Co polecacie na ślady na twarzy po trądziku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Co polecacie na ślady na twarzy po trądziku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Co polecacie na ślady na twarzy po trądziku?

?? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co polecacie na ślady na twarzy po trądziku?

Zależy o jakie blizny ci chodzi. Jeśli masz na myśli przebarwienia, to na pewno świetnie poradzi sobie z nimi kamuflaż. Jest jakiś z Catrice, albo z Artdeco. Natomiast głębokie blizny jest ciężko przykryć...

3

Pytasz bardziej o make-up czy zabiegi medyczne?

4

Chodzi Ci o przebarwienia czy jakieś blizny? Bo różne są wtedy strategie działania smile

5

Gdzieś już ktoś pytał, ale odpowiem raz jeszcze - u mnie sprawdza się acne derm, zwłaszcza do rozjaśniania plam. Naprawdę duża różnica po paru tygodniach.

6

Kwasy owocowe dobrze się sprawują smile Mikrodermabrazja, albo micro dermaroller- u mnie bardzo, bardzo rozjasnił przebarwienia smile

7

McMiodek napisał/a:

Kwasy owocowe dobrze się sprawują smile Mikrodermabrazja, albo micro dermaroller- u mnie bardzo, bardzo rozjasnił przebarwienia smile

a gdzie i za ile kupiłaś micro dermaroller ? smile

8

Chodzi o blizny dziewczyny smile zabiegi medyczne, bo kosmetyczne to od dawna znam heh ;D

9

bluepearl napisał/a:

Gdzieś już ktoś pytał, ale odpowiem raz jeszcze - u mnie sprawdza się acne derm, zwłaszcza do rozjaśniania plam. Naprawdę duża różnica po paru tygodniach.

Dzięki wielkie smile spróbuje smile

10

Jeżeli chcesz usunąć blizny dermarollerem to w watunkach domowych tego nie zrobisz, bo nie wytrzymasz z bolu. Potrzebny będzie roler z igiełkami 1,5-2mm a przy takiej długości leje się krew smile idź do specjalisty kosmetologa.

11 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2014-12-10 23:52:53)

anik019 napisał/a:
McMiodek napisał/a:

a gdzie i za ile kupiłaś micro dermaroller ? smile

Ja dostałam dermaroller od swojej nauczycielki- kosmetyczki. Jestem na ostatnim semestrze kosmetyki, więc siedzimy w temacie i robimy zabiegi już na klientach i na sobie. Akurat głębszy roller stosowany jest w gabinecie, ale do dalszej domowej pielęgnacji jest dostepny rollr z igiełkami 0,2 mm- czyli tymi najkrótszymi.
I bez przesady- na twarz nie jest stosowane żadne 1,5mm- 2! To jest na rozstępy i blizny na ciało. Na twarz 0,5- 1 mm max. W gabinecie sa inne zabiegi, które zmniejszają blizny... ultradźwięki, dermabrazja, kwasy są skuteczne w walce z bliznami, więc stosowanie głębokich rollerów na twarz mija się z celem i jest po prostu niebezpieczne. Tak gwoli ścisłości wink

Albo laser. Chociaż ja bym radziła najpierw wypróbować kwasy smile

12 Ostatnio edytowany przez facelia (2014-12-15 15:14:43)

też poleciła bym dermarolera + olej arganowy , ale rozsądne używanie go bo możesz zaszkodzić, lepiej najpierw popytaj i poczytaj.

13

Może po prostu udaj się do dermatologa:)?

moja znajoma była już kilkukrotnie na zabiegu radiochirurgicznym usuwania takich przebarwień po trądziku, gładszą ma skórę więc chyba działa jak trzeba

15 Ostatnio edytowany przez Volver (2015-01-18 21:30:36)

anik019 napisał/a:

Chodzi o blizny dziewczyny smile zabiegi medyczne, bo kosmetyczne to od dawna znam heh ;D

Hmm... a z tych kosmetycznych, to czego już próbowałaś i co się nie sprawdziło u Ciebie ?
Rozumiem, że pod Twoim pojęciem blizn ukrywają  blizny zanikowe ? Jak oceniłabyś ich głębokość ?

16

Na blizny są dostępne różne zabiegi kosmetyczne ? byłam jakiś czas temu w Bielsku w Day SPA i robiłam sobie manicure hybrydowy; w poczekalni rozmawiałam sobie z panią, która przyszła właśnie na zabieg spłycania blizn po trądziku ? jakaś specjalna maska, suplementacja ? warto sobie poczytać, bo ja bym bardziej ufała kosmetyczkom i ich umiejętnościom, a nie jakiejś maseczce z drogerii.

17 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-03-11 16:32:48)

mi nie pomogło nic innego jak tylko laser. robiłam u [spam] i jestem mega zadowolona. Przez kilka lat dermatolog leczyła mnie maściami, sterydami jakimiś, cuda wianki - nic nie pomogło. Zabiegi kosmetyczne też przerabiałam i może trochę niwelowały zmiany, ale dopiero laser usunął je raz a porządnie.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Co polecacie na ślady na twarzy po trądziku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024