Dzis w nocy odszedl mi czop sluzowy, przed tym wydaleniem mialam skurcze teraz wstalam i dalej boli mnie brzuch i plecy. Czy to juz? Czy takie skurcze towarzysza odejsciu czopa? Jechac do szpitala pojade jak to będzie juz, nie chce być panikara. Mialyscie podobnie? Bardzo zalezy mi na wypowiedzi doswiadczonych mam .
Angela jedz do szpitala, najwyzej Cie odesla z porotem.
Ogólnie do szpitala najlepiej jechać jak skurcze są regularne co ok 5-6minut ale ją bym pewnie pojechała gdyby było ok co 7-8minut. Co prawda miałam wywoływanw poród i wszystko szko ekspresowo iwięc nawet potem nie liczyłam co ile miałam bo czułam że są skurcze ciągle. Czop był zabarwiony krwią?
Kłuje mnie w brzuchu - czy ja już rodzę?
Dostałam biegunki - czy ja już rodzę??
Snił mi sie poród - czy ja już rodzę???
Angela! Ty urodź w koncu to dziecko,bo jak nie, to ja za ciebie urodzę!
Ogólnie do szpitala najlepiej jechać jak skurcze są regularne co ok 5-6minut ale ją bym pewnie pojechała gdyby było ok co 7-8minut. Co prawda miałam wywoływanw poród i wszystko szko ekspresowo iwięc nawet potem nie liczyłam co ile miałam bo czułam że są skurcze ciągle. Czop był zabarwiony krwią?
Nie, czop byl żółtawy, teraz ciagle wylatuje mi duzo bialego przezroczystego sluzu.
Snił mi sie poród - czy ja już rodzę???Angela! Ty urodź w koncu to dziecko,bo jak nie, to ja za ciebie urodzę!
Nie rozumiem ludzi ktorzy komentuja takie posty w ten sposob. Po to sa fora aby pytac o takie rzeczy.
Iceni napisał/a:Kłuje mnie w brzuchu - czy ja już rodzę?
Snił mi sie poród - czy ja już rodzę???Angela! Ty urodź w koncu to dziecko,bo jak nie, to ja za ciebie urodzę!
Nie rozumiem ludzi ktorzy komentuja takie posty w ten sposob. Po to sa fora aby pytac o takie rzeczy.
A ja Ciebie nie rozumiem Angela, pierwsza ciąża , martwisz się więc czemu nie skontaktujesz się z lekarzem? Na forum nikt Ci nie powie czy to już czy za 2 tygodnie
Angela96 napisał/a:Iceni napisał/a:Kłuje mnie w brzuchu - czy ja już rodzę?
A ja Ciebie nie rozumiem Angela, pierwsza ciąża , martwisz się więc czemu nie skontaktujesz się z lekarzem? Na forum nikt Ci nie powie czy to już czy za 2 tygodnie
Dzwonilam do lekarza, owszem. Mam jechac gdy skurcze beda co 5 minut. Ale pisze na forum aby spytac inne mamy czy mialy podobne sytuacje i nie myslec o bolu. Dlaczego tak ciezko to zrozumiec?
Angela juz dawno cie powinni zbanowac za te twoje co chwile to nowe watki bez kitu...zalozyla bys jeden i zalila sie w jednym..
Masz problem to dzwon do lekarza, szpitala. Chyba jaja se robisz pytajac o byle glupote na forum. Czop moze odejsc na kilka godzin przed porodem albo nawet kilka tygodni przed. To jest fizjologia tak sie to wlasnie odbywa i nie tylko tobie, ale kazdej kobiecie w ciazy on musi w koncu wyjsc. Wiec przestan oznajmiac swiatu co sie dzieje z twoim cialem. Wiemy juz o kluciu, o biegunkach, snach teraz czop...zadzwon do lekarza czy jedz do szpitala i spytaj fachowcow. I blagam jak juz wkoncu wyladujesz na lozku i bedziesz rodzic nie uraczaj nas juz zadnymi pytaniami!!! Nawet by mnie to nie zdziwilo, ale bedziesz miec ludzi wokolo wiec pytaj ich.
To "takie forum" ma swoje reguły. Jeden problem = jeden temat. A Ty założyłaś już chyba dziewięć na temat swojej ciązy - każdy najmniejszy problem to dla ciebie powód do założenia kolejnego tematu, który z powodu ich nadmiaru większosć uzytkowniczek i tak zignoruje mając w pamięci ile ich zakładasz.
Ja rozumiem, ze ciąza u nastolatki to wyzwanie, ale na miłość boską - załóż JEDEN temat i go kontynuuj. wtedy będzie ci mozna odpowiedzieć rzeczowo. A nie na podstawie jednego zdania.
Na tym forum jest kilkadziesiąt kobiet w ciązy - gdyby kazda zachowywała się tak jak ty, to wkrótce byłoby tu t r z y s t a tematów o każdej dupereli.
Pięknie napisane ;-) to samo miałam na myśli czytając kolejny post - temat autorki ;-)