiera mi samotność. Wychodzę z założenia, że fajnych ludzi do spędzenia czasu nigdy za wiele więc postanowiłam napisać tutaj, a nuż się ktoś znajdzie smile. Niestety nie mam jakiegoś konkretnego hobby, cały czas go poszukuję sad ale lubię pooglądać dobre dramaty, wybrać się na koncert, potańczyć w klubie bądź przeczytać jakąś wciągającą książkę. Moim noworocznym postanowieniem jest wybrać sie na siłownie i do wakacji ujędrnić dolne partie ciała big_smile więc jeżeli jest na sali ktoś kto jest obeznany w temacie i byłby chętny pomóc to również zapraszam do kontaktu smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Koleżanka - Kraków :)

Witam smile

czesc wszystkim smile mam mega duzego dola... dzisiaj oddalam pierscionek bylem narzeczonemu.. nie wiem co mam zrobic mam mieszane mysli .. chyba nie chce dluzej trwac w tym patologicznym zwiazku..  jestem tu bo tak naprawde licze na to ze ktos z boku pomoze mi albo naswietli mi ta cala sytuacje inaczej sad

4

Madzia2133 jesteś?potrzebujesz pogadac to jestem..potrafię sluchac i jak nede potrafiła doradze

5

Hej Aga smile.
Madzia, napisz coś więcej, załóż wątek a na pewno ktoś Ci pomoże smile

6

Cześć smile

7

Cannea hej :)obliviate heej smile

8

Cannea hej :)obliviate heej smile

Cześć dziewczyny, ja też obecnie mieszkam w Krakowie smile Nowi znajomi mile widziani smile Macie ochotę na jakieś spotkanie w ten weekend? Obliviate, również od nowego roku chciałabym co nieco ujędrnić:p , ale preferowałabym np bieganie lub basen więc jakbyś była zainteresowana to daj znać.

10

Niezdecydowana, jak masz ochotę to pisz na maila: oblivi7te@gmail.com bo tutaj się nie da wysyłać wiadomości sad

11

Hej dziewczyny big_smile również studiuję w Krakowie smile jestem 22 letnim okazem mola książkowego z zamiłowaniem do muzyki i filmów.  chętnie pogadam, popiszę, pójdę na kawę/ciacho/piwo do kina/klubu lub pozwiedzam Kraków smile

12

Obliviate : mail już do Ciebie poleciał wink

Cześć niebieski kubek big_smile Co do muzyki to bardzo chętnie poznam Twoje "klimaty", z filmami gorzej, bo rzadko oglądam więc jestem laikiem. Widziałam , że ostatnio wszedł do kin Paddington, nie jest to kino najwyższych lotów ale wygląda sympatycznie i myślę, że tak na dobry humor bajeczka zawsze spoko. Z koncertów proponuję coś w Harris Piano Jazz Bar, jeżeli chodzi o ceny to piwo jest tam za dyszkę, więc jak już coś to lepiej napić się gdzieś indziej tongue

13

Niebieski kubek, jaka muzyka i jakie filmy? big_smile

Niezdecydowana, odpowiedź poleciała big_smile

14

Niezdecydowana i Obliviate, jeśli chodzi o muzykę, lubię zespoły lat 60/70, przede wszystkim Led Zeppelin, The Doors, Yes,  Simon & Garfunkel (w zależności od nastroju), ostatnio zaczęłam więcej słuchać Jethro Tull. Co do współczesnej muzyki, uwielbiam The White Stripes, Melę Koteluk, piosenki Fisza i Emade, muzykę filmową, ogólnie wszystko co się da usłyszeć w radiowej Trójce <3

Jakie filmy? hm, lubię twórczość Tima Burtona, najnowsze polskie filmy jak np "Wszystko co kocham", "Rewers", "Nieulotne", jak już przetrwam egzaminy tongue zamierzam wybrać się na "Hiszpankę". Inne ulubione filmy to "Tylko kochankowie przeżyją" (no i ta muzyka :3), "Monty Python i święty Graal", "Bracie, gdzie jesteś?","Nietykalni", "Senność", "Lore"... a ostatnio rozglądam się za jakimiś fajnymi thrillerami.

Niezdecydowana, pewnie, że bajki zawsze są dobre smile chętnie wybiorę się na "Paddingtona", a pomysł z koncertami w Harris Piano Jazz Bar brzmi ciekawie wink

Obliviate, też sobie obiecałam, że w tym roku zacznę chodzić na basen, tylko muszę podleczyć się trochę, no i w końcu kupić klapki big_smile

pozdrawiam Was smile

15 Ostatnio edytowany przez obliviate (2015-01-09 17:15:22)

U mnie w domu również często sobie Trójka gra i lubię posłuchać aczkolwiek sama preferuję coś lżejszego smile

Też z chęcią obejrzałabym jakiś dobry thriller. Jak jakiś znajdziesz możesz się nim podzielić.

Co do basenu to chyba dogadacie się z niezdecydowaną, bo ja nie umiem pływać i nie zanosi się na to żebym się kiedykolwiek nauczyła, uraz z dzieciństwa big_smile

16

Cześć dziewczyny.

Niebieski Kubek: Z tego co napisałaś to The Doors i Mela Koteluk super. Simon & Garfunkel właśnie sprawdzam https://www.youtube.com/watch?v=hNsyDBFMiTY i okazuje się, że mimo iż nazwa nic mi nie mówi to jednak dochodząc do 14 minuty, znam 3 piosenki smile A reszty zespołów nie kojarzę. Ze swojej strony bardzo mocno polecam Zaz, Bryana Adamsa, Tracy Chapman, Maję Kleszcz o przecudownym głosie, ostatnio słucham również Dawida Podsiadło. Z filmowych to soundtrack Piratów z Karaibów i Amelii. Zdarza mi się również słuchać jakichś komercyjnych wykonawców typu Rihanna, wszystko zależy od nastroju. Mogłabym jeszcze parę powymieniać ale to może następnym razem.
Hmm,Trójki to słucham sporadycznie podczas dłuższych rodzinnych podróży i ostatnio, dokładnie 26 grudnia, akurat było parę dziwacznych piosenek typu jakiś japoński metal big_smile
Z filmów które wymieniłaś znam Nietykalnych oraz Senność i jeżeli o nią chodzi to książka bardziej mi się podobała, jak to zwykle bywa trochę się wkurzałam podczas oglądania bo coś tam przedstawili nie tak jak to było u Kuczoka lub w mojej wyobraźni tongue
Ok to w takim razie kwestia dogadania gdzie i kiedy wink Co do basenu to faktycznie ja wspominałam. Chodziłam jakoś od końca listopada, w niedziele z samego rana na AGH żeby uniknąć tłoku. W nowym roku również mam taki zamiar, a jak się da to 2 razy w tygodniu, tak więc jeżeli pora Cię nie przeraża to zapraszam.

Obliviate,co masz na myśli mówiąc coś lżejszego smile?

17 Ostatnio edytowany przez jutrom (2015-01-09 22:33:00)

Hej, ja również jestem z Krakowa, w zasadzie od niedawna, bo dopiero co zaczęłam studia w październiku smile Mam 19 lat i niestety przeprowadzka tutaj sprawiła, że nie bardzo mam z kim spędzać wolny czas. A baaardzo lubię wyjść gdzieś na kawkę, jedzonko, do kina, na drinka do klubu czy pubu smile Ja chodzę na siłownię do Pura Angel city (niestety nieregularnie tongue), jeżeli może któraś z Was też jest tam zapisana to chętnie wybiorę się na jakieś wspólne ćwiczenia big_smile
Z książkami ostatnio u mnie kiepsko, chociaż kiedyś bardzo dużo czytałam, więc od nowego roku podjęłam się wyzwania książkowego. Zaczęłam od Złodziejki książek smile No i jestem wielką fanką filmów oraz muzyki.

18

Niezdecydowana, chyba nie do końca dobrze się wyraziłam big_smile. O ile the Doors lubię to Led Zeppelin do mnie nie przemawia. W sumie nie mam jakiegoś bardzo sprecyzowanego gustu muzycznego. Na co dzień słucham czegoś typu Franz Ferdinand, the Killers, Coldplay, Muse, RHCP czy Arctic Monkeys. Ale lubię też piosenki Rihanny, Kanye Westa, Beyonce, Iggy Azalea, Bruno Marsa czyli to co leci w radiu. Z polskich z kolei Hey i Kaśka Nosowska <3, Rojek, Brodka. Ostatnio pokochałam też the Dumplings i xxanaxx.

Hej Jutrom! Fajnie że do nas dołączyłaś smile. Co do Pure to niestety źle mi się kojarzy ta siłownia, poza tym dosyć drogo mają. Ja czekam aż mi w lutym otworzą Platinium w g.Bronowice big_smile.

19 Ostatnio edytowany przez niebieski kubek (2015-01-10 12:43:24)

Hej!

rzeczywiście pomyliłam się z tym basenem wink Niezdecydowana, możemy się umawiać na pływanie big_smile tylko będę mogła pójść dopiero za dwa tygodnie. Ostatnio mam fazę właśnie na muzykę z "Amelii" smile i też lubię posłuchać Dawida Podsiadło. Zaz również jest fajna. Tracy Chapman nie kojarzę, ale trochę posłuchałam na YT i podoba mi się. A z wykonawców komercyjnych to własnie  zależnie jaki nastrój czasem włączę sobie Shakirę.

Obliviate, też lubię Brodkę, Hey i Nosowską smile. O i zapomniałam jeszcze napisać o Steczkowskiej. Z thrillerów/kryminałów/horrorów mogę jak na razie polecić coś książkowego,np. wszystko co napisał Miłoszewski. Kilka miesięcy temu przeczytałam "Domofon" i przyznam się, że potem przez parę tygodni było mi trochę nieswojo gdy jechałam uczelnianą windą tongue no i seria o prokuratorze Szackim też mi się podobała i tu nawet film się znajdzie, bo niedawno do kin weszła ekranizacja "Ziarna prawdy". Tylko jeśli chodzi o thrillery, kryminały itd.,to dopiero niedawno zaczęłam się bardziej nimi interesować i możliwe, że jeśli dłużej siedzisz w tym temacie, to niekoniecznie te książki, o których napisałam będą Ci się podobać.

Cześć Jutrom! smile

a tak w ogóle, to może któraś z Was ma ochotę wyskoczyć na kawę w tym tygodniu? Proponuję wtorek smile, jestem wolna od 16.30.

20

obliviate no niestety ja też jestem średnio zadowolona, ale umowa podpisana i dopiero w kwietniu mogę zmienić siłownię sad

niebieski kubek bardzo chętnie bym się spotkała, ale najbliższy tydzień mam straaasznie zawalony przez uczelnię. Natomiast weekend wolny, więc wtedy jestem otwarta na wszelkie propozycje big_smile

21

Jutrom: Miło, że do nas zawitałaś smile Wiem coś o tym, mam ten sam problem. Co do wyjść to ja jestem jak najbardziej chętna, zwłaszcza jeżeli chodzi o jedzenie. Znasz jakieś ciekawe smaki w Krakowie? Ja ostatnio podczas spaceru odkryłam naleśnikarnię Pies Panista, co prawda jeszcze tam nie byłam, ale z komentarzy na ich fejsbukowym profilu wnioskuję iż jest bardzo smacznie smile

Obliviate: Ok, rozumiem big_smile Co do Led Zeppelin to chyba znam tylko jedną piosenkę, którą wszyscy kojarzą : Stairway to heaven, a poza tym to chyba reszty nie sprawdzałam, więc nie wiem co może Ci nie odpowiadać smile A co do reszty to większość znam i lubię, na pewno sprawdzę the Dumplings, xxanaxx i Franz Ferdinand.

Niebieski kubek: Dobra to daj znać jak będziesz chciała się wybrać smile Cieszę się, że Ci się podoba ta muzyka, a Maję sprawdziłaś ? Jak dla mnie jest genialna ale mam świadomość, że jej głos jest specyficzny i nie każdemu podpasuje. Myślę, że nad muzyką można by jeszcze trochę debatować, sporo tego. Wczoraj akurat wybrałam się z koleżanką do Harrisa, grał zespół Levi: świetny wokal+harmonijka=magiczny bluesowy klimat smile Grali już tam parę razy więc jak pojawią się znowu to może akurat będziecie miały okazję posłuchać. Co do kawy bardzo chętnie, ja to bym wyszła nawet i dzisiaj, strasznie nie chce mi się uczyć:D Ale trochę późno na zgadywanie tongue Więc wstępnie zgadzam się na wtorek wink

22

Niebieski Kubek, zainteresowałaś mnie tym "Domofonem", postaram się po niego sięgnąć. Chociaż po drugim namyśle już teraz nie przepadam za windami.. big_smile Ja z thrillerów czytałam tylko serie Stiega Larsona i też mogę spokojnie polecić. Co do kawy to chętnie ale niestety we wtorki siedzę do wieczora na uczelni. ;/

Jutrom, no i będą chcieli Cię zatrzymać za wszelką cenę big_smile. A można wiedzieć gdzie chodzisz? Angel City, Bonarka czy G.Kazimierz?

Niezdecydowana, z tej trójki szczególnie polecam Franz Ferdinand. Lekka, przyjemna muzyka, wydaje mi się że dla każdego. Poza tym ja sama mam do nich ogromny sentyment i mega dobrze mi się kojarzą ich piosenki big_smile. A jeżeli chodzi o jedzenie to osobiście rzadko jadam na mieście ale dużo moich znajomych chwali sobie Dynię, Tekturę, Warsztat na śniadanie Charlotte

23

Ja do tej pory raz jadlam w naprawde fajnym miejscu, ale nie pamietam nazwy. Cos zwiazanego z papryka i bylo to na ulicy Poselskiej. Pyszny makaron! A i bylam na chai tea i kanapce w coffea castor, rowniez swietne ale ceny to nie wiem skad oni wzieli tongue A wlasnie z knajp znalezionych na internecie to chcialabym pojsc do Zdrowe Love. Ciekawy pomysl na menu, bylyscie moze? smile

Nie watpie obliviate haha big_smile Chodze do angel city. A masz jakies doswiadczenia z ta silownia ze zle ci sie pure kojarzy? smile

Kurcze jestescie odwazne z tymi thrillerami wink ja naleze do osob, ktore unikaja horrorow i tym podobnych. Jak wiekszosc dziewczyn placze na filmach, to ja zawsze podskakuje ze strachu, nie wazne czy rzeczywiscie stalo sie cos strasznego czy ktos np wystrzelil z broni, a ja sie tego nie spodziewalam. big_smile ostatni horror jaki widzialam to obecnosc i bardzo zle to wspominam. Chociaz przyznam, ze bylo kilka horrorow, ktore mnie zaciekawily i fajnie sie ogladalo. A wy macie jakies ulubione?

24

Cześć, mieszkam od 4 lat w Krakowie. Fajnie, że jest nas tu więcej:)

25

Obliviate: Ja w krakowie, nie licząc sporadycznych wizyt w śmieciowym żarciu typu mcdonald tongue, jadłam tylko raz gdzieś na placu Szczepańskim. Na co dzień sama gotuję, zdarza się też, że po przyjeździe z domu mam wielkie zapasy od mamusi i ktoś to musi zjeść big_smile Za to jednym z moich noworocznych postanowień jest właśnie odwiedzanie jakiegoś smacznego miejsca tak minimum raz w miesiącu smile Właśnie słucham tego Franza i faktycznie taka ciepła, spokojna muzyka big_smile 

Jutrom: Sprawdziłam i to na pewno Trzy papryczki,już same zdjęcia z ich strony zachęcają do odwiedzenia, więc mam nadzieję, że kiedyś tam zawitam:) A jeśli chodzi o Zdrowe Love to owszem fajne połączenia, dużo interesujących rzeczy, a przede wszystkim smoothies i zaskakująco tanie sałatki. Muszę tam pójść!

Powiem wam, że u mnie z horrorami to podobnie jak z Jutrom big_smile Mimo iż wiem, że to fikcja to później mam problemy z zaśnięciem bo cały czas widzę tych wszystkich psychopatów, zjawy itp tongue Ostatnim jaki widziałam chyba też była Obecność. Siedzieliśmy z chłopakiem i koleżanką z pokoju. Zaczęliśmy się nakręcać, że słyszymy coś w kuchni, po pewnym czasie wyszliśmy sprawdzić, gęsiego, powolutku, szłam pierwsza, nagle cisza. Odwracam się, krzyk i płacz...mój chłopak mnie nastraszył big_smile Myślałam, że go zabiję! Przez 10 min beczałam na zmianę z darciem się na niego:P Najbardziej popieprzonym horrorem jaki widziałam był Nocny pociąg z mięsem, leciał w TV, nie wiem co mnie podkusiło. Chociaż słyszałam o ludzkiej stonodze i pewnie on bije wszelkie rekordy, ale to zdecydowanie nie na moje nerwy.  Thriller jakoś mogę przeżyć, jak jest jakaś sensowna historia, niezbyt brutalne. Widziałam Incepcję, Podziemny krąg,  Efekt motyla,Constantine, Inni, Szósty zmysł, Azyl, Kill Bill, Blue Velvet i pewnie jeszcze kilka, ale nie pamiętam:P Z czego moim zdaniem pierwsza czwórka była na prawdę dobra.

Cześć Vanilla44 smile
Robi się całkiem sporem grono, oby tak dalej. Powiedz coś o sobie, co robisz w tym cudownym mieście? tongue

26 Ostatnio edytowany przez obliviate (2015-01-11 20:37:50)

Jutrom, w Purze byłam kilka razy, ale żeby tam ćwiczyć to raz. Nie spodobało mi się, jak dla mnie przerost formy nad treścią. Ale moja niechęć wynika raczej z przyczyn osobistych związanych z ekipą pracującą tam ;p.

Hej Vanilla! smile

Niezdecydowana, ja mieszkam z rodzicami i zazwyczaj czeka na mnie w domu gotowy obiadek więc też raczej nie jadam na mieście. Ciesze się, że Franz się podoba. Jak miałam chyba 15 lat to miałam darmowe wejściówki na ich koncert i poszłam kompletnie nie znając ich muzyki i z miejsca ich pokochałam big_smile.
Ja typowych horrorów typu jakieś Piły czy inne nie znoszę. Wolę thrillery na których trzeba włączyć myślenie, a to że się mega boję to już inna sprawa big_smile. Incepcję kocham, oglądałam z tryliard razy! Tak samo jak Fight Club i Kill Billa. Ale Kill Bill to raczej kino akcji aniżeli thriller, przynajmniej dla mnie ;p. Jeżeli Ci się podobał to koniecznie obejrzyj Bękarty Wojny <3 tego samego reżysera.

27

Hej dziewczyny, jest nas więcej z Krakowa i zdarza się nawet, że spotykamy się na kawie lub piwku wink Tu nas znajdziecie  http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … 9#p2308709 Zapraszam

28

Hej wszystkim ! smile

Oo nie, dawno tu nie zaglądałam, a tu taka miła pogawędka się toczy smile
Ja mieszkam w Krakowie już drugi rok, znajomych już mam ciut więcej niż na początku, ale nie mam nic przeciwko poznaniu kolejnych smile

Fajne tytuły filmów podsyłacie, muszę koniecznie zapisać i obejrzeć w wolnej od pisania magisterki chwili tongue

29

Obliviate: No chyba, że tak big_smile Czyli jesteś rodowita Krakowianka! Czemu się wcześniej nie chwaliłaś tongue
Właśnie takie horrory tryskające krwią są po prostu bez sensu, tylko dla psychopatów. Co do Kill Bill, to napisałam thriller bo chyba tak widziałam na filmwebie więc sorry big_smile Akurat średni mi podszedł. Od Tarantino widziałam jeszcze Cztery pokoje, z tym było już lepiej, ale  i tak jak dla mnie gośćiu jest nieźle pokręcony big_smile Może za jakiś czas sięgnę po inne smile

O kolejna duszyczka! big_smile Cześć Wild Rose, co tam u Ciebie?

30 Ostatnio edytowany przez niebieski kubek (2015-01-12 21:33:11)

Jutrom, na razie trudno jest mi powiedzieć coś na temat weekendu, bo przyszły tydzień zapowiada się pracowicie na uczelni, ale za to od następnego czwartku już będę mieć spokój, więc może wtedy? smile a co do jedzeniowej mapy Krakowa - podobno na Sławkowskiej są najlepsze lody w mieście w włoskiej cukierni, ale nie mogę sobie przypomnieć jej konkretnej nazwy hmm i kiedyś kilka razy byłyśmy ze znajomymi w Camera Cafe na Wiślnej.

Obliviate, właśnie jakoś mi z głowy wyleciało "Millenium", gdy zastanawiałam się co by tu sobie zorganizować do czytania z thrillerów. Chyba powinnam założyć listę tych thrillerów/kryminałów do przeczytania/obejrzenia, bo mało co kojarzę z tych tytułów, które podałyście z Niezdecydowaną hmm a ze "strasznych książek" mogę jeszcze zaproponować  opowiadania Poe'go, ale trochę mnie męczy jego styl i niezbyt wiele tych opowiadań przeczytałam. Najbardziej podobało mi się "Studnia i wahadło".

Niezdecydowana, wrzuciłam na youtubie hasło "Maja Kleszcz" i po zaproponowaniu przez wyszukiwarkę piosenki "Rebeka" okazało się, że jednak kojarzę ten głos big_smile, lubię tą piosenkę. Potem obejrzałam film z jej koncertu i podobało mi się. To co jutro robimy z tą kawą? smile mnie najbardziej pasowałoby spotkać się w okolicach rynku a Tobie?

Hej Vanilla44 i Wild Rose smile

31

Miło, że się podoba smile Oj tak Rebeka jest świetna, ale jak dla mnie wszystkie piosenki z obu albumów są niesamowite smile A przed chwilą odkryłam, że grała kiedyś z Kapelą ze wsi Warszawa, więc ciekawe czy w tym wydaniu też przypadnie do gustu.

To mnie zaskoczyłaś, bo myślałam, że te filmy są dość znane big_smile Na pewno sprawdź pierwsze cztery smile
Również pasuje, może pod pomnikiem Mickiewicza żeby łatwo było się zlokalizować. Czyli tak jak wcześniej mówiłaś, 16.30?

32 Ostatnio edytowany przez LadyAnette (2015-01-12 23:11:36)

Heej Dziewczyny ! smile Ja w prawdzie nie rodowita Krakowianka, ale tam studiuje i jestem bardzo często:) Macie racje, fajnych ludzi nigdy za wiele tongue Właśnie też chciałam się wybrać na siłownię ale wszystkim moim znajomym się za bardzo nie chce, albo maja jakieś inne wymówki... Eh smile

33

Niezdecydowana, umówmy się na 17:00 bo kończę dopiero o 16:30 i może mi chwilę zająć aby dotrzeć pod pomnik smile
nie wiem jak się rozpoznamy, bo ja żadnych znaków szczególnych nie mam big_smile hm jbc to podaję mojego maila niebieskikubek16@gmail.com

34

Hej Wild Rose smile

Niezdecydowana, a i owszem, Krakowianka od urodzenia. A nie chwaliłam się bo nie było okazji big_smile. No Tarantino ma specyficzne filmy i wiem, że nie każdemu się podobają smile

Niebieski Kubek, w takim razie filmy koniecznie nadrób big_smile! Szczególnie Incepcję i Fight Club, jeśli jeszcze nie widziałaś

Hej LadyAnette smile, u mnie to samo. Dlatego ogłaszam wszem i wobec że pod koniec lutego, jak mi to Platinium otworzą, choćby nie wiem co zapisuje się na tą siłownię. Wy jesteście świadkami i jeżeli tego nie zrobię macie mnie kopnąć w tyłek big_smile.

A tak w ogóle to szkoda że mam jutro cały dzień zajęcia na uczelni bo chętnie bym się z Wami spotkała sad

35

obliviate a gdzie to Platinium otwierają ? big_smile

36

LadyAnette: Cześć smile Oj chyba tylko Obliviate jest tak na prawdę z Krakowa, ja również tylko na studia tongue

Niebieski kubek:  Ok może być. Jakoś może damy radę, chyba mało kto stoi pod tym pomnikiem, jak coś to będę skakać na jednej nodze big_smile

Obliviate: Właśnie, chociaż u niego chyba jeszcze jakoś ujdzie, raz wybrałam się z koleżanką na jakiś seans filmowy w takim klubie studenckim i to było dopiero dziwne. Np jakaś parka się miziała gdzieś w starym korycie rzeki, a tu nagle pojawia się wokół nich z milion nagich par całujących się, uprawiających seks itp big_smile do tego jakoś pod koniec filmu wybuchająca lodówka, pokazane całe to jedzenie jak się rozwala na drobne kawałeczki, kilkanaście razy powtórzona scena, do tego jeszcze spowolnione tempo. Nie mam zielonego pojęcia jak się nazywał ten film, ani kto był reżyserem. Cały film wydawał się przekombinowany, bez sensu, może to tylko moje wrażenie i po prostu nie umiem tego dobrze interpretować:D

Kiepsko, że aż tak Cię męczą sad Ale pewnie będzie jeszcze nie jedna okazja smile Mam nadzieję, że kiedyś uda się zebrać wszystkie dziewczyny smile

37

niezdecydowana0 Aaa big_smile Chyba faktycznie większość dziewczyn przyjeżdża do Krakowa tylko na studia, ja mam jakieś 20-25 samochodem do KRK smile Też chętnie chciałabym uczestniczyć w takim spotkaniu, jednak czasami brak czasu... Ehh
Dziewczyny, a co studiujecie ? smile

38

LadyAnette, w galerii Bronowice smile

Niezdecydowana, a widziałaś może filmy Emira Kusturicy? Dużo osób się nimi zachwyca a ja chyba nie zrozumiałam co facet chciał przekazać big_smile. Jak tam było na spotkaniu? smile

39 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-01-14 01:02:00)

Witam wszystkich smile

40

Cześć LadyAnette, cześć Wild_Rose big_smile Ale nas tu dużo!

Filmy Tarantino - na pierwszym miejscu moich ulubionych! No po prostu kocham jego chore pomysły. tongue Tak samo uwielbiam Tima Burtona smile
A widziałyście może film The Grand Budapest Hotel? Przypomniało mi się o nim jak zobaczyłam, że dostał nagrodę na złotych globach. Jeżeli lubicie pokręconą fabułę z groteskowym humorem to gorąco polecam.

Oj widzę ciężko z tym naszym spotkaniem. Jak nie w ten weekend to może w następny? Bo ja z kolei w nastepny piątek mam egzamin, zaczęła mi się już sesja, więc cały czwartek będę się uczyć sad
A co do pytania LadyAnette to studiuję dietetykę na UJ. smile

41

I cześć Panavinio wink Również z Krakowa? smile

42

LadyAnette: To w sumie niedaleko, pewnie dojeżdżasz krócej niż co niejedna osoba z jednego końca Krakowa na drugi big_smile Fakt, zawsze jakieś obowiązki, nauka, ale może kiedyś się uda smile

Obliviate: Nie widziałam, ale może z ciekawości obejrzę jakiś i zobaczymy czy połapię się o co chodzi:P Jak dla mnie bardzo sympatycznie, trochę pospacerowałyśmy, wypiłyśmy kawkę smile Mam nadzieję, że będziemy miały okazję jeszcze pogadać, a następnym razem może uda się zorganizować jakiś babski wieczór ze wszystkimi:D

43

Hej Panavinio, co robisz w Krakowie smile?

Jutrom: Ja nie jestem fanką Tarantino, ale może jak zobaczę więcej jego filmów to się przekonam:) Burtona chyba nic nie oglądałam, jak już wcześniej mówiłam, żaden ze mnie kinoman i znawca big_smile
Ten egzamin masz 23 stycznia czy kiedy bo chyba nie załapałam. A może akurat w ten weekend jakoś wyjdzie? Bo ja raczej odpadam w kolejny.

44

niezdecydowana0 Hehe żebyś wiedziała, czasami jak jadę gdzieś dajmy na to z Nowej Huty pod swoją uczelnię autobusem to tak 45 min...

Jeśli można to ja w ten weekend bardzo chętnie smile

45 Ostatnio edytowany przez obliviate (2015-01-14 00:22:07)

Hej Panavinio! Super że jest nas coraz więcej smile

Jutrom, też bardzo lubię Burtona, zwłaszcza ze Edwarda Nożycorękiego <3. Zbieram się żeby obejrzeć Sweeney Todd. A The Grand Budapest Hotel nie oglądałam, ale dodam do swojej listy 'do obejrzenia' big_smile.

Niezdecydowana, to fajnie smile. Miejmy nadzieję że następne spotkanie uda się zorganizować w większym gronie. A co do terminu spotkania to ja dostępna będę dopiero w lutym, kiedy szał sesji minie.. Najbliższe dwa tygodnie mam totalnie zawalone sad.

46 Ostatnio edytowany przez Wild_Rose (2015-01-14 00:58:59)

Dzięki za miłe powitanie smile

Z moją  dostępnością podobnie jak u obliviate..  W styczniu to albo coś wyskrobię czasu albo i nie, a w lutym już swobodnie:) Ale będę śledzić wątek, więc gdyby jakieś spotkanie się szykowało to kto wie.. smile

Niebieski Kubku, również jestem zachwycona Miłoszewskim, i czekam z niecierpliwością na premierę ,,Ziarna prawdy" (może ktoś reflektuje seans w kinie?). A po sesji, biorę się za ,,Gniew" i ,,Uwikłanie" smile Czekam też z niecierpliwością na pozostałe tomy tetralogii Katarzyny Bondy, której ,,Pochłaniacz" mnie bez reszty pochłonął wink

To fakt, filmy Tarantino są trochę pokręcone, ale trzeba facetowi przyznać że ma swój niepowtarzalny styl i zawsze cudowną muzyką filmową smile

Z mojej strony mogę polecić filmy Xaviera Dolana, młody i zdolny francuzki reżyser który sam występuje w swoich filmach. Na początek np ,,wyśnione miłości"

47

Cześć dziewczyny smile
Również uważam, że było fajnie na wczorajszym spotkaniu smile i babski wieczór ze wszystkimi to super pomysł.
Bardzo chętnie wybiorę się do kina na "Ziarno prawdy", ale to pewnie najwcześniej za tydzień, jeśli w ogóle nie po sesji, zobaczymy wink

48

Hej, w najbliższy piątek Krakowianki z wątku, który wam podlinkowałam powyżej mają zamiar się spotkać na kawę. Jeżeli macie ochotę, to zapraszamy. Wstępnie rynek, pod Zarą ok. godziny 17.30. Szczegóły niebawem, czyli jutro smile

49

Wild_Rose: Ja o dziwo kojarzę Wyśnione miłości. Kiedyś koleżanka opowiadała mi o tym filmie, widziałam zwiastun, ale jakoś nigdy nie miałam okazji obejrzeć całego. A i właśnie sobie przypomniałam Jabłka Adama, myślę, że wart jest polecenia smile

Niebieski kubek: Chyba jeszcze nigdy nie widziałam polskiego thrillera, jestem ciekawa jak im to wyszło smile

Szkoda, że z czasem u was tak kiepsko, u mnie na dobrą sprawę też, bo powinnam "ryć" dniami i nocami i to tak do połowy lutego...Ale nie umiem non stop więc jakby komuś się nudziło to dajcie znać smile

Dzięki za info Bubuś smile

50

Hej, potwierdzam termin spotkania, widzimy się dzisiaj o 17,30 na rynku pod zarą. Jak co szukajcie niebieskiej torebki wink

51

takiego czegoś mi brakowało! jestem chłopakiem tak rozgadanym, że aż momentami wstyd big_smile jak jest któraś z Was chętna pogadać, poznać się, czy poimprezować piszcie śmiało na mojego maila podanego na profilu smile

52

Cześć zxcvb321
Swoją drogą dziwny nick. To jakiś tajemniczy skrót czy przypadkowo wciśnięte literki:D? Myślę, że wątek był docelowo skierowany do dziewczyn, ale chyba nic się nie stanie jak się wprosisz:P Niestety coś ostatnio tu przycichło, może dziewczyny obudzą się po weekendzie. Co do maili, to kontakt przez forum w ten sposób chyba nie działa, więc jeśli kolega chce pogadać to musi umieścić tutaj adres tongue

53

Hej zxcvb321, zapraszamy smile.

Faktycznie trochę się tu cicho zrobiło.. sad

54

Co powiecie na spotkanie w najbliższą  sobotę? jakiś spacer, herbata? (Na floriańsakiej jest podobno super herbaciarnia) big_smile

55

Bardzo chętnie, ale akurat w tą sobotę odpadam...Za to w środę planuję wybrać się do Artefakt cafe o 20 na pokaz slajdów z podróży koleją transsyberyjską, niejakiego Kamila Knapczyka. Tutaj macie wydarzenie z fejsa  https://www.facebook.com/events/1401526 … 3426419712

Jakby ktoś chciał potowarzyszyć to zapraszam smile

56 Ostatnio edytowany przez ona26krakow (2015-01-19 20:23:04)

Heeeej!!! smile

Wraz z innymi dziewczynami spotykamy się regularnie na rynku.Są to spotkania w babskim gronie smile Zaznaczam że wszystkie znamy się z internetu.Jest stałe grono dziewczyn oraz nowe osoby ze spotkania na spotkanie smile Najbliższe jest w tą środe (21.01) o godzinie 18.00. Więc jeśli chcecie poszerzyć grono znajomych,zabić nude czy poprostu pogadać to dawajcie znać.Drugi wątek dla dziewczyn z Krakowa http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=2321330#p2321330

IM NAS WIĘCEJ TYM LEPIEJ!!! smile

Gośka

57

Chyba wszystkich pochłonęła sesja wink Na pewno mnie tak? sad

58

Też mam takie wrażenie. Mnie dopiero zaczyna wciągać, od tego tygodnia całkiem na poważnie big_smile Mam nadzieję, że pod koniec lutego coś się tutaj rozrusza big_smile

59

niezdecydowana może jakies spotkanie dzis?

60 Ostatnio edytowany przez niebieski kubek (2015-01-25 18:50:44)

Cześć smile pewnie wszyscy są zajęci egzaminami, w zeszłym tygodniu praktycznie nie było dnia abym czegoś nie zdawała hmm
w tym tygodniu czeka mnie zaliczenie i egzamin sad ale w czwartek po południu powinnam mieć trochę wolnego i chętnie pogadam w przerwie w nauce do następnych egzaminów smile chętnie zobaczyła bym co za herbaciarnia na floriańskiej

61

U mnie to samo, ostatni tydzień to była totalna masakra. Codziennie coś, uczelnia-dom-nauka-uczelnia big_smile. Ale teraz na szczęście się już powoli rozluźnia. W tym tygodniu jeszcze 2 egzaminy i od lutego jestem wolna smile.

62

Dziewczyny najbliższe spotkania w babskim gronie mamy w środe o 19.00 na rynku i piątek(ta sama godzina).Wpadajcie!! smile

63

melakarolina niestety dopiero teraz zobaczyłam wiadomość, ale i tak w ten weekend nie dałabym rady.

Niebieski kubek jeżeli o mnie chodzi to z chęcią, ale chyba się nie wygrzebię. W piątek mam potworne zaliczenie...Raczej do żywych powrócę na małą chwilę w piątek wieczór, więc jakbyś miała ochotę to możesz ze mną dołączyć do ona26krakow i reszty dziewczyn smile

Obliviate, ale kiedy zaczynasz nowy semestr smile? Coś szybko się z tym wszystkim uwinęłaś, u nas prawdziwa sesja zaczyna się dopiero od 29.

64 Ostatnio edytowany przez obliviate (2015-01-27 21:05:00)

Jeżeli nie ogarnę nic ze znajomymi to też być może wpadnę do Was w piątek, jeśli mogę smile.

Niezdecydowana, mnie też sesja zaczyna się 29, ale większość przedmiotów zaliczyłam w zerówkach i teraz już mam prawie spokój smile

65

Raz byłam na siłowni Pure w Krakowie i jak usłyszałam ceny, jakie oni mają to mi szczęka opadła. Weszłam za darmo z koleżanką, bo mają takie promocje. Jedyne co chciałam to pójść na basen, no i tu też się zdziwiłam, bo zamiast basenu sportowego moim oczom ukazał się malutki zbiornik wodny w ciemnym eleganckim pomieszczeniu.

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Koleżanka - Kraków :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024