WYMIOTY BEZ POWODU - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-03-11 14:13:32

Divine
Niewinne początki

WYMIOTY BEZ POWODU

NIE WIEM CZYM TO JEST SPOWODOWANE, ALE OSTATNIO BYLO MI NIEDOBZRE I WYMIOTOWALAM NA SAMA MYSL O POJSCIU DO PRACY! nIE LUBIE TAM CHODZIC, BARDZO SIE MECZE, NIE MOGE SIE RANO ZEBRAC, NIE WIEM ALE WYDAJE MI SIE ZE TO ORGANIZM TAK REAGUJE, ZEBYM CHOROWALA I NIE MUSIALA TAM CHODZIC! CZY TO MOZLIWE? DZIEKI ZA PORADE, ZDARZYLO MI SIE JUZ TO TRZY RAZY.MIALYSCIE KIEDYS COS PODOBNEGO? ZAZNACZAM, ZE NIE JESTEM W CIAZY!

#2 2008-03-11 14:58:18

Dota
Dobry Duszek Forum

Re: WYMIOTY BEZ POWODU

Divine napisał:

NIE WIEM CZYM TO JEST SPOWODOWANE, ALE OSTATNIO BYLO MI NIEDOBZRE I WYMIOTOWALAM NA SAMA MYSL O POJSCIU DO PRACY! nIE LUBIE TAM CHODZIC, BARDZO SIE MECZE, NIE MOGE SIE RANO ZEBRAC, NIE WIEM ALE WYDAJE MI SIE ZE TO ORGANIZM TAK REAGUJE, ZEBYM CHOROWALA I NIE MUSIALA TAM CHODZIC! CZY TO MOZLIWE? DZIEKI ZA PORADE, ZDARZYLO MI SIE JUZ TO TRZY RAZY.MIALYSCIE KIEDYS COS PODOBNEGO? ZAZNACZAM, ZE NIE JESTEM W CIAZY!

Dlaczego na myśl o pracy wymiotujesz? nie lubisz pracy, przerasta Cię? współpracowników? szefa?
napisz trochę wiecej szczegółów o pracy.

pozdr. smile

#3 2008-03-11 17:33:40

Carol
Słodka Czarodziejka

Najprawdopodobniej wystapily u Ciebie tzw. objawy psychosomatyczne. Istnieje rowniez cos takieo jak choroby psychosomatyczne, charakteryzuja sie tym, ze u ich podloza leza czynniki psychiczne. Tak reaguje organizm np. na silny stress, przezycia traumatyczne, etc.
W twoim przypadku, tak jak sama zdiagnozowalas, Twoja psychika broni sie przed pojsciem do pracy. Zwroc sie do lekarza rodzinnego. Popros o zwolnienie z pracy na pare dni, wkoncu jest to stan dosc rozstrajajacy i uniemozliwiajacy normalne funkcjonowanie. Zastanow sie co musialoby sie zmienic w Twoim miejscu pracy (czy w obrebie stanowiska pracy czy zespolu, w ktorym pracujesz) bys nie bala sie tam chodzic.

Psycholog z wyksztalcenia.
Obszar zainteresowan: piękno człowieka.

#4 2008-03-13 08:35:20

Divine
Niewinne początki

Dzięki dziewczyny! W pracy ciągle jestem pod kontrolą, wszelkie próby wybicia się są tłamszone, moja szefowa nei przepada za mną. Mimo, że się staram, to źle mnie traktują i bardzo się tym stresują. Praca powoli mnie już też męczy, to jest call center i dzwonimy do klientów z zagranicy sprzedając im wina. Nie umiem sobie z tym wszystkim poradzić- czuję się nikim!

#5 2008-03-13 09:51:53

Dota
Dobry Duszek Forum

Divine napisał:

Dzięki dziewczyny! W pracy ciągle jestem pod kontrolą, wszelkie próby wybicia się są tłamszone, moja szefowa nei przepada za mną. Mimo, że się staram, to źle mnie traktują i bardzo się tym stresują. Praca powoli mnie już też męczy, to jest call center i dzwonimy do klientów z zagranicy sprzedając im wina. Nie umiem sobie z tym wszystkim poradzić- czuję się nikim!

Divine - jesteś kimś a nie nikim. Składasz się z mnóstwa wartościowych elementów - masz ciało i dusze, masz umysł i emocje.. Pamiętaj, że jesli nie masz na coś wpływu, nie warto sie tym stresować, bo choćbyś się stresowała całymi dniami i nocami to niczego nie zmieni. Zmień to na co masz wpływ - moze warto rozglądać sie za pracą? Żeby nową prace dostać nie możesz być sfrustrowana - bo to  łatwo odczytać i trudniej "się dobrze sprzedać".  Trzymam za Ciebie kciuki.

pozdrawiam smile

#6 2008-03-13 16:53:55

AGULA
Zaglądam tu coraz częściej

Divine to również może być u Ciebie nerwica, dlatego powinnaś iść do lekarza, bo jak będziesz miała wrzody żołądka, to już będzie za późno na leczenie
powodzenia!

AGULA

Stopka forum