Opadająca powieka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Opadająca powieka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Opadająca powieka

Witam ! ; )

Kobietkii, czy któraś z Was też boryka sie z opadającą powieką ?
Jestem młoda a już strasznie mi to przeszkadza. Nie mogę dobrac żadnego makijażu z kreską eyelinerem. Jedno oko mam idealne a drugie ? kompletny niewypał..

A jak u Was z malowaniem oczu z taką `usterką` ?

Pozdrawiam ! ; )

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Opadająca powieka

kreska - wykonana cieniem, kredką, eyelinerem może skutecznie zmienić kształt oka. Powinna być węższa w kąciku wewnętrznym i szersza w zewnętrznym. Kreskę długości oka nieco unosimy i wyciągamy ku skroniom na zewnątrz. Ten prosty trik spektakularnie podniesie zewnętrzne kąciki ku górze.Zalotka do rzęs, mocno zatuszować tuszem :)powodzenia napewno nie jest tak tragicznie napewno masz śliczne oczy nie przejmuj się smile

3

Sanderekxp napisał/a:

kreska - wykonana cieniem, kredką, eyelinerem może skutecznie zmienić kształt oka. Powinna być węższa w kąciku wewnętrznym i szersza w zewnętrznym. Kreskę długości oka nieco unosimy i wyciągamy ku skroniom na zewnątrz. Ten prosty trik spektakularnie podniesie zewnętrzne kąciki ku górze.Zalotka do rzęs, mocno zatuszować tuszem :)powodzenia napewno nie jest tak tragicznie napewno masz śliczne oczy nie przejmuj się smile

Problem w tym,ze nie mogę zrobić szerzej kreski przy zewnetrznym kąciku i ją wydluzysz pod góre bo powieka mi tak opada,ze wgl. kreska nabiera inny kształt. Na jedym oku jest super efekt a własnie na tym z ta opadającą powieką, że tak powiem kreska znika pod skórą (powieką) ;|

Przekichane Wam powiem z ta powieką..chyba jak sie dorobie skocze do chirurga na wycięcie nadmiaru tej skóry albo jakiś liftingiem czy cusik heh ; )

pozdrawiam ! wink

4

Rozumiem,to trudno pewnie Ci wiesz może powinnaś iść do kosmetyczki niech Ci zrobi makijaż hm??i da Ci jakieś porady co i jak,zapewne się bardziej znają kosmetyczki
POZDRAWIAM

5

A mi sie takie cos bardzo podoba i nie ukrywalabym tego absolutnie.Ja tez mam troche cyrk z oczami big_smile a jednak to moje oczy sa wedlug ludzi najbardziej atrakcyjne w mojej twarzy.

6

Chciałabym sie dowiedzieć czy któraś z Was też sie boryka z tym problemem i jakie macie tiki na równie fajny makijaż przy takiej niedoskonałości wink

Sanderekxp- dziękuję, że rade wink
Może faktycznie zaszaleje i pójde na profesjonalny makijaż- przyda się na impreze andrzejkową ;D

7

Nie ma za co uważam,że pójście do kosmetyczki to będzie dobry pomysł przy okazji ona Ci podpowie wtedy triki,bo Panie od makijażu znają je najlepiej smile
Nie przejmuj się tak tym,napewno pasuje Ci do urody moim zdaniem wygląda to uroczo
Powodzenia

8

Sanderekxp napisał/a:

Nie ma za co uważam,że pójście do kosmetyczki to będzie dobry pomysł przy okazji ona Ci podpowie wtedy triki,bo Panie od makijażu znają je najlepiej smile
Nie przejmuj się tak tym,napewno pasuje Ci do urody moim zdaniem wygląda to uroczo
Powodzenia

Dziękuję za miłe słowa. Narazie poznaje tu same fajne i miłe kobitkii-fantastycznie !  ; ))
Oby więcej takich !

Pozdrawiam Cięęęę ; ))

9 Ostatnio edytowany przez Sanderekxp (2014-11-15 01:39:36)

Hehe smile Nie ma za co jest tyle pięknych aktorek piosenkarek z taką uroczą powieka,a opisywalas jakiś zabieg na to zupełnie nie potrzebne,jeśli zdecydujesz to uważaj gdzie co i jak bo to wrażliwe miejsce smile mogę jeszcze powiedzieć ze istnieje coś takiego jak TASIEMKI DO PODKLEJANIA POWIEK nie używałam bo lubię swoje oczy, ale zauważ oczy
Marlyn Monroe ona malowala tak jak by ciagle była śpiąca oczy przymrużone a powieki opadle i sama ocen dodawalo jej to urody
Pozdrawiam również smile

10

Ja mam jedno oko mniejsze i zeza.
Nie jest to jakies strasznie starsznie widoczne. Ale daje mojej twarzy troche dziwny wyglad.
Lubie to wrecz podkreslac.

11

Vendicativox3 napisał/a:

Chciałabym sie dowiedzieć czy któraś z Was też sie boryka z tym problemem i jakie macie tiki na równie fajny makijaż przy takiej niedoskonałości wink

Ja też to mam niestety. w związku z tym używam jedynie jasnych cieni rozświetlających i solidnego tuszu do rzęs. Całkowicie odpuściłam sobie za to ciemne cienie i eyeliner - bo wtedy moje oczy wyglądają na pobrudzone a nie pomalowane tongue

12

Sylwia720 napisał/a:
Vendicativox3 napisał/a:

Ja też to mam niestety. w związku z tym używam jedynie jasnych cieni rozświetlających i solidnego tuszu do rzęs. Całkowicie odpuściłam sobie za to ciemne cienie i eyeliner - bo wtedy moje oczy wyglądają na pobrudzone a nie pomalowane tongue

własnie moje też... a jaki masz kolor oczu ? Sama postawiłas na jasne cienie czy ktoś Ci doradził ?

13

Opadająca powieka to duży problem. Koleżanka miała tak jak jej źle kolczykiem brew przebili. No i biedna musiała operację robić plastyczną na to oko w efekcie. Pomogła jej zdecydowanie

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Opadająca powieka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024