Witam.
Tydzień temu powinnam dostać okres. Brzuch mnie boli, ale okresu nie widać. Wczoraj w czasie stosunku poczułam nagle silny ból w dolnej części brzucha ( tak jak czasie okresu) Jak wstałam z łóżka było mi słabo i prawie zemdlałam. Myślalam, ze pojawił się okres, ale się myliłam, bo nadal go nie ma. Co to mogło być? Czy mogę być w ciąży? Robiłam test i wyszedł negatywny.
Do lekarza idź. Taki nagły ostry ból nie wróży niczego dobrego.
Wiesz, jakie są objawy ciąży? Ból do nich na pewno nie należy.
Jak test tydzień po dacie spodziewanej miesiączki wyszedł negatywny, to w ciąży nie jesteś.
No wiele kobiet w ciąży ma takie objawy jak ból brzucha
Jest to możliwe żeby był okres bez krwawienia? Bo przez czas kiedy powinnam mieć okres bolal mnie brzucha bardzo... a teraz minęło.
Nagły, ostry ból może być objawem ciąży pozamacicznej - która może być nawet zagrożeniem życia. Zamiast więc pisać bzdury, że takie bóle są na początku ciąży normalne po prostu idź do lekarza. Taki ból jak opisujesz nie powinien się zdarzyć w czasie zdrowej, fizjologicznej ciąży i zawsze jest sygnałem, że dzieje się coś niedobrego.
Jeśli pojawi się jeszcze raz, np. w czasie Świąt, to po prostu jedź na izbę przyjęć do szpitala. To może być to, co napisałam, ale też wyrostek.