Po szkoleniu przez trenera biznesu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Po szkoleniu przez trenera biznesu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez słaba kobietka (2014-11-15 19:53:58)

Temat: Po szkoleniu przez trenera biznesu.

Witajcie smile
Pracuję w ogromnej firmie,międzynarodowej. Na produkcji. Dałam poznać się przełożonym zgłaszając konieczność wprowadzenia wielu potrzebnych zmian, zlikwidowania paru problemów i zgłaszając kilka swoich gotowych pomysłów odnośnie naszych stanowisk pracy. Otrzymaliśmy do tego "zielone światło" w postaci programu usprawnień pracowniczych. Któregoś dnia zostałam poinformowana,że odgórnie wskazano mnie i pięciu facetów z produkcji,plus sześć osób z administracji do grupy usprawniającej. Wręczono nam zaproszenia na wspólny wyjazd szkoleniowo-integracyjny z noclegiem w fajnym hotelu. Wynajęto wielką i dobrą firmę szkoleniową za podobno ogromne pieniądze(wcześniej nikt nie chciał poprowadzić szkolenia w takiej ogromnej firmie jak nasza-tak nam powiedziano). I szkolenie się odbyło-ciekawe i na prawdę polubiliśmy się wszyscy razem).Więc cel integracji został osiągnięty moim zdaniem. Ale...w trakcie nauczono nas szukać przyczyny problemów. Okazała się jedna. Osoba zarządzająca i sposób zarządzania. Menadżer, który zapłacił za to szkolenie... Jako grupa usprawniająca mamy za zadanie zlikwidować przyczynę problemu w firmie. Co o tym sądzicie? Co zrobilibyście z taką wiedzą?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Po szkoleniu przez trenera biznesu.

Po pierwsze nie szkodzić.Myśl o tym co się Tobie opłaci.Było Was kilkanaście osób- nie wychylaj się, patrz co robią inni.
Firma się nie zawali.

3 Ostatnio edytowany przez słaba kobietka (2014-11-16 11:31:44)

Trawię cały czas wiedzę z tego szkolenia. W chwili,kiedy doszliśmy wszyscy razem do źródła problemów zapadła cisza. Wszyscy myśleliśmy prawdopodobnie o tym samym. Potem głosy,że trzeba zmienic menadżera. Mówisz-nie wychylaj się. Ale ja juz wtedy powiedziałam,że zamiast zmienić lepiej szkolić ,najlepiej razem z nami,abyśmy wszyscy razem doszli do tych samych wniosków. Moglibyśmy przeciez podsunąć pomysł takich szkoleń dla kadry zarządzającej. Ale trener wskazał,że menadżer to jest misja i że po prostu tam jest niewłaściwy człowiek na tym stanowisku(bądź grupa osób). Ok, musimy pogadac o tym na następnym spotkaniu w grupie. Ale ja myślę sobie,czy to szkolenie mogło by być ukierunkowane wcześniej przez menadżera na taki wynik, aby zobaczyć jak każdy z nas będzie na to reagował, tj. czy pójdzie z nimi(co nam się bardziej opłaci),czy też menadżer nie miał zupełnie świadomości o tym,jak blado wypadnie po takim szkoleniu. Trener nakierował nas bowiem na słowo patologia odnośnie zarządzania. Pracownicy od dawna tak mówią o kierowaniu firmą:( Oczywiście że nie będę się wychylać.To jest grupa przede wszystkim. Jestem ciekawa co myśleli inni ludzie po takich szkoleniach. I jeszcze jedno-co powiedzieć kolegom na produkcji,który pokładali w tej grupie jedyne nadzieje. Co prawda na drobne usprawnienia. Ale my wiemy już,że w obecnym stanie nic nie da się zrobić... Bo menadżera nie interesują takie zmiany.

4

Temat z listopada więc ciekawa jestem jak sie toczy sprawa ? Czy autorka postu jeszcze zagląda?

Jestem trochę zdziwiona nastawieniem po szkoleniu. Czy [b]celem[\b]szkolenia było szukanie problemów????? Czy umiejętność rozwiązywania ich? Moze cel szkolenia był źle postawiony przez trenera i stąd takie zamieszanie i nastawienie, zresztą krzywdzące dla uczestników bo teraz wszyscy wiedzą, że menadżer jest be a nikt nie wie co z tym zrobić.

Bardzo dobry pomysł, zeby zorganizować szkoleńie dla kadry zarządzającej, ale jest to też pewnie kwestia kasy szkolenia dla menadżerów są droższe. Nie sądzę, żeby menadżer ukierunkowywał wynik szkolenia, żaden szanujący sie trener nie poszedłby na to no ale głowy nie dam uciąć......

Daj znać jak sprawy.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Po szkoleniu przez trenera biznesu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024