?? ![]()
Zależy o jakie blizny ci chodzi. Jeśli masz na myśli przebarwienia, to na pewno świetnie poradzi sobie z nimi kamuflaż. Jest jakiś z Catrice, albo z Artdeco. Natomiast głębokie blizny jest ciężko przykryć...
Pytasz bardziej o make-up czy zabiegi medyczne?
Chodzi Ci o przebarwienia czy jakieś blizny? Bo różne są wtedy strategie działania ![]()
Gdzieś już ktoś pytał, ale odpowiem raz jeszcze - u mnie sprawdza się acne derm, zwłaszcza do rozjaśniania plam. Naprawdę duża różnica po paru tygodniach.
Kwasy owocowe dobrze się sprawują
Mikrodermabrazja, albo micro dermaroller- u mnie bardzo, bardzo rozjasnił przebarwienia ![]()
Kwasy owocowe dobrze się sprawują
Mikrodermabrazja, albo micro dermaroller- u mnie bardzo, bardzo rozjasnił przebarwienia
a gdzie i za ile kupiłaś micro dermaroller ? ![]()
Chodzi o blizny dziewczyny
zabiegi medyczne, bo kosmetyczne to od dawna znam heh ;D
Gdzieś już ktoś pytał, ale odpowiem raz jeszcze - u mnie sprawdza się acne derm, zwłaszcza do rozjaśniania plam. Naprawdę duża różnica po paru tygodniach.
Dzięki wielkie
spróbuje ![]()
Jeżeli chcesz usunąć blizny dermarollerem to w watunkach domowych tego nie zrobisz, bo nie wytrzymasz z bolu. Potrzebny będzie roler z igiełkami 1,5-2mm a przy takiej długości leje się krew
idź do specjalisty kosmetologa.
11 2014-12-10 23:52:35 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2014-12-10 23:52:53)
McMiodek napisał/a:Kwasy owocowe dobrze się sprawują
Mikrodermabrazja, albo micro dermaroller- u mnie bardzo, bardzo rozjasnił przebarwienia
a gdzie i za ile kupiłaś micro dermaroller ?
Ja dostałam dermaroller od swojej nauczycielki- kosmetyczki. Jestem na ostatnim semestrze kosmetyki, więc siedzimy w temacie i robimy zabiegi już na klientach i na sobie. Akurat głębszy roller stosowany jest w gabinecie, ale do dalszej domowej pielęgnacji jest dostepny rollr z igiełkami 0,2 mm- czyli tymi najkrótszymi.
I bez przesady- na twarz nie jest stosowane żadne 1,5mm- 2! To jest na rozstępy i blizny na ciało. Na twarz 0,5- 1 mm max. W gabinecie sa inne zabiegi, które zmniejszają blizny... ultradźwięki, dermabrazja, kwasy są skuteczne w walce z bliznami, więc stosowanie głębokich rollerów na twarz mija się z celem i jest po prostu niebezpieczne. Tak gwoli ścisłości
Albo laser. Chociaż ja bym radziła najpierw wypróbować kwasy ![]()
12 2014-12-15 15:13:11 Ostatnio edytowany przez facelia (2014-12-15 15:14:43)
też poleciła bym dermarolera + olej arganowy , ale rozsądne używanie go bo możesz zaszkodzić, lepiej najpierw popytaj i poczytaj.
Może po prostu udaj się do dermatologa:)?
moja znajoma była już kilkukrotnie na zabiegu radiochirurgicznym usuwania takich przebarwień po trądziku, gładszą ma skórę więc chyba działa jak trzeba
15 2015-01-18 21:28:20 Ostatnio edytowany przez Volver (2015-01-18 21:30:36)
Chodzi o blizny dziewczyny
zabiegi medyczne, bo kosmetyczne to od dawna znam heh ;D
Hmm... a z tych kosmetycznych, to czego już próbowałaś i co się nie sprawdziło u Ciebie ?
Rozumiem, że pod Twoim pojęciem blizn ukrywają blizny zanikowe ? Jak oceniłabyś ich głębokość ?
Na blizny są dostępne różne zabiegi kosmetyczne ? byłam jakiś czas temu w Bielsku w Day SPA i robiłam sobie manicure hybrydowy; w poczekalni rozmawiałam sobie z panią, która przyszła właśnie na zabieg spłycania blizn po trądziku ? jakaś specjalna maska, suplementacja ? warto sobie poczytać, bo ja bym bardziej ufała kosmetyczkom i ich umiejętnościom, a nie jakiejś maseczce z drogerii.
17 2015-03-04 15:54:14 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-03-11 16:32:48)
mi nie pomogło nic innego jak tylko laser. robiłam u [spam] i jestem mega zadowolona. Przez kilka lat dermatolog leczyła mnie maściami, sterydami jakimiś, cuda wianki - nic nie pomogło. Zabiegi kosmetyczne też przerabiałam i może trochę niwelowały zmiany, ale dopiero laser usunął je raz a porządnie.